Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2010.01.14. 16:36 koimbra 1 komment

Két magyar filmet is bemutatnak ma a magyar mozik, befutott még Terry Gilliam hányatott sorsú fantasyje és Hugh Grant bukott romantikus vígjátéka, no meg egy animációs filmre is beülhet a nagyérdemű.

 

Doctor Parnassus és a képzelet birodalma (The Imaginarium of Doctor Parnassus): Parnassus évszázadokkal ezelőtt fogadást kötött az ördöggel, és elnyerte a halhatatlanságot. Később, amikor találkozott élete szerelmével, egy újabb egyezséggel fiatalságra cserélte halhatatlanságát. Csakhogy az ördög ezért az ifjú Valentinát, a mágus lányát kérte, akiért eljön, amint betölti tizenhatodik születésnapját. A határidő közeleg, ezért hogy mentse szeme fényét, Parnassus köt egy utolsó fogadást: az nyer, aki elcsábítja az első öt lelket. A Doktor a társulat vad, komikus és lenyűgöző figurái közül annak ígéri lánya kezét, aki segít neki nyerni. Kalandos, és minden képzeletet felülmúlóan szürreális utazás veszi kezdetét időn és téren át.

Heath Ledger a forgatás alatt hunyt el, helyére Jude Law, Colin Farrell és Johnny Depp ugrott be. A Satellita Awardson négy díjra is jelölték.

 

 



Halálkeringő: Magyar thriller. Elza (Kata) terhes, foglalkozása rendőr, nem vet meg az alkoholt, sem a kokót. Szerelmi háromszögbe keveredett férjével (Mészáros Béla), aki szintén rendőr és egy bűnözővel (Lengyel Tamás). Betoppan Elza apja, Rusty (Kern András), aki veterán nyomozónak számít, azzal a szöveggel érkezik, hogy csak látni akarta a lányát annak harmincadik születésnapja alkalmából, de a háttérben van még más is.

„A tisztességes műfajfilmes próbálkozásoknak Tarr Béla és Kabay Barna hazájában csak örülni lehet, pláne ha nem vígjátékról van szó. Jó magyar krimit már kaptunk nem is olyan rég A nyomozó képében, de egy igazán tisztességes hazai thriller még nagyon hiányzott a palettáról” – írja a port.hu


51-es bolygó (Planet 51): Baker űrhajós egy olyan bolygón landol, ahol zöld lények élnek és az ebek helyett kis alieneket tartanak. Megjelenik a helyi hadsereg, aminek a vezére megpróbálja elkapni a kozmonautát, aki egyszerűen csak haza akar jutni.A főhősnek Dwayne Johnson kölcsönözte a hangját, az animációs film nem aratott nagy sikert.

A 7M Pictures szerint ha láttad a Csimpilótákat, akkor szinte ugyanarra számíthatsz, bár nem annyira gyötrelmes, de teljesen felejthető, az Arizona Daily Starban pedig az olvasható, hogy nem tartozik a legjobb animációs filmek közé, de ha szétnézünk a közelmúltban készült hasonló alkotások között könnyedén találunk rosszabbat is.

 

 

 

Hova lettek Morganék? (Did You Hear About the Morgans?): A Morgan házaspár egyfolytában vitatkozik egymással és éppen válófélben vannak. Ám szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak és egy tanúvédelmi program keretében egy békés, csendes kisvárosba kerülnek, ahol ismét rájönnek, hogy mennyire kedvelik egymást.

Mark Lawrence rendezésében készült a romantikus alkotás, a direktor a Zene és szöveg után ismét együtt dolgozott Hugh Granttel, a női főszereplő Sarah Jessica Parker. A produkció nem aratott sikert, megbukott Amerikában.

A kritikusok szerint a történet humortalan, a történet klisékkel teli és a két főszereplő között nem működik a kémia.

 

 

 

A Nibelung-lakópark: Magyar dráma Mundroczó Kornél rendezésében. A két tőkés család sarjaiból, ügyvédekből, modellnőkből, rendőrökből, tűzoltókból és rádiósokból álló társadalom az összeomlás szélén billeg. Hagen, aki félisten csak az istenek között, bosszút esküszik a hatalomra jutottak ellen, akik nélkülözni merték őt birodalmuk vezetésében. Cinkostársaival úgy döntenek, hogy a világ megérett a pusztulásra. Terve ördögi, és mint minden ördögi terv: tökéletes. Szellemes terrortámadásokkal tartja félelemben az elkényelmesedett polgárokat. Titáni küzdelmükben azonban természetesen nem csak a világ, de ők maguk is bukásra vannak ítélve.

 

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr831672326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2010.01.14. 18:39:06

a tévében láttam a hova lettek morganék előzetesét és volt egy lovas részlet...
hát nehéz volt eldönteni ki a ló és ki Sarah Jessica Lófej :D:D:D:D
süti beállítások módosítása