Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Legenda vagyok rendezője vizet visz az elefántnak

2010.01.22. 10:42 koimbra Szólj hozzá!

Sean Penn és Robert Pattinson leszerződött Reese Witherspoon mellé a Vizet az elefántnak (Water for Elephants) produkcióba, amelyet Francis Lawrence, a Legenda vagyok és a Constantine - A démonvadász rendezője fog készíteni. Ezúttal nem akciófilmet láthatunk Lawrence-től, bár mivel a cirkusz világában játszódik a történet valószínűleg nem esik kétségbe a rendező, hogy semmiféle effektet nem tud belenyomni alkotásába. A szkriptet Richard LaGravenese vetette papírra Sara Gruen regénye alapján. A történet a nagy gazdasági világválság idején játszódik, Jankowski szülei halálos balesete után otthagyja az egyetemet és vonatra száll, véletlenül pont arra, amelyen egy vándorcirkusz utazik. A srác hozzájuk csapódik, később pedig beleszeret az egyik állatidomár feleségébe. Pattinson lesz a főszereplő, az idomárt Penn, feleségét Witherspoon játssza.

A könyv tartalma a bookline-ról: Bár nem szívesen beszél emlékeiről, ezek makacsul megülik a kilencvenegynéhány éves Jacob Jankowski elméjét. Emlékek saját fiatalkoráról, amikor a sors egy roskatag vonatra vetette, melyen a Benzini testvérek világhíres cirkusza bolyongott Amerikában. Emlékek egy olyan világról, amelyet szörnyszülöttek és bohócok népesítettek be, amely tele volt csodákkal, dühvel, szenvedéssel és szenvedéllyel; egy világról, amelynek megvannak a maga logikátlan szabályai, sajátos életformája, s ahol a halál is a maga módján kopogtat. A cirkusz világa ez, amely Jacob Jankowski számára egyszerre jelentett megváltást és pokoljárást. Jacob azért került be ebbe a világba, mert elhagyta a szerencséje. Árván és egyetlen garas nélkül nem tudta, mihez kezdjen, mígnem rá nem talált erre a gőzerővel hajtott „bolondok hajójára” a nagy gazdasági világválság idején.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr251692257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása