Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.12.31. 12:26 koimbra Szólj hozzá!

Az év utolsó napján 4 új filmet mutatnak be a hazai mozik, Duncan Jones filmje hozzánk is elért, Armand Assante román produkcióban vállalt szerepet, illetve Jennifer Aniston és Aaron Eckhart romantikázik.

Hold (Moon): A sztori a jövőben játszódik, ahol a Holdon egy olyan anyagra lelnek, amely megoldja a Föld energiagondjait. A bolygón lévő bázison csak egy ember teljesít szolgálatot, nem sok van már hátra, hogy lejárjon a szerződése és végre hazatérjen a Földre. Ám egyszer egy olyan fickót talál, aki pont úgy néz ki, mint ő maga.
Duncan Jones 5 millió dollárból készítette el bemutatkozó filmjét, már írtam a filmről, ami elolvasható, ha ide kattintasz, nyuszisz pedig erre értekezett a produkcióról.

Derült égből szerelem (Love Happens): Aaron Eckhart egy megözvegyült férfit alakít, aki könyvet ír a gyász feldolgozásáról. A műve egyik promóciós útján ismerkedik meg Jennifer Aniston karakterével, kölcsönösen megkedvelik egymást, ám a férfi még mindig nem lépett túl felesége elvesztésén.
Érdekesség, hogy Greg Crowder és Tony Freitas beperelte az Universalt, mivel szerintük ellopták tőlük a forgatókönyvet. A páros szerint a stúdió érdeklődött a forgatókönyvük iránt, ám végül nem lett semmi a dologból, ezért máshol próbálkoztak, ott viszont azt mondták nekik, hogy egy ilyen filmet forgat a Universal.
A kritikusoknak nem tetszett, 18 % az átlaga a Rotten Tomatoes-on. Az Oberserver azt írja, hogy nincs a filmben egyetlen vicces pillanat sem, a színészek pedig nem tudnak őszinte érzéseket produkálni.



Legmelegebb nap (Humpday): Ben és Andrew a főiskolán nagy haverok voltak. A diploma után Andrew  bejárta a világot, Ben pedig megnősült és biztos állást szerzett. Egy nap azt ismét találkoznak és elhatározzák, hogy indulnak a helyi pornó film fesztiválon, a legnagyobb probléma az, hogy mit is csinálhat két hetero férfi egy pornóban.
A Daily Mirror azt írta, hogy egy intelligensen és érzékenyen áll hozzá a film a férfiak szexualitásához, de a végére eléggé leereszt.
Lynn Shelton filmje Cannes-ban a Zsűri Különdíját kapta meg.



California Dreamin': 1999-ben járunk, a koszovói háború idején. Egy osztagnyi NATO katona haladna át Románián Szerbia felé, de egy állomásfőnök feltartóztatja a vonatot, mivel annak nincsenek meg a megfelelő okmányai. Képeket a filmből és a sajtókönyvet a mozinet oldalán találsz.

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr101632628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása