Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bezárt az Imagine Studios

2010.02.10. 11:11 koimbra 2 komment

Az Imagi International Holdings bejelentette, hogy bezárja animációs stúdióját, az Imagine Stuidiost. Ők szállították a TMNT-t, amely szolid anyagi sikernek örvendett és a folytatást is szóba hozták, az Astro Boy-jal azonban csúnyán befürödtek, a 65 millió dolláros költségei mellett csak 23 millió dollárt termelt. De már ez előtt is elég cudarul álltak anyagilag, tavaly olyan hírek láttak napvilágot, miszerint az animációs részlegnek nem áll jól a szénája és be fog zárni, mielőtt még elkészülnének az Atro Boy-jal és a Gatchamennel (ennek rövid előzetese az iromány alján megtalálható). Az egyik fejes nem cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint rosszul áll a szénájuk, de azt elárulta, hogy ennek ellenére el fognak készülni a már forgatás alatt lévő produkciók.

A részleg 93,4 millió dolláros veszteséget tudott felmutatni tavaly szeptember 30-án, ez pedig az ezt megelőző hat hónapos mérleget takarja. Jelenleg a vállalat 4,6 millió dollárral tartozik a 350 dolgozójának.

Annak ellenére, hogy az Imagi Studiosnál lehúzták a redőnyt, az IIH további filmeket tervez leforgatni és a megpróbálják a már folyamatban lévő alkotásokat is befejezni.

 

Címkék: rip miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr41745071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

murczie 2010.02.10. 21:21:48

Az Astro Boy-hoz még nem volt szerencsém, és bár a trailer nem volt túl bíztató, de a jó érzékkel összerakott akció jelenteknek köszönhetően a TMNT is működött, a gyenge sztori és a közepes látvány ellenére is. Mindenesetre erős a konkurenciájuk az biztos, és a Pixar, vagy a Dreamworks animációs filmjeit lenyomni nem sok esélyük volt...

jeva72 2010.02.11. 10:58:45

nem is azokkal konkuráltak igazán mivel ők inkább tini filmeket csináltak. a látványt én nem nevezném közepesnek, vagy akkor az ice age is közepes és még sok egyedi stílussal rendelkező, nem a mainstream-et majmoló film.

egyébként imagi, nem imagine. (főcím)
süti beállítások módosítása