Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Májusban indul a Transformers 3 forgatása

2010.01.13. 10:28 koimbra 23 komment

Michael Bay a Transformers harmadik része előtt egy laza pihenőt akart tartani, illetve egy kisebb költségvetésű produkciót leforgatni, ám végül mégis rábeszélte a stúdió (gondolom egy zsíros csekkel), hogy Optimusék harmadik kalandja legyen a következő munkája. Shia LaBeouf ismét jelen lesz és Megan Fox is visszatér, a forgatókönyvön pedig Ehren Kruger ügyködik, ami még nincs kész, ám a forgatás májusban el fog kezdődni. Erre talán sokan értetlenül pislognak:  Milyen forgatókönyv? Volt olyan az előző kettő esetében? Michael Baynek úgyis csak az számít, hogy legyen sok akció és minden szépen felépített díszletet a porig tudjon rombolni vagy robbantani.

Egyelőre kérdéses, hogy 3D-ben készül-e el a "nagy mű", Bay áprilisban eléggé negatívan nyilatkozott erről: "3D? Nem is tudom...lehet, hogy régimódi vagyok, de szerintem ez csak amolyan népámítás. De majd meglátjuk, hogy James Cameron filmje mit hoz ki belőle."

Nos, Cameron műve szépen teljesített, ráadásul a Transformers producere Steven Spielberg is odáig volt (,meg vissza) az Avatartól,  biztosan megpróbálja rábeszélni, ráerőltetni Bayt a 3D-re.

Címkék: transformers franchise miújság sequel transformers 3 scifihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr741668757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2010.01.13. 10:59:27

sztorit találjanak ki vmi ütőssebbet mert a kettes gyatra volt....

curby (törölt) 2010.01.13. 12:37:28

szerintem mindkét rész tök jó volt.nagyon várom a harmadikat.

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2010.01.13. 12:54:12

a második egy hulladék, nem lesz nehéz jobbat csinálniuk. de ha még azt is képesek lesznek alulmúlni, akkor hivatalos Bay-égetést tartok. :D

kelta 2010.01.13. 13:46:05

úristen a 2. milyen szar volt, sose hittem volna h unni fogom az akciót, de Bay megcsinálta. A 3.-ban a változatosság kedvéért, Optimus haljon meg azt a végén támadjon fel, legyenek nagy sivatagi harcok, az a tök felesleges katonai kommandó meg kerüljön reménytelen helyzetbe, amikor a robotok verekedenk azt úgy vágja meg hogy ne lehessen tudni ki kicsoda, meg úgy általában a robotok legyenek megkülönbözhetetlenek.

djhady 2010.01.13. 13:57:40

Nekem tetszett mind a 2 film, varom a 3-st is! Bay remelem megint odavag akciobol.

Spawn85 2010.01.13. 14:03:01

Az első rész nagyon jó volt szerintem, és igazából a második sem volt rossz, csak talán kicsit hosszú lett, plusz az idétlenkedést nagyon túlzásba vitték benne.

Rolee83 2010.01.13. 14:22:12

Jó volt mindkét rész, de a másodikban már tényleg túlzásokba estek! Meg hogy már rögtön a második rész elején kettévágták az Audi R8-at!!! Szemetek! :D
Remélem 3D-ben is lesz majd, akkor tuti úgy nézem!!

a8zoli 2010.01.13. 15:26:40

@Rolee83: valójában egy Lambó Reventon volt az R8 előtt ez a concept CGI videókon ott van ha megvan a 2 lemezes kiadás és sztem a lambo mikor látta mire adnák a nevük hogy max 40-50 mp-et él a kocsijuk azt mondta hogy nem. Akkor egy formailag hasonlóval az R8-al hejettesítették.

Rolee83 2010.01.13. 15:48:41

@a8zoli:

Pedig az előzetes után bíztam benne, hogy végig bent lesz, moziban csalódtam kicsit! :(

a8zoli 2010.01.13. 15:54:42

@Rolee83: á semmi , ebben a sok múvieban sokminden csak úgy össze lett csapva. extra lemezre voltak olyan hülyék hogy még el is mesélték....

tjunior 2010.01.13. 17:43:01

első rész közepes, második rész katasztrófa, arról nem beszélve hogy egy év sem telik el az előző rész bemutatója után és már forgatják a következőt, biztos sok idő lesz egy épkézláb sztorit ( jót már nem is írok ) összehozni, vagy értelmes párbeszédeket, jellemfejlődésről Baynek valami nagyon furcsa elképzelése van úgyhogy ezt jobb is ha kihagyja mert vér ciki amit művel ilyen téren, de legalább a legjobb spec effect Megan Fox benne lesz, ez is valami.

igenytelen_allat 2010.01.13. 19:22:35

Akik írták, hogy tetszett nekik azok hány évesek? Csak így kíváncsiságból. :D 12-?

Spawn85 2010.01.13. 22:30:33

@igenytelen_allat: 12 éves? Igen, voltam annyi is egyszer sok-sok éve....
Ennyire hihetetlen, hogy valakinek bejött a TF2, csak mert neked nem?

Shyllard 2010.01.14. 06:57:58

Bay csak A Szigetet és az Armageddont volt képes jól megcsinálni. A Tf filmekben mostmár úgy vagdos összevissza, meg rángatja a kamerát, h lehetetlenség követni. Egész filmen úgy voltam, hogy csak a harcok befejeztével tudtam meg, hogy mégis kik azok, akik harcoltak. Meg ha már lesz Tf3, igazán meghalhatna Optimus, nem igaz, h mindig vissza kell térnie!

matthew01 2010.01.14. 08:02:24

moziban Optimus vs Bonecrusher... azért ott mindannyian csöndben voltunk. és szerencsére ezt mindenki tudja, csak ezeket a filmeket divat lett leszólni. ez részben azért van mer ha azt mondod h neked bejön akkor már rögtön gyerekes vagy. meg azt is divat mondani h csak a pénz számít. ez részben igaz. csak akkor minden filmre ráillik ez a szó. movieBUSINESS. csak akkor kapsz 300 millió dollárt ha sikerült bizonyítani h visszahozod. akkor most h van ez??
készül egy olyan film ami számodra nem jelent semmit, a te egyéniségednek totál nem felel meg akkor rögtön rámutatsz és azt kiáltod: PÉNZ! ha viszont készül egy olyan film amiről úgy jössz ki h: ez én vagyok. ez az én filmem. akkor rámutatsz és azt mondod: ez csak úgy elkészült. ha lehet akkor senki ne játssza a naivát. a mozi szórakoztató ipar. azon belül mindenki eldöntheti h melyiket érzi hatásosnak.

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2010.01.14. 10:46:45

@matthew01: a TF2ben egyedül értékelhető az erdős jelenet, ami tényleg ott van a szeren, elismerem, ettől függetlenül borzalmas film.

azért mert valakinek bejön, még nem gyerekes, hisz ízlések és pofonok, teljesen értelmetlen olyasmin vitázni, hogy valakinek tetszett, valakinek nem.

és igazad van, minden filmre rá lehet sütni, hogy a pénzért csinálták. persze, hisz valamiből élniük kell. én úgy gondolom, hogy a TF2 nem konkrétan ez az eset.

szerintem amit pénzért csinálnak, az olyasmi, ami egy rakás szar, csupán az előd hírnevét próbálja meglovagolni, általában kis költségvetésből, ne adj isten egyenesen dvd-re. ezek a tipikus, csak a pénz számít filmek. meg az olyan hatásvadász filmek, mint mondjuk a twilight-saga, amiről már messziről bűzlik, hogy csupán egyetlen korosztályt akar kiszolgálni, természetesen minél több pénzért.

a TF2 szerintem egyik kategória sem. a stáb is élvezte a forgatást, az emberek többsége is. nem muszájból készült el, nem csak a pénzért. szórakoztatni akarták vele az embereket, ami nagyrészt sikerült is.

persze vannak a fanyalgók akik ezt nem fogják elismerni, de mindig is voltak ilyenek és mindig is lesznek.

persze ez csak az én álláspontom :)

VVega · https://debugme.eu/ 2010.01.14. 11:16:26

Vajon képes lesz Bay az előzőnél is nagyobb okádékot a vászonra hányni? Minden bizonnyal igen...

Addict · http://www.noisefreaks.com 2010.01.14. 13:19:55

Nekem a Transformers első része full bejött, de sztem is ez a második egy kalap szar volt. Elöször is túl sok robot van benne, és rengeteg akciónál (főleg a végén) nem lehet tudni, hogy ki kivel van. Másodszor a film sztorija tele van égbekiáltó lyukakkal és hibákkal. Harmadrészt eszeveszett sok pofátlan lopás van benne más filmekből. Mikor Sam előtt megjelennek a betűk és mindenhol azokat rajzolja az a Harmadik Típusú Találkozásokból van, megjelenik benne egy Terminatrix is, ami a lopáson kívül azért is gáz, mert ha ilyenjeik lennének az Álcáknak akkor 1 pillanat alatt legyőznék az embereket. Aztán ott van a jelenet, mikor Sam testébe beültetnek egy robotot ami pontosan úgy néz ki mint ami Neo-ba ment be a Matrix 1-ben. Azon, h az Optimust felélesztó cuccot Mátrix-nak hívják a filmben már meg sem lepődök pláne, h ezt a szart a jordániai Petrában találják meg á la Indiana Jones. Nem tudom mi volt Micael Bay célja ezzel, talán minden filmest és rajongót maga ellen akart haragítani, vagy be akarta bizonyítani, hogy ő mindegyik rendezőnél jobb? Nem tudom. Másik hiba a filmben az olcsó poénok tömkelege (kis robot Megan Fox lábát bassza, mintha ennek bármi értelme is lenne azon kívül, hogy olcsó poénforrás az értelmi elmaradottak számára). A teljes koleszos jelenet vérciki. Tényleg legközelebb már fingó vagy bebaszott Transformerseket is láthatunk mert az olyaaan viceees. Aztán ott van az, h a film címe: Fallen bosszúja, erre vár az ember két és fél órát és mi lesz ebből? Semmi, Fallen megjelenik az utolsó 2 percben (nem vicc) és Optimus 3 pofonnal lenyomja és vége. Nem hiszem el, komolyan.

Még egyszer hozzáteszem, h alapvetően kedvelem Bay több filmjét is (Szikla, Island, TF1) de ez mindent alulmúlt 2009-ben.

Bobzen 2010.01.14. 14:33:25

Minél előbb véget ér ez a széria annál jobb. Talán tíz év múlva találnak egy normálisabb rendezőt, aki némileg fogyaszthatóbb Transformers-mozit álmodik a vászonra. Michael Bay pedig igazán megmaradhatna reklámfilmek rendezésénél, minden trágyakupac filmjét követően hetekig az emberiség elpusztításáról álmodozok, mivel azok rendre jegyeladási rekordokat döntögetnek.

Spawn85 2010.01.14. 17:40:46

@Shyllard: Nekem az "Armageddon" és "A Sziget" mellett tetszett tőle a "Bad Boys" is, "A Szikla" meg egyenesen az egyik kedvenc filmem a mai napig.

VVega · https://debugme.eu/ 2010.01.14. 18:16:33

@Spawn85: így is van, nálam egyértelműen a Szikla Bay legjobbja és egyben a '90-es évek egyik legnagyszerűbb akciófilmje. A Bad Boys-ok is jók, az Armageddon pedig veszettül szórakoztató. A Sziget gyenge, a TF1-en jól elvoltam, de ez a második rész valami hihetetlenül fertelmes.

Szóval szerintem Bay abszolút nem érdemli meg a rengeteg fikázást úgy összességében, minőségi iparos volt ő. Volt, mert ha ezen a vonalon halad tovább, akkor...

zgabi 2010.01.14. 22:02:42

Az első rész nagyon tetszett, jó sztori, kiváló filmzene. A második rész egy cseppet sem tetszett, harmatgyenge sztori, s Linkin Park ide, Linkin Park oda, ramaty filmzene. Ha katonásan haladunk tovább, akkor a 3. rész megint csak igen jó lesz. Remélem szólnak a rendezőnek, hogy a 2. rész ugyan szépen termelte a bevételt mert elmentek megnézni az emberek, de nem tetszett nekik, ezért jó lenne újítani. Meg a zenekart is lecserélik.
süti beállítások módosítása