Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elkeltek a Terminátor jogok

2010.02.09. 22:19 koimbra 8 komment

Update: A Sony és a Lionsgate felvette a kapcsolatot a Pacificorral, mivel annak nincs tapasztalata a filmek készítésében és forgalmazásában és hogy együtt kezeljék a Terminátor jogokat.

A Halcyon Co. sokat remélt sokat a Terminátor negyedik részétől, de alaposan befürdött vele, a Halálosztó rajongóinak többsége szerint jobb lett volna, ha az egészet lehúzzák a klotyón, a kasszáknál sem aratott sikert. A cég vezetői, Derek Anderson és Victor Kubicek rossz anyagi helyzetük miatt kénytelenek voltak elárverezni a jogokat, amitől 60 millió dollárt reméltek. Habár a stúdiók érdeklődtek a Terminátorért, de annyira  nem nyúltak zsebük mélyére, jó egy hónapja a Lionsgate vezette a licitet 15 millió dollárral, múlt héten a Sony tűnt esélyesnek.

Ma kiderült ki jött ki a csatározásból győztesen, nem a nagy stúdiók birtokába kerültek a jögök, hanem a Pacificorhoz. A cég tette a legnagyobb ajánlatot, 29,5 millió dollárt kínált Kubiceknek és Andersonnak (akik egyébként 30 millióért szerezték meg Mario Kassartól és Andy Vajnatól). Ezen kívül a duó a harmadik és negyedik film további bevételéből is részesedik, illetve minden további Terminátor film után 5 millió dollár üti a markukat. Arről egyelőre nincs hír, hogy a Pacificornak mik a további tervei a franchise-zal.

Címkék: terminator miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr751741532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2010.02.09. 14:33:48

Na, most ilyenkor mi van? Christian Bale-el három filmre kötöttek szerződést. Most, hogy eladták a jogokat, akkor az érvényét vesztette?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.09. 14:36:04

@Spawn85: De az nincs garantálva, hogy le is fogják forgatni a maradék kettőt.

a8zoli 2010.02.09. 16:05:36

nagy össze visszaság csak rosszat tesz a filmek legendájénak :( amúgy nem volt sztem olyan rossz azért a 4.

tomphika 2010.02.09. 18:20:31

De hát az egy befektetési vállalat? Ők mit kezdenek a jogokkal? Lesz így valaha még egy Terminator film?

Spawn85 2010.02.09. 18:23:20

@koimbra: Ez rendben van. Én arra lennék kíváncsi, hogy a szerződés érvényes-e így is. Mert ha az új jogtulajdonos kitalálja, hogy legyen új Terminátor film, akkor (ha a szerződés érvényes) Bale-nek benne kell lennie. Viszont, ha nem, akkor más is játszhatja John Connor-t akár.

@a8zoli: Szerintem sem volt rossz. Akciófilmként például kifejezetten megállta a helyét.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.09. 18:33:25

@Spawn85: Majd kiderül, de szerintem nem lesz film egyhamar, meg azért a szerződésekben benne van, hogy meddig érvényes a dolog.

@tomphika: Szerintem nem csinálnak vele semmit, láthatták, hogy a harmadik sem hozta azt a pénzt, amit reméltek és a harmadik meg már bukás. Szóval ez hosszú távú befektetés is lehet részükről, a jogokból befolyt összegből évek alatt szép haszonra tehetnek szert úgy gondolom.
4-5 év múlva meg eladják másnak a jogokat, így tuti profitálnak.

Vagy x összegért cserébe megengedik valamelyik stúdiónak, hogy filmet forgasson a saját szája íze szerint, a bevételből is részesednek...bár ha lesz bevétel, mert ha bukik, akkor nem talán még kevesebbért lehet majd eladni a jogokat. Így ott állnak, hogy kaptak pénzt a stúdiótól, meg jött be némi plusz a jogokból, de nem tudják eladni jó pénzért azt.
De nem tudom mi jár a fejükben, én ahelyükben ráülnék a Terminátorra és hagynám hogy jöjjön be a pénz.

Spawn85 2010.02.09. 20:49:08

@koimbra: Persze egy szerződésnél megvan, hogy meddig érvényes, csak ugye ez a "jogváltás" nem biztos, hogy bele volt kalkulálva.
De igazad van, majd kiderül... :)

sjbee 2010.02.09. 23:15:52

@Spawn85:
Gondolod nem szerepel a színészek szerződésében, h mi történik egy ilyen jogtulajdoni váltás után. Sztem automatikusan semmissé válik, feltéve ha nem volt külön kikötés, h bárki tulajdonába is kerül a jog, x évig kötelesek szerepeltetni az adott színészt (persze, ha ezalatt az x év alatt készül film)
süti beállítások módosítása