Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Írják A bosszú ura remake forgatókönyvét

2010.01.07. 13:44 koimbra Szólj hozzá!

Park Chan-wook bosszú trilógiájára Hollywood is szemet vetett, az Oldboyt Steven Spielberg rendezte volna Will Smith-szel a főszerepben és hangsúlyozták, hogy filmjük nem remake lenne, hanem inkább a manga alapján dolgoznának. Ám zűrök támadtak a jogok körül, nem sikerült egyezségre jutni, ezért a DreamWorks lelépett az Oldboy háza tájáról. A bosszú asszonya feldolgozás jogait Charlize Theron szerezte tavaly márciusban, ám azúta nem sokat hallhattunk a film felől.

A bosszú ura remake jogai a Warner kezébe jutottak, a stúdió Brian Tuckerre bízta a forgatókönyv megírását. A Di Bonaventura Pictures, a CJ Entertainment és a Room 101 produkciós cégek is beálltak a feldolgozás háta mögé (személy szerint kíváncsi vagyok mikor fognak összezörrenni a fejesek)

Az eredeti film tartalma: Chan-wook Park bosszú-trilógiájának első darabja, mely egyben a legnyersebb is a három film (a másik kettő az Oldboy és A bosszú asszonya) közül. A főszereplő egy fiatal, süketnéma fiú, aki vesebeteg nővére számára próbál pénzt gyűjteni az új szervre, de mivel a szervkereskedők csúnyán átverik őt, így kétségbeesett lépésként elrabolja volt főnöke lányát, ám ezzel az akcióval bosszúállások megállíthatatlan láncolatát indítja el. A bosszú ura a pár éve virágzó dél-koreai filmgyártás egyik legjobb darabja, ami a megtekintése közben komoly erőfeszítéseket igényel a néző részéről, de ha egyszer rászántuk magunkat, akkor páratlanul megrázó élményben lesz részünk. A bosszú ura nem akciófilm, így itt minden késlendítésnek vagy ütésnek irtózatos ereje van. Park nyersen, realistán mindent megmutat, és nem fordítja el a kamerát még a legkegyetlenebb pillanatokban sem.

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr591653970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása