Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elkészült a Menekülés New Yorkból remake forgatókönyve

2010.02.10. 22:14 koimbra 3 komment

Szegény Jonh Carpenter az idő múlásával már csak élvezhetetlen vackokat volt képes összehozni, a Vámpírok és A Mars szelleme nem azt mutatta, hogy egy nagy múltú rendező készítette ezeket a műveket. Azonban régi remekműveit sorra veszik elő Hollywoodban, A ködből, a Halloweenből és a A 13. rendőrőrs ostromából már készült feldolgozás, A dolog előzményfilmje márciustól forog, az Elpusztíthatatlanokból pedig az Universal szeretne egy remake-et készíteni. Szerencsére a Csillagember és a Nagy zűr Kis-Kínában még megúszta, de nem úgy a Menekülés New Yorkból klasszikus.

Már évekkel ezelőtt bejelentették, hogy jön a Menekülés New Yokrból feldolgozása, de nem nagyon történt semmi a projekt körül, ám nemrég Allan Loeb olyan forgatókönyvet tett le a fejesek elé, ami után mozgolódás támadt a remake háza táján.  Loeb olyan szkriptet készített, amelynek megvalósítása kevésbé volt költséges az eddigieknél (kiötlötték, hogyan tudják Manhattant börtönné alakítani). Némileg változtattak a történeten is, az Elnök helyett egy szenátornőt kell kiszabadítania Snake Plisskennek. Egy dologhoz vagy inkább valakihez nem fognak hozzányúlni, Carpenter megmondta, Plisskennek szemfedőt kell viselnie, Snake-nek kell hívni és minden helyzetben maradjon kemény (azaz badassnek).

2007 környékén még Gerard Butlert emlegették főszereplőként, de a színész elhagyta a produkció környékét. Len Wiseman pedig a forgatókönyvet csiszolgatta és a rendezést is elvállalta, ám a stúdiónak más elképzelései voltak, mint neki, ezért ő is bedobta a törülközőt. A megüresedett helyre Jonathan Mostow lépett, ez 2007 végén volt. Valószínű azóta Mostow is továbblépett.

Az eredeti történet szerint az Egyesült Államok elnökének a gépét lelövik Manhattan felett, amely már egy fallal körülvett börön. Snake Plisskent küldik be, hogy hozza ki az ország első emberét. Plisskennek igyekeznie kell, mivel

Az eredeti film tartalma: Manhattan immár fallal körülvett börtönsziget, ahonnan a szökés gyakorlatilag lehetetlen. Amikor az Egyesült Államok elnöki különgépe éppen a tiltott zóna közepén jár szerencsétlenül, nincs ember, aki bemenne a rabok kezére jutott elnökért, hogy biztonságba helyezze. Illetve egy mégis akad: a volt kommandós, jelenleg elítélt Snake Plissken, aki a szabadulásáért cserébe hajlandó kockára tenni az életét. És a határidő záros voltára a biztonsági rendszabályként a bőre alá beépített időzített bomba ketyegése emlékezteti...
 

Címkék: remake miújság akcióhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr431747926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brekicc 2010.02.11. 03:40:07

Mindig is kedvencem volt ez a karakter, mind2 részben, habár egyik sem volt az a világrengető mozi.

Kár hogy nem Russel játsza újra, nélküle már sztem nem lesz az igazi. Hacsak nem Nolan rendezi és Bale játsza. Hehe. :)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.02.11. 14:58:06

Hell yeah! Szerintem Kurt Russel simán lehetne újra Snake Plissken, a vasalóálla ugyanolyan, mint 20 éve! :)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.02.11. 15:00:40

Hé, a Vampire$ egyáltalán nem szar! Sőt, egyetemi tananyag, amiért a Harapós nőhöz hasonlóan megújította a kifulladó vámpír-toposzt, míg mondjuk az Alkonyattól pirkadatig nem része a felsőoktatási kánonnak!
;)
(lásd még: vajdovich györgyi vámpírfilmes szakkönyvét)
süti beállítások módosítása