Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Képregényfilmek 2010-ben

2009.12.19. 12:41 koimbra 13 komment

Először arra gondoltam, hogy a fantasy-és képregényfilmeket egyben mutatom be, de  úgy döntöttem, hogy majd a kalandfilmeket  a fantasy művekkel teszem egy csoportba,  a képregényekből készült pródukciók pedig kapnak egy külön posztot. Amelyikhez van már előzetes, poszter  vagy bármi más anyag azt csatolom (a bemutató dátum az amerikai mozikba kerülést mutatja).

Vasember 2: Visszatér Tony Stark, a figurát ismét Robert Downey Jr.formlhatja meg, Gwyenth Paltrow pedig is újra eljátssza Peppert, Terrence Howardot azonban lecserélték Don Cheadle-re, mert a színész gázsikövetelése túl sok volt a stúdiónak. Mickey Rourke alakítja Whiplash-t, Sam Rockwell pedig Justin Hammer milliárdos bőrébe bújik. Scarlett Johansson pedig a Fekete Özvegy lesz. Május 7-én mutatják be a produkciót.

 


Kick-Ass: Mark Millar és  John Romita, Jr. képregényéből készült az alkotás Matthew Vaughn rendezésében. Dave Lizewsk egy teljesen átlagos képregénykedvelő tini, ám egy nap elhatározza, hogy maga is hőssé válik, annak ellenére, hogy nincs semmiféle szuperképessége.
Aaron Johnson alakítja a főhőst, Nicolas Cage lesz Big Daddy, Hit Girl nevezetű bérgyilkos lányán  pedig Chloe Moretz játssza. Feltűnik még Christopher Mintz-Plasse és Mark Strong is, az egyik producer Brad Pitt. Április 16-án kerül a mozikba.



Jonah Hex:
A DC képregénykiadó westernhősét Josh Brolin alakítja, a feladata szerint le kell győznie a John Malkovich által játszott megformált voodooval praktizáló karaktert, mivel az feltámasztaná a holtakat és ebből állítaná össze hadseregét.  Megan Fox a címszereplő szerelme lesz, aki mellesleg jól fog bánni a pisztollyal is. Mark Neveldine és  Brian Taylor írta a forgatókönyvet, úgy volt, hogy ők is rendezhetik, ám kreatív nézetkülönbségek miatt helyettük Jimmy Hayward dirigálhatta az alkotást, jelenleg az utóforgatás zajlik, a stúdió elégedetlen volt a kész művel, Haywardot nem váltották le, csak nyakára küldték Francis Lawrence-t konzulensnek.
Június 18-án érkezik a film.


Zöld Lódarázs:
A film egy unatkozó playboyról szól, aki segédjével, Katoval a bűnözőket hajkurássza. Évek óta már, hogy be van tervezve a film, rendezők és színészek jöttek mentek, végül Seth Rogen összehozta a forgatókönyvet és a főszerepet is elvállalta, majd jött Stephen Chow, aki a rendezést is bevállalta és Katot is eljátszotta volna, ám végül elhagyta a produkciót. Michael Gondry dirigálhatja a művet, Kato szerepét pedig Jay Chou kapta meg. Nicolas Cage lett volna az egyik bűnöző, de a forgatás kezdetekor is még folytak vele a tárgyalások, aztán a színész visszalépett, a stúdió pedig Christoph Waltz-ot szerződtette le a szerepére. Decembe 22-én mutatják be.
Két kép a forgatásról:


The Losers: A történet egy csapat zsoldosról szól, akiket a megbízójuk csúnyán átver egy küldetés során. A tagok egy idő után újra találkoznak és bosszút fogadnak a megbízójuk ellen, aki a CIA egyik tagja. Az első The Losers képregény a második világháborúban játszódott, aztán később kijöttek egy felújított verzióval, ami már a jelenbe helyezte a cselekményt. A forgatókönyvet Peter Berg és James Vanderbilt írta, amit később Sylvain White átírt, mikor kiderült, hogy ő rendezheti az akciót. White korábban az Örökké tudom, mit tettél tavaly nyáron és a  Lökd a ritmust! dirigálta.
A főbb szerepekben Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldana, Chris Evans, Idris Elba, Columbus Short, Holt McCallany, Oscar Jaenada, Jason Patric, és Peter Macdissi látható.
Április 9-én fut be a filmszínházakba.




Priest: A Priest egy western-horror lesz, a filmben a vámpírok és az emberek már évszázadok óta háborúznak. Bettany egy harcos papot fog alakítani, akinek a vérszopók elrabolják az unokahúgát és az egyház tiltása ellenére elindul, hogy felkutassa őt. Segítségére lesz Cam Gigandet és Maggie Q. Néhány éve Andrew Douglas ülhetett még a rendezői székben, Gerard Butler és  Steven Strait volt a kinézve a főbb szerepekre. Április 27-tól látható.


Vörös Szonja: Robert Rodriguez felügyelete alatt készül el a Vörös Szonja, akit Rodriguez csaja, Rose McGowan alakíthat majd. Douglas Aarniokoski rendezheti majd a filmet, az ő nevéhez fűződik a Hegylakó 4: A játszma vég.  A Vörös Szonját 2009-ben akarták bemutatni, de még hozzá se láttak a filmhez, nem csodálkoznék, ha végül 2011 lenne belőle.  Rodriguez szerint a forgatókönyv szórakoztató, Szonja erős, okos és ravasz. Megvan mindene ahhoz, ami a túléléshez szüksége van. McGowan adta oda Rodrigueznek egyébként a forgatókönyvet, azzal, hogy szerinte nagyon jó. A történet főleg a képregényből merít, mint Robert E. Howard regényeiből. 
Két régi teaser poszter:



 

Witchblade:     A sztori középpontjában egy ősi, drágakövekkel díszített kesztyű áll, amely a viselőjét hatalmas erővel ruházza fel. A Witchblade képregényből már 100 millió darabot adtak el világszerte, 21 nyelvre fordították le és 55 országban jelent meg. Még sorozat is készült belőle  Michael Rymer lesz a rendező.
Ezt is 2009-re akarták összehozni, talán jövőre sikerül.


Les Aventures Extrodinaire d’Adele Blanc-Sec:
Egy hölgyemény áll a középpontban, aki 1912-ben Egyiptomban akasztja össze a nem létező bajszát múmiákkal, Párizsban pedig a történelmi múzeumban látható 136 millió éves tojásból kikel egy repülő dinó és hozzálát a város terrorizálásához. 
Luc Besson trilógiát tervez Adele Blanc-Sec kalandos ügyeiből, a rendező-producer-forgatókönyvíró Idiana Jones és az Amelie csodálatos élete keverékeként írta körül a filmet. Louise Bourgoin alakítja a főszereplőt. Április 14-én mutatják be Franciaországban.



 

Dead of Night: A Dylan Dog egy olasz képregénysorozat és egy olyan nyomozóról szól, aki vámpírokkal, nem túl barátságos ufókkal és különféle démonokkal küzd meg, közben azért jut ideje nőkre is. A rendező Kevin Munroe lesz, aki a Tini Nindzsa Teknőcöket hozta el nekünk legutóbb. A főszerepre Brandon Routh (Superman visszatér) szerződött le, tehát ő fog összetűzésbe keveredni különböző lényekkel.

 

Scott Pilgrim Vs. the World:. Pilgrimnek (Michael Cera), hogy elnyerje az  imádott nő (Mary Elizabeth Winstead) szívét meg kell küzdenie annak hét ex-barátjával. Edgard Wright rendezi a filmet. Kieran Culkin, Chris Evans, Brandon Routh, Jason Schwartzman, Mary Elizabeth Winstead is játszik a műben. 

Torpedó (Sub-Mariner): Namor herceg a víz alatti világ ura, többször összecsapott pár szuperhőssel (pl. Pókember), később a Bosszú Angyalai tagjai lett. Tud repülni, vízben szinte sebezhetetlen és hatalmas ereje van. Jason Statham mondta anno, hogy eljátszaná, ha felkérnék.

Hack/Slash: A Hack/Slash főhőse egy csaj, aki városról városra utazik és sorozatgyilkosokra, illetve hozzájuk hasonló emberekre vadászik, tehát ilyen Jason Voorhees vagy Michael Myers-szerű egyénekre specializálta magát. Kezdetben Todd Lincoln melegítette a rendezői széket, ő az Alkonyattól pirkadatig effektjein dolgozott, a forgatókönyvet pedig Justin Marks (Legend of Chun Li) írhatta. Időközben történt némi változás a rendező személye körül, Fredrik Bond léphetett a helyére. Ma pedig kiderült, hogy a forgatókönyvet is átírták ugyanis Stephen Susco szállította a szkript legutóbbi változatát. Susco írta korábban Az átok két részét, illetve a Red drámát, amelyben Brian Cox volt a főszereplő, jelenleg pedig a The Texas Chainsaw Massacre 3D forgatókönyvén dolgozik.

X-Men: First Class: Az X-Men filmekben megismert mutánsok fiatalabb éveit mutatná be, az imdb 2010-re írja, a forgatókönyvét még írják,  főszereplője nincs a filmnek, de Bryan Singer leszerződött a direktori posztra.

Magdalena: A történet főszereplője Patience, aki rádöbben arra, hogy egy női harcosokból álló családból származik, akik Mária Magdolna leszármazottai voltak és a gonosz ellen küzdöttek. Holly Brix (Butterfly Effect 3) forgatókönyvéből  Ryuhei Kitamura rendezheti meg, Jenna Dewan és Luke Goss lesznek a főbb szereplők.

Red: A CIA élére új ember kerül, akinek bemutatnak néhány anyagot, majd úgy dönt, hogy a videón látható személyt, Paul Moses-t el kell tenni láb alól. Moses a világ egyik legjobb bérgyilkosa volt, megcsinált minden piszkos melót, hideg vérrel kinyírt bárkit, mára már nyugdíjba vonult és békésen éldgelélne...ha hagynák. A ráküldött alakulatot könnyedén kicsinálja, majd az új igazgató ellen vonul.
Bruce Willis játszhatja a bérgyilkost, Morgan Freeman is benne lesz, de szerepe még nem tisztázódott, Mary-Louise Parker, Julian McMahon, Brian Cox, Helen Mirren és John C. Reilly is látható lesz a produkcióban.Robert Schwentke  rendezi a filmet, november 19-én mutatják be.

The Ark: A Columbia Pictures szerezte be a Dark Horse Comics által kiadott képregény megfilmesítési jogait. Mark Verheiden ügyködik a forgatókönyvön, a film producerei Mike Richardson és Neal Moritz lesznek. A történetben becsapódik egy ufó a FöldbeThe Sadhu: A XIX. században játszódik a történet és egy James Jenson nevű férfi áll a középpontban, akit besoroznak Õfelsége seregébe, aztán 1858-ban  ki is helyezik Indiába, ahol kapcsolatba kerül a spirituális dolgokkal, ennek segítségével pedig igazi kemény harcos válik belőle.  Nicolas Cage lesz a főszereplő, Deepak Chopra a forgatókönyvet szállítja.

O.C.T.: Occult Crimes Taskforce : Rosario Dawson 4 részes képregénye, ebben a new york-i rendőrségnek van egy olyan csoportja, amely a város olyan pontján járőrözik, ahol varázstudó emberek élnek.

Emo Boy: Jaime King és Lucas Cruikshank szerződött le a filmre, a főhős egy emó srác lesz, akinek emos szuperképességei vannak, pl. az embereket különösen érzékennyé tudja változtatni. Kyle Newman rendezi.

Marmaduke: Egy család új környékre költözik, viszik magukkal a dán dogjukat is,  aki amerre jár ott kő kövön nem marad. Tom Dey dirigálja a filmet. 

Címkék: előzetes2010

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr811602397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2009.12.19. 13:40:05

iron man 2 jonah hex meg kick asst várom. a green hornetből nem sokat nézek ki ha seth rogen ebből is egy komolytalan "fuck and fart...." filmet csinál mint az összes eddigi filmje akkor lassan a will ferell filmeket fogja megközelíteni. stephen chow meg nem is baj hogy kiszállt ebből az egészből mert a pofonok földjén kívül az összes filmje baromság a shalin foci és a cj7 nálam ugy 10percig bírta...
vörös sonja szerintem fölösleges , bár rodrigezt becsülöm ha ilyen nehezen jön össze egy projekt sose jelent jót...
witchbalde meg emo srác... na ne...
az összes többi aprólék ami a cikkben is látszik kissebb helyet kapott.

tmichel · http://filmdzsungel.tumblr.com 2009.12.19. 14:48:22

egészen tetszetős lista. a kick-asst már olvastam képregényben és csak azt tudom mondani, hogy az vászonra született s nem papírra. bár a történet elég bugyuta a lehetőségekhez képest.
aztán a red a másik, amire szerintem érdemes lesz figyelni. a képregény rövid, de velős. vértől áztatott lapok, pedig durva akciójelenetekké faraghatók.

djhady 2009.12.19. 17:16:07

Koszi az osszeallitast!

djhady 2009.12.19. 19:28:09

Koimbra: a tavaly es tavalyelotti osszeallitashoz nemtudsz adni linket mert sehol nem kapom. Koszi!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.19. 19:37:02

@djhady: A tavalyiak itt vannak
filmdroid.blog.hu/2009/01/01/varhato_filmek_2009_ben

Az azelőttit pedig most hirtelen nem tudom:) De az nem volt így rendeszerezve

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.12.20. 14:53:37

A Jonah Hex éa természetesen a Vasember 2 érdekel leginkább.

freddyD 2009.12.20. 16:04:01

Ugye ez az Emo Boy csak valami rejtett poén?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.20. 20:11:28

@freddyD: Nem az:) Keress rá, tényleg van ilyen képregény és készül belőle a film.

Spawn85 2009.12.20. 22:46:47

@koimbra: Én is akartam kérdezni, hogy ez valami jó poén-e. De ha nem, hát nem.

b0lha 2009.12.21. 17:45:30

koszi az osszeallitasokat, ien kis eloetelek a jovoevi menuhoz :D

viszont az EMOS SZUPERKEPESSEGEK-en annyira nagyon rohogtem, h meg most is hehereszek, nem birom abbahagyni :D:D:DD
muszaj lesz megnezni azt a filmet, csak nehogy a vegen eret vagjak...

a8zoli 2009.12.21. 21:51:18

emo boyszos filmek most is vannak az alkonyat filmek....:D

festmenyes · http://www.aranyhidgaleria.hu 2010.01.28. 16:00:07

Nagyon jó összefoglaló, a kick ass-re kíváncsi leszek.
süti beállítások módosítása