Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Sci-fi filmek 2010-ben

2009.12.07. 16:02 koimbra 28 komment

Ezek a sci-fi filmek lesznek elméletileg jövőre a mozikban, a legtöbbhöz még semmiféle anyag nincs, néhányhoz már akad egy előzetes vagy poszter.

Tron: Legacy Decemberben kerül a mozikba az 1982-ben bemutatott Tron folytatása. Kevin Flynn fia, Sam már 27 éves és évek óta próbál rájönni, hova is tűnhetett az apja, majd Sam is ugyanabba a virtuális világba kerül, ahol az apja 25 éve él. Garrett Hedlund alakítja a fiút, Jeff Bridges pedig újra eljátssza Kevint, segítőjét Olivia Wilde formálja meg. Joseph Kosinski ezzel a produkcióval debütál rendezőként, a Logan futása új változatát is rábízták.
Előzetes és vázlatrajzok

 

 

 

 

Inception: Úgy hírlett, hogy Christopher Nolan A sötét lovag után egy kisebb költségvetésű sci-fit fog forgatni, ám később kiderült, hogy 200 milliós lesz a film költségvetése. Leonardo DiCaprio Ellen Page, Marion Cotillard, Cillian Murphy, Joseph Gordon-Levitt, Ken Watanabe, Tom Hardy és Michael Caine szerződött le a filmre. Annyit lehet tudni a történetről, hogy az emberi elme zegzugaiban játszódik a sztori. Július 16-án mutatják be a filmet.

 

 

Hunter Prey: Kényszerleszállást hajt végre egy űrhajó, aminek következtében elszabadul egy veszélyes lény és ezt kell levadásznia egy csapat kommandósnak, ám a planéta lakói sem túl barátságosak. Sandy Collora rendezte a kisköltségvetésű filmet.
 

 

 

 

Cup of Tears: A történet szerint egy megvetett gésa készít egy mágikus csészét, ami könnyeket termel, aki iszik ebből az azonnal mély álomba zuhan. Egy éjszaka a csészét ellopják és ez az eset események olyan sorozatát indítja el, aminek a végén a klánok egymás torkának ugranának. Egy szamuráj megpróbálja megkeresni az csészét.

 


Mr Nobody: Mr. Nemo Nobody 35 éves, nyugodtan éli életét feleségével és három gyerekével. Egy nap 120 évesként ébred 2092-ben, ahol az emberek már nem halnak meg, ő az utolsó halandó a halhatatlanok között ezen a Földön.

A főszerepben Jared Leto és Sarah Polley, de játszik még a filmben Diane Kruger és Rhys Ifans is.
 

 

 

The Cross: A sztori egy határmentén lévő kisebb városkában játszódik, adva van még egy rejtélyes határátkelőhely, azonban aki megpróbál átkelni ezen az nem ússza meg élve. A főszereplő Orlando Bloom, aki azért megpróbálkozik a nagy feladattal, céljában Vincent Cassel próbálja megakadályozni, ő alakítja az őrt. Feltűnik még John Goodman és Olga Kurylenko is. Andrew Niccol rendezi az alkotást, május 1-jén mutatják be Amerikában.
Vázlatok a filmhez

 

 

Never Let Me Go: Mark Romanek adaptálja filmre Kazuo Ishiguro regényét, a könyv három diákról szól, akik egy elitiskolában tanulnak, semmi kapcsolatuk nincs a külvilággal. A regényben csak a végén derül ki, hogy kik a diákok szülei és miért adták be őket ebbe a suliba, illetve azt sem tudjuk meg addig, hogy hol is van ezt az intézmény. Az író a könyvben minden egyes fejezetben egy rejtéllyel rukkol elő, amit aztán a szereplők megoldanak. Keira Knightley, Carey Mulligan és Andrew Garfield lesznek láthatóak a főbb szerepekben.

 

When World Collide: Stephen Sommers rendezi az 1951-ben bemutatott Amikor világok ütköznek film új változatát (ami viszont Philip Gordon Wylie és Edwin Balmer 1932-es regényén alapult). Az eredeti film arról szólt, hogy egy bolygó közeledett nagy sebességgel a Föld felé, az emberek építenek egy űrhajót, amiben néhányan el tudnak férni, így fennmaradhat az emberiség. Sommers változatában egy milliárdos csillagász épített egy rakétát, amelyen elfér egy csapatnyi ember, akik egy „közeli” bolygón újra elölről tudják kezdeni.

 

Iron Sky: A nácik 1945-ben sikeresen eljutottak a Holdra és várták a megfelelő pillanatot, hogy visszatérjenek, ez a pillanat pedig 2018-ban jön el. Timo Vuorensola rendezte a produkciót, Götz Otto és Udo Kier is feltűnik a filmben. Nem tudni mikor érkezik, a végső simításokat most végzik rajta, lehetséges, hogy csak 2011-ben kerül a mozikba.

 

 

Love: Lee Miller űrhajós elveszíti a kapcsolatot a Földdel, így egyedül marad az űrállomáson. Az energia az állomáson fogyóban, az asztronauta pedig lassan kezdi elveszíteni a józan eszét.
 



 

Predators: Antal Nimród rendezésében készül a sci-fi akció, a történet szerint a Ragadozók elrabolnak néhány embert a Földről és a saját bolygójukon vadásznak rájuk. Adrien Brody, Danny Trejo, Alice Braga, Walt Goggins, Oleg Taktarov, Mahershalalhashbaz Aliés Louiz Ozaw küzdhet majd a lények ellen, a készítők szeretnék, ha Arnold Schwarzeneggert meg tudnák győzni, hogy pár másodpercre (percre) feltűnjön a filmben. Az alkotók nem PG-13-as produkciót akarnak összehozni, hanem egy véres és kegyetlen, R kategóriás alkotást.

 

Westworld: a Feltámad a vadnyugat remake-je, az eredetit a nemrégiben elhunyt Michael Crichton rendezte. Az eredeti tartalma: A jövő szenzációs nyaralási lehetősége, hogy az általunk kiválasztott korban tölthetünk el néhány kellemes napot. Delosban a Vadnyugat, a római birodalom és a lovagkor hiteles környezete között válogathatnak az idelátogatók. Megfelelő jelmezbe öltöztetett, androidok fogadják a vendégeket, akik aztán igényeik és hajlamaik szerint lőhetik le őket, szeretkezhetnek vagy akár párbajozhatnak velük. A gépembereket szakemberek tartják karban. Meglepődve tapasztalják, hogy egyre több a meghibásodás, az androidok önálló életre kelnek..

 

Fekete lyuk: Az 1979-es Fekete lyuk feldolgozása lesz a film, az új változatról sok minden nem szivárgott ki, de íme a régi tartalma: A Palomino nevű űrhajó - fedélzetén Dan Holland kapitánnyal, Charles Pizer első tiszttel, két tudóssal , valamint egy újságíróval - tíz hónapos expedíció után a Föld felé veszi az irányt. A velük utazó robot azonban különös dologra hívja fel a figyelmet. Egy olyan Fekete Lyukat észlelt, amely egész naprendszerek elnyelésére is képes, és amelynek közelében ott lebeg egy kísértet-űrhajó, a több, mint 20 éve eltűnt Cygnus. A tudosók természetesen minél közelebbről szeretnék megfigyelni a különös jelenséget. A hatalmas gravitáció azonban nagyon veszélyes lehet...
Joseph Kosinski rendezheti a produkciót, Travid Beacham írja a forgatókönyvet. 2010 van megjelölve bemutatónak (szerintem csak 2011-ben lesz látható).

 

The Adjustment Bureau: Emily Blunt lesz Matt Damon partnere a The Adjustment Bureau sci-fi love story-ban. A film Phlip K. Dick Helyreigazító csoport novelláján alapszik, amely 1954-ben jelent meg és Alex Proyas Dark City-je is ebből merített. George Nolfi írja a forgatókönyvet, a rendezést elvállalta, számára ez lesz az első ilyen feladat. A középpontban egy kongresszusi képviselő (Damon) áll, aki találkozik egy gyönyörű balett-táncosba (Blunt). A képviselő később rájön, hogy semmi sem az ami látszik, a valóságot bizonyos erők manipulálják.

 

Silvaticus 3015: A sztori szerint történik egy hatalmas katasztrófa, amit csak az emberiség 1 százaléka él túl. Azonban ez nem baleset volt, hanem mészárlás. Ennyit lehet tudni a filmről, amelyet Dan O'Bannon (Emlékmás) írt.

 

Doomsday Protocol: Epikus sci-fi kalandfilmként írták körül, amely a Hét szamuráj nyomdokain halad. Shane Salerno írta a forgatókönyvet, a történetben középpontjában egy csapat ember és űrlény, akinek meg kell mentenie a Földet. Bemutató 2010-re van kiírva, de se rendező, se főszereplő nincs még.

 

Repo Man: A sztori a közeli jövőben játszódik, amikor már mesterségesen előállított szerveket lehet venni. Egy férfi új szívhez jutott, ám hamarosan lejár a fizetési határidő és rendeznie kell tartozását. Jude Law, Alice Braga, Forest Whitaker és Liev Schreiber játsszák a főbb szerepeket, áprilisban mutatják be a produkciót Amerikában.

 

Címkék: előzetes2010

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr151580429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.12.07. 16:40:56

Itt is azt tudom mondani, amit az akciófilmes felsorolásnál. Egyik film sem olyan, amire egyértelműen azt mondom most, hogy nem nézem meg. Aztán majd meglátjuk, hogyan alakul...

Viszont előbb nekem még a Tron első részét is meg kéne néznem, mert még nem láttam.

Elanor_ 2009.12.07. 16:49:11

:) tetszenek.
Sarah Polley ráállt a sci-fikre?
az, amikor egyedüliként maradsz halandó, az elég para lehet...

nevetőharmadik 2009.12.07. 16:55:43

A Tront láttam kb 7-8 évesen, akkor nagyon tetszett. Most nem merem megnézni.

Ellenben a Fekete lyukat pár nappal ezelőtt néztem meg újra (azt is kb 7-8 évesen láttam). Nem azt mondom, hogy kár volt, inkább azt, hogy tanulságos :D

Rolee83 2009.12.07. 17:00:30

Engem innen egyedül a Predators érdekel, de ezt most akarnám azonnal!:)

pepo05 2009.12.07. 17:33:53

Szép összeállítás ez is!

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2009.12.07. 17:40:17

...ahogy fest visszasírjuk a 2009-es district9-t és az avatart... Ezeket nem érzem eget rengető alkotásnak, sőt, de azért párra azért kíváncsi vagyok... (Ui.: ezek egy része pusztán fantasy - ami nem ugyanaz mint a sci-fi.)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.07. 17:44:38

@ChrisDry: Azokat válogattam be, amire leginkább a sci-fi jellemző, illetve leginkább sci-fiként akarják eladni:) Lesz majd fantasy összeállítás, az a képregényfilmekkel együtt jön.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.12.07. 17:48:55

A Tront nekem is pótolnom kell. A Predators mindenképpen érdekel. A többi egyelőre nem nagyon hat meg.

vargatom 2009.12.07. 18:51:34

A régi Tron egy naiv, helyenként kifejezetten debil film, béna párbeszédekkel és rendezéssel, de a maga idejében mindent megelőző fantasztikus látványvilággal. Személy szerint nagyon bízom a folytatásban, mert bár nem lesz egyszerű azokból az alapokból értelmes filmet összehozni, de azért van rá esély.

Egyébként nem semmi, hogy Dick még mindig mekkora forrás Hollywoodnak, csak valahogy attól tartok hogy jövőre se sikerül majd olyan maradandót alkotni valamelyik művéből, mint anno a Blade Runner...

Hegyi 2009.12.07. 19:03:03

A régi tron teljesen jó film volt.

Iron Sky
Egy finn film lesz egy csapat lelkes finn fiatal készített Star Wreck néven egy Stra Trek Babilon 5 paródiát amiben igen jól sikerültek a cg részek. Ezt a filmet több millióan töltötték le, köszönhetően az ingyenességének, így a legnézettebb Finn film lett.
Az Iron Sky az ő alkotásuk. Egyébként van teaser trailere is ami azért többet mutat mint a mozgó plakát.
www.youtube.com/watch?v=Xn4DW1uvsAE

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.07. 19:07:19

A náci cuccról anno a bemutató alapján azt gondoltam, ennyiben is marad, de most nagyon örülök, hogy mégis teljes film lett belőle!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.12.07. 19:15:38

A mrnobody plakátján az a kisvonat meg a színek pont úgy néznek ki mint a Chihiro szellemországban az a rész amikor a kiscsaj a vízen vonatozik a boszorkányhoz.
A szörnyvadászos film katonái meg klónok a sztárvárszból. Az ironsky kompjútergrafikai felelööse meg épp embereket toborzott egy fórumon finnországban és még kurvára nem tudta eldönteni hogy lightwave-vel rendereljen és szoftimázzsal animáljon vagy mindent lightwavvel és semmitse szoftimázzsal vagy pedig haggya az egészet a picsába és mentálréjjel szoftimázsban de ugye a render node-ok szoftimázsban drágábbak mert egy lightwave bundle árában 1000 render node van és jobb benne a photoreal motion blur anyway. Örvendtem.

Tesveer 2009.12.07. 19:46:16

Hű bazeg, nem gondoltam volna hogy náci témában még lehet újat mutatni, erre itt volt idén a Brygantik, talán jövőre ez az Iron Sky...amúgy kibaszott zseni volt aki ezt a holdon letelepedett sztorit kitalálta, remélem a film lesz olyan jó, mint a trailer alapján sejteni lehet.:-)

Egyébként a Tron-t várom nagyon, a Hunter Prey-ről meg nekem is kapásból a Clone Trooperek jutottak eszembe, ráadásul az űrhajó is ismerős valahogy.
A Predator miatt meg nagyon izgulok, hogy el ne csessze Nimród. Igaz mivel a Bolygó neve: Halál óta eléggé középszerű filmek jöttek, a felelősség terhe nem kell hogy nyomassza.:-) De jól jönne már a franchisenak egy igazi löket.
A trailer nélküliekből van még 4-5 ami ígéretesnek tűnik, meglássuk mi lesz azokból.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.12.07. 19:56:10

Jók, nagyon jók!

Én még egy +1 ben reménykedek:
Thelomeris - Sorvonalak, talán végre elkészül. Magyar.

asz0089 2009.12.07. 20:00:11

Inception a number one. Egyértelműen. Már alig várom. :DDD

Nem tudom milyen koncepció alapján lett összeállítva, de talán A Clash of the titans szerintem még befért volna ide. A Daybreakers is. Vagy akkor már az Iron Man 2. is. Meg ha minden igaz lesz 1-2 superhero-s mozi jövőre

OFF

Keresztapa 5 lemezes DVD, 5 000 ft a Media Marktba, én megvettem, végre emberi áron. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.07. 20:02:18

@asz0089: A Daybreakers horror kategória , a Clash of the Titans pedig fantasyben lesz benne, a Vasember 2 pedig a képregényfilmek között lesz.

asz0089 2009.12.07. 20:06:54

@koimbra:
Köszönöm válaszod. :)
És imádom az oldalt. :)

Case · http://streetartbp.hu/ 2009.12.07. 20:31:45

Hoppá, ez mennyire nagyon jó kis áttekintő összeállítás már? Gratula. :) A Tron meg a When Worlds Collide cuccokkal kapcsolatban én nagyon szkeptikus vagyok, nem igazán szeretem amikor régi dolgokat piszkálnak, de remélem majd pozitívan csalódok. Ez az Iron Sky viszont nagyon igéretes egy hülyeségnek hagzik. :D

És jah, az első Tron eléggé felemás film volt, de látványilag ma is lenyűgöző, a többi részét meg jobb talán áttekerni. :)

The reaper 2009.12.07. 20:41:26

A Repo Man-nek van valami köze a Genetic Opera sztorijához?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.07. 21:12:29

@asz0089: Kösz:) Egyébként a fantasy és a képregény szekció egy posztban lesz.

@The reaper(the original): Semmi

Llew 2009.12.09. 10:12:25

A Tron várós, a rendező miatt az Inception is, a Hunter Prey kis költségvetésű ökörködéséből meg még akármi kisülhet, a Never Let Me Go is jól hangzik.
Viszont a fent olvashatóak alapján a Mr Nobody inkább tűnik egy Kétszáz éves ember szerű családi mozinak, a Fekete Lyuk leírása meg az eredeti ismerete nélkül az Event Horizont-ot juttatta eszembe.

A Cup of Tears-ben én semmi sci-fi jelleget nem fedeztem fel. ez puszta fantasy mit keres itt, ha azoknak lesz külön listája

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2009.12.09. 11:13:01

@Llew: hát azért azok a rakéták, meg repülők elég sci-fis benyomást keltenek :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.09. 11:18:14

@Llew: Igazad van, de mindenhol úgy emlegetik a filmet, hogy "samurai sci-fi movie". Így ez alapján ide raktam.

djhady 2009.12.19. 18:00:24

Szep osszeallitas.
A Tron, Inception es a When World Collide fogott meg a legjobban, de szerintem az osszeset megnezem, Scifi powwwa :D

A nép fia 2009.12.27. 14:27:29

Ezek közül csak Chris Nolan filmje érdekes, valamint Nimród Predatorja, de csak a hazafiasság miatt - egyébként sosem szerettem ezt a műfajt.
süti beállítások módosítása