Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ez az atom máshogy robbant

2010.03.02. 17:58 koimbra 3 komment

James Cameron nemrég megvásárolta Charles Pellegrino eddig még meg nem jelent könyvének, a The Last Train from Hiroshima megfilmesítési jogait. Azonban gondok adódtak a könyvvel, így a film sem lesz belőle  a közeljövőben.

Pellegrino a Japánra ledobott atombomba következményeivel és túlélőivel foglalkozik művében, több interjút is készített, amelyek a könyvében olvashatóak. Henry Holt, a kiadó fejese azért nem jelenteti meg a könyvet, mivel kiderült, hogy több dolog is sántít az író alkotásában, először is Pellengrino egyik interjúalanya hazudott, ugyanis azt állította, hogy rajta volt az Enola Gay fedélzetén, mikor 1945-ben ledobták az atomot. A kiadó ezen kívül utánajárt a könyvben szereplő Mattias atyának is, aki állítólag Hiroshimában tartózkodott, mikor megtörtént a robbanás. Így most tüzetesen átnézik a The Last Train from Hiroshima-t, mivel érthető módon nem akarják, hogy egy olyan igaz történetekkel foglalkozó könyvhöz adják a nevüket, aminek megkérőjelezhető a valóságtartalma. Ezen kívül az író múltjával kapcsolatosan is felmerült némi érdekesség, ugyanis a szerző többször a Dr.-t használja neve előtt, de kiderült, hogy ehhez semmi joga, mivel az egyetem ahol állítólag végzett nem tud olyan diákról, aki Charles Pellengrino néven diplomázott volna.

Címkék: igaz történet miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr611803392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2010.03.02. 21:03:07

Szép kis előtörténet, jogos a felháborodás, Cameron jól belenyúlt.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.03.02. 21:18:07

Cameron legfeljebb forgat ebből is egy scifit :) Ha már egyszer úgyis az...

ergerberger 2010.03.02. 23:52:26

@thmassmith: használja a valagadat egy kanos orángután vészbejáratnak! Vazelin nélkül, te spammer fasz!
süti beállítások módosítása