Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A 1408 írója veti papírra a Kedvencek temetője forgatókönyvét

2010.03.05. 16:14 koimbra 2 komment

Matthew Greenberget kérték fel arra, hogy írjon egy forgatókönyvet Stephen King 1983-ban kiadott könyvéből, a Kedvencek temetőjéből. Greenberg korábban A tűz birodalma, H20 - Halloween húsz évvel később vagy Az angyalok háborúja 2. alkotások forgatókönyvét tette le az asztalra, de nevéhez fűződik az 1408 is, amelynek szkriptjéhez szintén King műve szolgáltatta az alapot. Lorenzo di Bonaventura (Transformers, G.I. Joe) producerként felügyeli a munkálatokat és a Paramount égisze alatt fog készülni az alkotás.

King regényét a World Fantasy Awardson jelölték a Legjobb regény kategóriában és 1989-ben Mary Lambert forgatott filmet belőle,  három évvel később Lambert elkészítette a folytatást, de ez már jóval kevesebbet termelt a kasszáknál. Évekkel ezelőtt felmerült, hogy feldolgozzák a filmet, Make Werb és Michael Colleary, az Ál/arc írói összehozták a forgatókönyv első vázlatát és George Clooney neve keringett a produkció kerül, ám végül nem lett a dologból semmi.

A 89-es film előzetesét láthatjátok alább

Címkék: miújság könyvből film horrorhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr751811781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipca 2010.03.05. 20:37:55

A régi film jó volt, bár tény, hogy a könyvet nem überelhette vérfagyasztásban - az egyik olyan Stephen King könyv, amelyiktől szó szerint paráztam. Nekem a második rész is tetszett, érdekes volt látni, hogy elvitték az egész sztorit egy egészen más irányba.
Viszont azt hittem, hogy ez a remake már régen készülőben van, már csak le kéne forgatni. Erre kiderül, hogy még forgatókönyv se. Kíváncsi leszek, végül bemutatják-e a filmet tíz éven belül, ha azt is 5 évbe telt eldönteniük, hogy legyen-e. Ja, és a 3D garantált. :D

Tipca 2010.03.05. 20:41:27

Istenem! Megnéztem ezt az előzetest, és eszembe jutott, hogy attól a kislánytól a falra tudtam mászni, annyira irritált. És az a magyarhang...
süti beállítások módosítása