Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.12.24. 13:55 koimbra 3 komment

6 filmet mutatnak be ma a magyar mozik, az Alvin és a mókusok folytatása megérkezett, Alec Baldwin és Meryl Streep vicceskedik, Sam Mendes drámája is vetítésre kerül.

Alvin és a mókusok 2 (Alvin and the Chipmunks): The Squeakquel: Az első részből megismert három mókus visszatér, ezúttal suliba mennek az éneklő állatkák, ahol találkoznak mókuslányokkal, akiknek ugyanolyan jó tudnak dalolászni, mint ő maguk.
Az első rész szépen hozott, jóval túlszárnyalta az elvárásokat.  Betty Thomas, az Én, a kém és a Dögölj meg, John Tucker rendezője készített a folytatást.
Az imdb-n 341 szavazat után 3,4-en áll, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 25 %-os az átlaga.
A Three Movie Buffs írója felteszi a kérdést, hogy miért nem tudtak jobb írókat előkeríteni, nem futotta rájuk? A Slant Magazine kritikusa pedig azt mondja, hogy a sztori olyan papírvékony, hogy azt bárki leírhatta volna egy wécépapírdarabkára.



Egyszerűen bonyolult (It's Complicated):
Jana és Jake összeházasodtak, majd elváltak egymástól, de etől függetlenül továbbra is tartják a kapcsolatot egymással. Jake újranősült, Jane pedig elég szerencsétlen a pasi ügyekben. Aztán egy építész udvarolni kezd neki, Jake pedig féltékeny lesz. Alec Baldwin játssza a volt férjet,  Steve Martin az építészt formálja meg, Meryl Streep pedig a női főszerepet erősíti.
Nancy Meyers rendezte a produkciót, eléggé jártas a romantikus vígjátékok terén, nevéhez fűződik  a Mi kell a nőnek? és a Minden végzet nehéz alkotás is.
Az Av Club azt írja, hogy a főszereplők mind profi színészek, működik közöttük a kémia és jó poénokat szállítanak.



A hercegnő és a béka (The Princes and The Frog):
A Disney ismét egy hagyományos animációs filmet mutatott be a mozikba, annak ellenére, hogy A kincses bolygó bukása után azt mondták nem készítenek több ilyen művet. Ron Clements és John Musker, a Herkules és A kis hableány rendezője tette le az asztalra az alkotást, amely eddig eléggé rosszul teljesít a pénztáraknál. A történet szerint Tiana hercegkisasszony hiába csókolja meg a békát, maga is brekusszá változik. Fel kell kutatniuk a  voodoo-t űző Odie mamát, de odaáig még hosszú, kalandos út vár rájuk.
7,9-en áll az imdb-n, a kritikusok döntő többsége kedvelte, csak 17 %-uk nyilatkozott róla negatívan. A döntő többség megjegyezte, hogy öröm látni egy hagyományos technikával készített animációs filmet.

 

 

Karácsonyi történet (Un conte de Noël): francia dráma-vígjáték. Juno ugyanabban a betegségben szenved, mint a nemrég elhunyt gyermeke, egyetlen reménye, hogy a család tagjai között talál egy csontvelődonort. Karácsonykor össze is gyűlik a család, ám itt a személyes sérelmek kerülnek inkább előtérbe.
Jean-Paul Roussillon a César Awards-on megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó díjat, Cannes-ban a film Arany Pálmára volt jelölve.
A DVDTown azt írja, hogy paradox módon a film egyszerre modern és régi stílusú, a Laramie Movie Scope-ban az olvasható, hogy a karakterek annyira dilisek, hogy a néző nem tudja mi lesz a következő lépésük.




 

Továbbállók (Away We Go): Bert és Verona gyereket várnak, a pár úgy dönt, hogy máshol keresnek lakóhelyet és meglátogatják az összes ismerősüket, számba veszik a számukra ideális élőhelyeket.
Sam Mendes rendezte a filmet. John Krasinksi és Maya Rudolph játsszák a főbb szerepeket, de látható a produkcióban Jeff Daniels és Maggie Gyllenhaallal is.
7,4-en áll az imdb-n, a Rotten Tomatoes-on pedig 66 % a kritikák átlaga. Urban Cinefile úgy véli a film túl szentimentális és túl lapos, de azért vannak benne jó jelenetek.
Hihetetlenül eredeti és rokonszenves dráma egy párról, akik a megfelelő helyet keresik, ahol felnevelhetik gyermeküket. - írja a Spirituality and Practice. A cinemaobsession szerint Sam Mendes ezt mondhatta a film készítésekor: Hahó, nézzétek, képes vagyok egy szórakoztató és intelligens mozit készíteni, nem számít, hogy jelölnek-e díjakra.




Slágerfilm
: magyar dokumentumfilm. A Sláger Rádió az ORTT rádiófrekvencia pályázatán elvesztette az országos sugárzás lehetőségét. A botrányos döntés körülményeiről és a rádió 2009. november 18-án éjfélig tartó utolsó három hetéről, "végnapjairól" szól a dokumentumfilm, melyet Csillag Ádám a Dunaszaurusz című rendszerváltó film rendezője készített.

 

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr491620595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0gre · http://stoneagecomics.comxa.com/index.html 2009.12.24. 14:04:20

Nem úgy volt hogy a Sherlock Holmes-ot is a héttől vetítik?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.24. 14:15:09

@0gre: Amerikában, hozzánk majd csak januárban jön.

sjbee 2009.12.24. 16:45:27

Slágerfilm??? Istenem...
süti beállítások módosítása