Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Lehetek az eseted? (I Love You, Beth Cooper)

2010.02.03. 21:13 koimbra 4 komment

 

Ó, azok a fantasztikus évek a gimiben. Mennyiszer szerettük volna megmondani a másiknak, hogy mennyire nagy bunkó, hogy valószínűleg homi, irgalmatlan nagy ribi, esetleg jó lenne összejönni. Denis Coovermanben is sok gondolat kering, ám az évek alatt egyszer sem mondta el senkinek, hogy ki a suli ordas nagy cédája, hogy a legjobb barátját melegnek tartja és hogy Beth Cooperért dobog a szíve. Ballagáskor Denis mondhatja a nagy záróbeszédet, a srác hirtelen erőt vesz magán, kiáramlik belőle az évek az alatt felgyülemlett mondanivaló, persze csodálkozik mindenki, van aki pislog és olyan is akad, aki képzeletben máris a büntetésén gondolkodik. Az esemény után a srác otthon nagy bulit csapna, amire nem várnak sok vendéget, ám hirtelen betoppan Beth Cooper barátnőivel, majd később befut a lány izomyagyú barátja is és megkezdődik Denis életének legmozgalmasabb estéje.

Megszámlálhatatlanul sok filmet láthattunk már a tini szerelem és a szüzesség elvesztés témakörében, új dolgokkal már nem nagyon tudnak szolgálni, de friss, térdcsapkodós poénokra mindig van igény, főleg ha megfelelő színészek adják elő. Nos, nem valószínű, hogy a szereplők bármelyike is valamely díjátadón kezében egy szobrocskával fog köszönetet mondani családjának, a rendezőnek és forgatókönyvírónak. Mindegyiküknek csupán egy arcot kellett hoznia, de legalább az elmondható, hogy az adott szerepre a megfelelő személyt választották ki. Hayden Panettiere-nek szépnek kell kinéznie, ezt teljesíti, ráadásul egyeseknek beindulhat a fantáziája mikor törülközőben tűnik fel (hátulról és oldalról meztelenül is látható). Paul Rust is helytáll a lúzer figura megformálásában, bár ki nem tud egy ilyen karaktert eljátszani.Shawn Roberts pedig szintén könnyedén elbírt a nem túl nehéz „izmos vagyok, jól leverlek” karakterrel.

 

Larry Doyle saját regénye alapján hozta össze a forgatókönyvet, tehát feltételezhető, hogy egy olvasott, valamennyire ismert könyvnek számít a műve és a szerző biztos mindent megtett annak érdekében, hogy ne vesszenek el a fontosabb jelenetek, részletek, poénok a szkriptjében. Pedig el lehet gondolkodni azon mégis kinek róható fel, hogy mégsem mosolyoghatjuk végig a vígjátékot. Gyanítom a rendezői poszt körül kell keresgélni, Chris Columbus ugyanis nem egy harsány és vicces filmet kreált, vannak ugyan olyan jelenetek, amelyeken lehet nevetni, de van jó pár erőltetett és humortalan rész is a produkcióban. Columbus egykoron képes volt kiváló vígjátékot készíteni, emlékezzünk a Reszkessetek betörőkre, amelyet bármikor újra lehet nézni és még mindig ugyanúgy lehet nevetni a poénokon, sőt a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van is kellemesen szórakoztató alkotás lett. A Lehetek az eseted? Jó indulattal is csak egy közepes, akadnak jó pillanatai, de többször meg nem nagyon működik a film. Vagy pedig 10-15 évvel öregebb vagyok a kelleténél.

 

imdb: 5,1

rottentomatoes: 15 %

 

Büdzsé: 18 millió dollár

Amerikai bevétel: 14,8 millió dollár

Eddigi összbevétel: 15,7 millió dollár

 

Címkék: iromány vígjáték könyvből film 50 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr871727220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sjbee 2010.02.03. 22:09:37

35% nagyon unom már az efféle filmeket (nem a tinivígjátékkal van probléma, mindinkább többségük minőségével)
Hayden Panettiere ritka gyenge színész, de amikor meglátom azt a segget, nem kifejezetten az aktuálpolitika jár a fejemben

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.03. 22:11:55

@sjbee: Hja:) A Hősökben is amíg néztem egyféle fejet vágott mindig. Mint kb Milo Ventigmila vagy ki, próbáltak elszánt, elvetemült arcot vágni meg a foguk között mondani a szavakat, de nagyon unalmas volt

nyuszisz 2010.02.03. 22:19:25

A Hősökben tényleg viccesen játszanak egyesek, de én szeretem nézni. Ezt a filmet is kiszemeltem már, hogy megnézem Hayden miatt.

nyuszisz 2010.02.13. 15:36:20

Megnéztem, elég gyengécske film, túl sok klisé, unalmas poénok.
süti beállítások módosítása