Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Magyar filmek 2010-ben

2009.12.29. 19:37 koimbra 11 komment

Az mmka.hu-n leltem rá a készülő, illetve már bemutatásra váró filmekre, onnan másoltam be az alkotások történetét is, egy-két mű esetében van csak eltérés.

Gyöngéd kezelés - Bibliotheque Pascal:  A film egy fiatal romániai nőről, Mona Galdoról szól, aki elég különös  életet él. A film kezdetén ide-oda sodródik a világban, és furcsa dolgok történnek vele. Születik egy kislánya egy Viorel nevű bűnöző fiútól, akinek az a különleges tulajdonsága, hogy az álmai kivetülnek a valóságra. A film során kiderül, hogy ezt a „tehetséget” a kislány is örökölte tőle. Mona céltalanul bolyong gyermekével, megélhetését alkalmi vásári komédiázásból fedezi. Elveszettnek hitt apjával való találkozása folytán, gyermekét hátrahagyva, Londonban találja magát egy Pascal könyvtárá-nak nevezett luxuskuplerájban. Itt értelmiségiek végzetes vágyainak, valamint a különc tulajdonos, Pascal beteg elméjének foglya és játékszere lesz. Monának minden erejét és józan eszét latba kell vetnie ahhoz, hogy ebből a helyzetből kiszabaduljon


Köntörfalak: Esztinek találkozója lett volna a parkban, ahova Zoli éppen betért, hogy lopjon magának öt percet. Az egész egy nagy félreértés volt, és a lány személyesenakarta tisztázni a fiúval, hogy köztük soha semmire nincs esély. Napjainkban Budapesten, a belváros szívében két vadidegen egy félresikerült randin szóba elegyedik egymással. Két teljesen eltérő világ találkozik, és éppen elindulnak a másik megismerésének útján, amikor megjelenik Gábor, Eszti öntörvényű és goromba bátyja. Az este nemvárt fordulatot vesz: a három ismeretlen nem is sejti, hogy egy régi titok fűzi össze őket A filmet.Dyga Zsombor rendezte, Tompos Kátya és Elek Ferenc látható a főszerepben.


Pál Adrienn: Egy érzéketlenné  vált ápolónő, akinek az életét körbefonja a halál, útra kel, hogy megkeresse régen elvesztett gyerekkori barátnőjét. Miközben az emlékeit próbálja összegyűjteni, ellentmondásos utazásra indul a saját, és azok emlékezetében, akikkel útja során találkozik. A kutatása nem oda vezeti el, ahová szerette volna, de az élete már soha nem lesz olyan, mint amilyen azelőtt volt. A /Pál Adrienn/ egy film az emlékezet viszonylagosságáról, a múltunk bizonytalanságáról, de legfőképpen saját magunk kereséséről.

Hatodik koporsó (munkacím) / Kolorádó Kid: A Hatodik koporsó  egy árulás története, a melós, külvárosi srácot, aki '56-ból is kivette a részét, elfogják, majd a barátai és a szeretője is ellene vallanak. Kaiser Béla lóverseny- és szerencsejáték-kedvelő rakodó 1959-ben csalárdmód jelentős nyereményhez jut a “lovin”, este a galerijével szórakozik, de a titkosrendőrség már a nyomában van. Élettársa, Iskiné információt ad a szórakozóhely mellékhelységében az őket megfigyelő nyomozónak; Kaisert még az éjjel letartóztatják. Az előzetesben derül ki: politikai ügyben, a forradalom alatt vállalt szerepéért. A cellában egy idősebb férfi, Koltai a társa. Kaiser és Koltai beszélgetéseiből flashbackekben tekintünk vissza a forradalomra.
Elvileg idén már láthattuk volna, jövőre mutatják be a Filmszemlén.

Aglaja: A film a román írónő, Aglaja Veteranyi: A gyermek a forró puliszkába esett című önéletrajzi regényén alapul. Veteranyinak rövid, ám fordulatos élete volt: 1962-ben cirkuszos családba született Bukarestben, román anya és erdélyi magyar apa gyermekeként. A család járta a világot, majd Svájcban telepedtek le. Aglaja tizenhét évesen, autodidakta módon tanult meg írni és olvasni. 2002-ben, harminckilenc éves korában öngyilkosságot követett el.
Deák Krisztina rendezi és  Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt, Kamarás Iván látható a főbb szerepekben.

Team Building: A hétvégi team building szereplői húsz és ötven közötti, multinacionális cégnél dolgozó munkatársak, a háromnapos „képzés”  során egy tréner segítségével jobban megismerik egymást, hogy gördülékenyebben menjen az irodai munka. Főbb szereplők: Nagy Zsolt, Fullajtár Andrea, Elek Ferenc, Vasvári Emese, Kamarás Iván

A sírásó: A Résfilmben is használt célfotó kamerával, Rilke: A sírásó című regényét adaptálta mozgóképre a rendező-operatőr, Kardos Sándor.

Egill: Az Egill saga monumentális történet, ugyanakkor borongós, ellentmondásos hangulatával remek lehetőségeket ad egy új vizuális nyelv, stílus kialakításához. Gauder ugyanis kidolgozott egy technológiát: a báb-motion-capture-rel a figurák mozgása szaggatottabb, szálkásabb, kevésbé gördülékeny, mint pl. a Shrek figuráié. Maga a főszereplő Egill alakja ellentmondásos, nem vegytisztán hősies. Érzékenység és kíméletlenség kavarog benne, a film nyelve sem közelít az eposzok tisztára csiszolt, fennkölt stílusához. Animációs film.

Czukor show: A Boldogtalanok című Füst Milán-darab cselekménye egy kibeszélőshow keretein belül elevenedik meg (ez a dráma), a filmben pedig mindez kiegészül a felvétel előzményeivel, amelyekben megismerkedhetünk a show házigazdájának feleségével és főnökével.  Főbb szereplők: Czukor Balázs, Anger Zsolt, Szabados Mihály, Csonka Szilvia, Vasvári Emese, Kovács Patrícia


A torinói ló: A háromszereplős történet egy elhanyagolt tanyán játszódik, ahol egy fuvaros és lánya élik egyhangú, monoton életüket az öregedő és egyre kevésbé hasznavehető lóval. Tarr Béla dirigálja a produkciót, Cannes-ban fogják bemutatni.
Visszatérés: A film cselekménye 1980-ban játszódik. A Svédországban élő, a holokausztot gyerekként túlélő Katherine-ben apja temetése után fogalmazódik meg, hogy el kell mennie erdélyi szülőfalujába. Férje, kislánya és húga tart vele az úton, mely során nemcsak önmagával és múltjával, hanem férje hűtlenségével is szembe kell néznie. Időközben egy másik cselekményszál is fokozatosan kibontakozik: az erdészként dolgozó, éppen Ceauşescu látogatására készülő Sándor története, mely csak a film végén találkozik Katherine-ével.

Oda az igazság!: A film a Mátyás-korszak második felére, a hatalmának csúcsára jutott király uralkodásának s ennek révén Magyarország fénykorának rövid másfél évtizedére összpontosít. A középpontban a király házassága, az utódlás gondjai, a reneszánsz udvar élete és belső viszonyai állnak, vagyis javarészt a magánélet történései, melyek azonban egy uralkodó esetében országos jelentőséggel és politikai súllyal bírnak.
Jancsó Miklós ül a rendezői székben,  Gállfi László, Ladányi Jákob, Daniel Olbrychski, Cserhalmi György, Mucsi Zoltán, Nagypál Gábor láthatóak a főbb szerepekben.
Werkfilm:



Vespa: A Vespa egy road movie. Egy Lali nevű roma kisfiú négynapos kalandját meséli el a film, ami azzal kezdődik, hogy a srác nyer egy Vespa robogót, és elindul Budapestre, hogy elhozza a nyereményét. Utazásának igazi célja azonban nem is a robogó megszerzése, hanem az, hogy megtalálja az édesapját. A fővárosba érve megismerkedik egy utcazenésszel, és kettejük kapcsolata kerül a film középpontjába.
 
A zöld sárkány gyermekei: Egy reggel, rejtőzködő Wu éttermébe benyit Li, aki tárgyalni jött Budapestre. A több éves gyűlölet újra izzik, eszeveszett üldözés kezdődik. Wu, aki kétségbeesésében leugrik egy házról, éppen Máté  kocsijára esik. Máténak a lehető legrosszabbkor jött ez az eset, a munkahelyén ő lesz az elsőszámú gyanúsított. Innentől kezdve váratlan fordulatok, az események különös logikája irányítja a történet, amely sokáig úgy látszik, mintha egy izgalmas krimi lenne. De valójában emberi dráma, Wu-é. És ez éppen a Kínában játszódó flashbackek-ből derül ki.   Főbb szereplők: Rátóti Zoltán, Lu Yi, Bánfalvi Eszter

Utolér: Kelet-Európában játszódik a történet és nem magyarul, hanem angol nyelven fognak szövegelni benne és nemzetközi szereplőcsapat lesz benne látható. Egy három szálon futó, sötét, csavaros történetről van szó, amiben egy pincérnő, egy mentőorvos és egy korcsolyázónő hirtelen veszélyes szituációba kerül. Ónodi Eszter játssza a pincérnőt, Andrew Hefler pedig az orvost alakítja, a színész egyébként már a Fekete Kefében és a Kontrollban is feltűnt. Bartsch Kata pedig a korcsolyázónő lesz.

Tüskevár: 2005 óta készül, nem tudni mikor tudják befejezni, ugyanis elfogyott a pénz.

Üvegtigris 3: Ha minden klappol 2010 nyarán hozzálátnak a forgatáshoz és így decemberre kész lesz a film. Az első két rész szereplőgárdája ismét visszatér.

Halálkeringő: Elza (Dobó Kata) terhes, foglalkozása rendőr, nem vet meg az alkoholt, sem a kokót. Szerelmi háromszögbe keveredett férjével (Mészáros Béla), aki szintén rendőr és egy bűnözővel (Lengyel Tamás). Betoppan Elza apja, Rusty (Kern András), aki veterán nyomozónak számít, azzal a szöveggel érkezik, hogy csak látni akarta a lányát annak harmincadik születésnapja alkalmából, de a háttérben van még más is.
 


 

Sorsvonalak: Az első magyar sci-fiként beharangozott alkotás , elvileg már 2007-ben bemutatták volna, csak elfogyott a pénz, így most először azt kellene szerezni. A főszereplő Dörner Gyorgy, a történet pedig több szálon fut és egy óragyár köré épült városban játszódik. Remélhetőleg jövőre már látható lesz. (Talán gyűjtést kéne szervezni?)


  

Block-66: Elvileg tavalyról volt szó, hogy látható lesz, majd áttolták 2009-re. A produkció egyébként egy mutánshorror, a szereplők angolul fognak beszélni. Pindroch Csaba, Szabó Győző, Fancsikai Péter a főszereplők. A történet szerint pedig egy föld alatti bázison balul sül el valami kísérlet, az ott lévő embereknek pedig különféle szörnyekkel kell szembenézi. A film eltűnt az imdb-ről, nem tudom, hogy elkészült-e már vagy csak be volt tervezve, teaser mindenesetre volt hozzá.

Címkék: előzetes2010

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr71630678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asz0089 2009.12.29. 19:43:04

Pont most megy az Álom.net. Szóval a cikk jókor született meg. :DDDDDDDDDDDDD
Reméljük a színvonal annál emelkedettebb lesz. :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.29. 19:50:28

@asz0089: A kis Vuk és az Álom.net (meg gondolom a Superboyz) megalkotta a legeslegalja szintet. Reméljük egy film se akar beállni ezek mellé.

a8zoli 2009.12.29. 19:59:55

üvegtigris 3-at jövő decemberre mondják ha jól tudom. listában nincs

Spawn85 2009.12.29. 20:49:25

Az "Álom.net"-et láttam, a "Szuperbojz"-hoz még nem volt szerencsém. Magyar filmek közül nekem mostanában "A nyomozó" volt, ami nagyon tetszett, illetve a "Papírkutyák"-at bár sokan lehúzták, én végigröhögtem.

sjbee 2009.12.29. 20:54:17

1-2 film van ezek között amit úgy gondolok megnéznék, a többi kuka...

sjbee 2009.12.29. 21:01:52

A nyomozó tényleg nagyon jó, nekem még a Mázli is nagyon tetszett (bár ezt sokan utálják) az utóbbi idők magyar termései közül.

Spawn85 2009.12.29. 21:14:05

Ja tényleg én meg csk off-oltam az előbb. Na, szóval jelen listáról eddig azt mondom, hogy tuti nézős a Halálkeringő meg a Sorsvonalak.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.29. 21:31:00

@a8zoli: Azt olvastam, ha minden jól megy nyáron elkezdődik a forgatás és decemberben már be is mutatják. Na de itthon mi megy simán a filmgyártásban?:)
Azért beleírtam a filmet.

a8zoli 2009.12.29. 22:37:40

@koimbra: sztem az összes közül ezt várnám a legjobban sanos "bajusz rendőr" nem lesz benne ugyanis Selmeczi Rolnad (Brad Pitt szinkronokban nagyon nagyon hiányolom R.I.P. :( ) elhunyt egy autóbalesetben... sztem egy két nagy névvel kiegészülnek és teljessen mindeggy mien sztori ha ezt a bájos esetlenséget viszik tovább tuti kassza siker akár "kiszivárog" akár nem mint az előző :D

a8zoli 2009.12.29. 22:39:21

@sjbee: a mázli sztem is nagyon jó csak mondjuk a felétől kezd egy kicsit lelassulni/ellaposodni de amúgy az eleje és maga a koncepció nagyon jó. sztem azóta nem nagyon láttam ennél jobb filmet. a papírkutyákban is a gesztesi villanyszerelése teccett csak sztem a többi nem :D

Shyllard 2009.12.30. 11:24:27

Sorsvonalak és Üvegtigris 3 nagyon várós :)
süti beállítások módosítása