Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Terminátor: Megváltás - A Machinima sorozat

2010.03.08. 19:53 koimbra 5 komment

 

Tavaly a Terminátor: Megváltásban ismerhettük meg Blair Williamst, az Ellenállás egyik kemény katonáját, aki erősen szimpatizál Marcusszal. Rá építettek a Machinima-sorozatot, a történet 2016-ban játszódik, Williamst egy feladattal bízzák meg, likvidálnia kell azt a személyt, aki zavarja a kommunikációt. Kiderül azonban, hogy az illető nem gép, hanem egy profi hacker, aki csak véletlenül kavart be az embereknek, Williams úgy dönt, hogy jobb lenne beszervezni a férfit, mint megölni, tudása csak a humánok javára válhat.

 

Személy szerint nem küldtem pokolra a harmadik Terminátor részt, számomra nézhető volt, sőt a negyediken is elvoltam, de ez a 6 egyenként 10 perces epizód konkrétan pokolian rossz volt. Fogalmam sincs, hogy ezt ki hagyhatta jóvá vagy ki gondolta, hogy ez a valami ebben az állapotban eladható/kiadható. A 200 milliós mozifilm után úgy tűnik, mintha megdobtak volt pár tízezer dollárral egy kezdő csapatot, majd hozzátették a feladatot is, hogy szélsebesen hozzanak össze egy 60 perces animációs filmet (vagyis hat részes sorozatot), azok pedig kinyitották a garázst, ahol a számítógépeik voltak és összehányták ezt az produkciót.

 

Az animáció konkrétan siralmas, komolyan néha megijedtem, mikor közelről mutattak egy-két fejet, a karakterek szeme fehérje többször nem látszott. Teljes sötétség volt csupán ott, ahol a szemnek kellett volna lennie, mintha a Sátán vagy egy démon (esetleg maga a Skynet) szállta volna meg a szereplőket. A szájuk pedig nem formált szavakat, nyitódott, záródott, oly mindegy, hogy mit mondtak, csak kinyílt és összezáródott a lepénylesőjük, egyébként még az volt a legjobb, mikor nem mutatták őket közelről, mert a fogaikkal sem végeztek ám valami príma munkát. Williams fiatal (jó 30-as?) nő volt a mozifilmben, itt pedig többször úgy nézett ki, mintha az 50-es éveit taposná. A figurák fején semmi érzelem nem látszott, minden helyzetben ugyanúgy néztek ki, a testartásuk pedig többször viccesen hatott, ha el kellett fordítaniuk a fejüket, akkor néha nem is oda néztek, ahova kellett volna, a mozgásról pedig jobb, ha nem is beszélek. Egy tíz évvel ezelőtt készült számítógépes játék introja vagy átvezető része is különbül mutat, mint a Machinima.

 

Ezen felül tele van a produkció sok bosszantó marhasággal. Csak hogy említsek is valamit feltétlenül fel kell hoznom azokat a jeleneteket, mikor a szereplők gondosan elbújnak valami fedezék mögé, a fél fejük kilóg, de ez nem zavarja se őket, se a robotokat. A gépek csak gondosan megsorozzák az egyébként sem golyóbiztosnak tűnő rejtekhelyet. A Halálosztók lőni nem tudnak, hiába ültetett beléjük a Gépisten lőképelemzőt meg egyéb hasonló finomságokat, csak nyomják az ólmot mindenfele. Nem egyszer fordul elő, hogy pár méterről képtelenek eltalálni egy egyenesen futó alakot, csak köpik felé a sok lőszert, természetesen mindegyik mellétrafál, pedig a jóember még nem is cikkcakkban közlekedik, ahogy logikus lenne, hanem csak úgy előre. Az egyik „kedvenc” jelenetem mikor Williams „Van ott valaki” felkiáltással felmegy a lépcsőn, ott pedig egy robot éppen azzal foglalatoskodik, hogy valakit a torkánál fogva a levegőben tartson, a Terminátor biztosan süket, ráadásul másodpercekig meredten bámul hősnőnkre, aki nem emeli célzásra a fegyverét, hanem bátran elfut.

 

Az akciójelenetek nagy nullák, mintha egy G.I. Joe rajzfilmet nézne az ember, ahol a két tábor bőszen lövi egymást, ezer lövedék száguld át a levegőn, de egyik se talál be. Csakhogy amíg a G.I. Joe-ban ez még jó volt, itt teljesen nevetségesen hat, amire rátettek még egy lapáttal, hogy akció közben „elkezdték rángatni a kamerát”, talán mert ez elég divatosnak hat manapság vagy azért, mert így még annyira sem kellett odafigyelni a részletekre. Az a büdös nagy helyzet, hogy egyetlen pozitívumot sem tudok említeni a mini-sorozattal kapcsolatban, nem tudom, hogy kinek szánhatták ezt a förmedvényt. A rajongók biztosan rituálisan el fogják égetni, ha a harmadik és negyedik felvonás nem tetszett neki, akkor erre már új szavakat kell kitalálni, mivel azokra már minden szidalmat elmondtak, a tinik kiröhögik.

 

Címkék: sorozat iromány terminator

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr151822133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Oti" - Gábor · http://www.melygararazs-street.hu 2010.03.09. 12:48:58

Az alapsztoriból még valami jót -kurv@ jót- is ki lehetett volna hozni. De ez nem sikerült még rosszul sem sajnos.

Spawn85 2010.03.09. 15:05:08

Én még csak az első részt láttam, de többször úgy éreztem, hogy mintha nem is filmet, hanem egy videojáték introt néznék. Azért majd megnézem a többi részt is.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2010.03.09. 23:12:25

Gyakrabban kellene benéznem ide. Egy a baj: nem nézek filmeket. Igen, a magyar írók által írt Tűzvihar és hasonló könyveken edződött néző nem képes megemészteni ezt a sok botorságot. Talán az írók nem is értik, mi az a mesterséges intelligencia. Nem elég szimplán robotokat rakni a filmekbe. Egyetértek a cikkel.

Alex Mahone 2010.05.12. 21:50:53

Egy részt láttam valamelyik hajnalban, és ilyen még nem volt, de komolyan mondom, szégyelltem magam, amiért ekkora szart nézek... Ilyet 2010-ben... Nonszensz.

nananananana · http://eztortentmavelem.blog.hu 2010.12.27. 18:00:52

nem értek egyet pár dologban. elsőnek azt említeném, hogy ez nem animációs film, hanem a játék (terminator - salvation) motorjával készített film.

az összes többi dolog pedig az összes terminátoros filmre vonatkozik. egyik sem reális, mert mellélőnek a gépek, meg eleve csak a 4. részben mutatja értelem jelét a skynet, stb stb. de ha logikusan cselekednének a robotok, akkor nem lehetne eladható terméket készíteni belőle, mert az emberek a hepiendet szeretik.
süti beállítások módosítása