Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Junjou Romantica

2010.01.05. 21:03 Armida 15 komment

A legédesebb, legelbűvölőbb, legviccesebb, legromantikusabb animesorozat amit valaha láttam, nem hiába örvend világszerte hatalmas sikernek.

Nakamura Shungiku fejéből pattant ki a remekmű és emelte az egyik legnépszerűbb BL (azaz Boys Love) regényírók közé. Az animét pedig Chiaki Kon rendezte. (Segítségül írom, hogy mindketten hölgyek, ha esetleg valaki nincs otthon japán nevek terén.)

Megint nehéz feladat előtt állok, de megpróbálok a lehető legkevesebbet spoilerezni, és kihagyni jó pár szereplőt, csak azért, ha esetleg valakinek megjön a kedve az anime megtekintéséhez, akkor maradjon még bőven meglepi.

A történet egy fő szálon fut, amibe néha bekapcsolódik két mellékszál is. Elsőre úgy tűnhet, hogy semmi közük sincs egymáshoz, de szép lassan kiderül, hogy ez nem igaz.

Akkor kezdjük is el és ismerkedjünk meg a mindig higgadt és magabiztos Usami-sannal, aki minden idők legfiatalabb Naomori-díjas erotikus regényírója. Hobbiból- vagy ki tudja miért- egyetemen is oktat. Gazdag családból származik, piros sportkocsija van, gyűjti a játékokat- megszállottja a plüssmaciknak, az egyik mindig a nappalijában csücsül és Suzuki-sannak hívja- és otthon is nyakkendőt visel.

 

Misaki, egy tizennyolc éves fiú, aki arra az egyetemre jelentkezik, ahol Usami is oktat. Spoiler miatt nem írom le, de a lényeg az, hogy Misaki-t befogadja Usami-san, aztán megkezdődik a móka...

 

Hiroki, aki szintén az egyetemen tanít és rettegik a diákjai. Egyfolytában morcos és rosszkedvű. Nagyon nehezen mutatja ki az érzéseit. Spoiler miatt sajnos nem írhatok többet.

Nowaki, magas, széles vállú, jószívű és orvosnak készül. Egymillió mellékállása van, hogy fizetni tudja a tanulmányait, de Nowaki ügyi és talpraesett. Egy parkban aztán meglátja a rettegett Hirokit és onnantól összefonódik az életük.

Miyagi-san szintén az egyetemen tanít. Elvált, de ennek ellenére mindig jókedvű és ezerrel nyomul valakire, akit most nem nevezek meg, így marad meglepi.

Shinobu- aki ugyanúgy diák az egyetemen mint Misaki- nagyon ragaszkodó. Mindent megtesz annak érdekében hogy megszerezze a szerelmét, ugyanakkor tapasztalatlan és félénk.

A Junjou Romantica, vagyis Tiszta Románc c. animesorozatnak eddig két évada jelent meg, összesen huszonnégy epizóddal. Nem tudom hányszor láttam, de képtelen vagyok megunni. Nemcsak maga a történet zseniális, de az anime is. Aprólékosan kidolgozott, megjelenítve az stílusra jellemző jegyeket, és amit feltétlen szeretnék még elmondani róla az a háttér. Rengetegszer megjelennek a háttérben olyan szereplők, akikről éppen nincs szó, mégis keresztezik egymást Tokióban, ami mégiscsak a világ legsűrűbben lakott városa.

Aki szeretne jókat nevetni, romantikázni, izgulni hogy kivel mi történik, annak feltétlenül ajánlott az anime megtekintése, ígérem nem lesz csalódás.

Az alábbi videó csak a főszereplőket mutatja be az első évadból, így minden más meglepetés marad.

Enjoy!

 

 

 

Címkék: anime

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr181650039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimbo1000 2010.01.05. 23:38:05

te mit szólsz azokhoz az animekhoz, amik az animax csatornán megy?

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.01.05. 23:48:34

@jimbo1000: Van amelyik tetszik és van amelyiket ki nem állhatom. Viszont nem ártana már beújítani az Animaxnak és végre leadni a hosszabb sorozatokat végig (nemcsak a YuYu Hakusho-t) mert már a könyökömön jön ki a sok ismétlés.

jimbo1000 2010.01.05. 23:57:44

@Armida: azt hiszem azt újra rákezdik megint néhány héten belül.
neked ezek közül melyek a kedvencek? azokról majd csinálsz ilyen összeállitást?

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.01.06. 00:05:29

@jimbo1000: Bleach, azt nagyon szeretem, de nem hiszem hogy készítek róla összeállítást, mert iszonyú sok szereplője van.
A Junjou Romanticát azért írtam, mert egyrészt kiváló anime, másrészt meg nem adja az Animax.:)

Megkerestem magyar felirattal, aki szeretné, most el is kezdheti. :)

www.indavideo.hu/video/Junjou_Romantica_1resz

Spawn85 2010.01.06. 02:03:57

@Armida: Egyetértek. A sok ismétlés nekem sem tetszik az Animax-on.

Amúgy ha már szóba kerültek az Animax-on levő animék, nekem a "Death Note" tetszett nagyon, szerintem sokkal jobb volt az anime sorozat, mint az élőszereplős mozifilm.

Meg még a "Full Metal Panic" tetszett, főleg a sorozat első fele. Egy-két részen könnyesre röhögtem magam. :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.01.06. 09:42:07

milyen szép körítés egy homoszexuális rajzfilmhez... akkor ez most menni fog az animaxon? mert ez (se) derült ki a posztból...
amúgy meg ehh... beteg japánok, megint.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.01.06. 10:40:07

School Rumble-ről nem fogsz írni? Az is mennyire jó már:)

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.01.06. 11:24:40

@Spawn85: A Death Note nálam első számú, asszem a maga stílusában a legjobb és ezerszer jobb tényleg, mint az élőszereplős film. :)
A Full Metal Panic Fumoffu-n én is sírtam a nevetéstől, hatalmas anime. :)

@purga: Ha nem tetszik a yaoi stílus, akkor nem tetszik. Különbözőek vagyunk, nincs ezzel semmi gond. Nem tudom mire célzol arra hogy "ez se derül ki a posztból"? Írtam hogy nem megy az Animaxon, az pedig hogy fog e, azt nem tőlem kérne kérdezni, hanem az Animax vezetőségétől. (Amúgy lenne rá igény, hiszen a Gravitation is nagyon népszerű volt.)Visszatérve arra hogy mi nem derül még ki a posztból....ha sokat spoilerezek az a baj, ha keveset írok akkor meg az a baj. De azt gondolom, valójában nem is érdekel téged, különben nem írtad volna az utolsó sorodat. :P

@Vészmadár: School Rumble-t még nem néztem, de meg fogom tekinteni ha tényleg ennyire jó. :)

kelta 2010.01.06. 18:43:48

@Armida: Szerintem az inuyasha volt a legjobb az animaxom, Slayerst imádtam, azon nagyon sokat bírtam röhögni, a Búj Búj szellemet, a Yu Yu Hakushot, a Spirált, Blue Gendert csipáztam még Bleach nekem nagy csalódás volt.

Mostanában abszolút leszoktam az animaxról, kurva sokat ismételnek.

De ami a legnagyobb csalódás volt az a Hellsing, a manganák a közelébe sincs, poénok helyett nyál van, történetet is kurva szarrá csinálták, vér helyett moralizálás van.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.01.06. 19:21:43

@kelta: Tényleg, Blue Genderben is mennyi kaszálás volt. :)

Ewee 2011.01.19. 11:34:02

Nekem ez az egyik kedvenc animém. :D Nem tudod lesz folytatása, 3. évad?

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2011.01.19. 13:10:26

@Ewee: Sajnos nem tudok semmi biztosat mondani, csak annyit, hogy világszerte kérték a rendezőket, hogy folytassák.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2011.07.21. 10:48:50

@Ewee: Folytatásnak ugyan nem lehet nevezni, de elkészült más szereplőkkel a Sekai-ichi Hatsukoi.
A főszereplő Usami-san ex menedzsere, ő kezdi mangaszerkesztői állását pont annál a cégnél, ahol régi szerelme a főszereplő. Ugyanolyan grafika, vicces, aranyos, romantikus 12+1 résszel. Ha a Junjou a kedvenced, ezt is szeretni fogod, plusz meglepetésként még feltűnik a Junjou-ból pár arc. :)
(És bocs hogy csak most írom meg, de megvártam még egyben megjelenik az egész.)

indavideo.hu/video/Sekai-ichi_Hatsukoi_-1_resz_magyar_felirattal

Ewee 2011.07.21. 11:07:24

Köszi a választ, igen tudom, már túl vagyok a Sekaiichi-n is és még jobban várom a folytatását, mint a Junjounak :DD
süti beállítások módosítása