Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Emmerich Shakespeare világában

2010.02.26. 21:19 koimbra 2 komment

Készülget az Isaac Asimov által írt Alapítvány forgatókönyve,  úgy tűnik nem most fognak hozzálátni a forgatáshoz, ezért Roland Emmerich egy másik produkcióba vágta a fejszéjét, ez pedig nem a Függetlenség napja folytatása és nem is a Csillagkapu második része, hanem az Anonymus, a forgatás márciusban kezdődik Berlinben.

A készítők azt teóriát vették alapul, miszerint William Shakespeare művei Edward de Vere, Oxfrod 17. hercegének a nevéhez köthető. Erzsébet királynőt Vanessa Redgrave formálja meg, David Thewlis pedig William Cecilt fogja alakítani, de Vere pedig Rhys Ifans lesz.

"Igazi angol színészeket sikerült leszerződtetünk, amire büszke vagyok. 12 fő karakter és 20 vagy 30 mellékszereplő fog felvonulni és ezeket a figurákat tehetséges színészek keltik életre. " -mondta Emmerich

Návai Anikó készített még tavaly egy interjút Emmerich rendezővel (a nol.hu-n meg is jelent), aki ezt mondta a filmről: Úgy kezdődik majd, hogy brechti értelemben, fiktív szereplőkkel eljátszunk egy történetet, ami a valóságot imitálja. Shakespeare úgy halt meg, hogy se egy kötetet, se egy kéziratot, de még egy árva levelet sem hagyott maga után, csak két törvénytelen gyereket. Élete utolsó éveit gabonakereskedőként töltötte egy kisvárosban, tehát elég valószínűtlen, hogy egy ilyen egyszerű ember ilyen járatos volt, és ennyit írt európai uralkodókról és udvari intrikákról. Már Mark Twain és Henry James is megkérdőjelezte Shakespeare kilétét, de mostanában újraéledt a vita, mert még maga Kenneth Branagh, a neves színész is azt nyilatkozta, hogy kételkedik Shakespeare eredetiségében.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr151793357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.02.27. 08:36:03

Na, ja, Arthur Rimbaud meg emberkereskedőként halt meg, így ő sem tudhat semmit a költészetről, az emberi érzések mélyéről és hasonlókról... Mekkora fasság ez már. Shakespeare színházcsináló volt, aki innen-onnan hallott történeteket vitt színpadra, ezeket meg valaki (akár ő maga is) lejegyezte. Ennyi. Aztán amikor megunta, letiltotta a cenzúra, becsődölt, elment kereskedőnek. A festő Rousseau meg vámos volt, Csontváry meg gyógyszerész, ettől még elég jól festettek.
süti beállítások módosítása