Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az Év Honlapja különdíj után most FOCAL - díjra jelölték a Filmhíradók Online-t.

2010.03.10. 20:47 koimbra Szólj hozzá!

A Neumann Kft. által a Filmarchívum gyűjteményéből létrehozott Filmhíradók Online szolgáltatás döntős a FOCAL International Awardson.

 

A FOCAL (Federation of Commercial Audiovisual Libraries International Ltd.), a legjelentősebb kereskedelmi audiovizuális archívumokat tömörítő társaság. Az 1985-ben alapított szakmai szervezet háromszáz tagja közt olyan intézményeket találunk, mint az AP hírügynökség, a BBC, az NBC tévétársaságok, vagy a francia Gaumont Pathé Archívum.

 

A szervezet minden évben több kategóriában díjazza az archívumi anyagok felhasználására épülő műsorok, projekteket legjobbjait. A nem televíziós platformra készült projektek kategóriájában a 2010-es díjért a tavaly év végén indított Filmhíradók Online is bekerült a döntőbe. Julie Lewis a FOCAL ügyvezető igazgatója, a döntősök kihirdetésekor a Filmhíradók Online projektet reményteli nevezőként emelte ki közleményében.

 

A Neumann – ház az 1931-től 1943-ig készült filmhíradókból 5183 filmet tett elérhetővé a nagyközönség számára. A téma hamar népszerűvé vált. A megtekintett filmek száma indulása óta meghaladta a 750 000-et.

A folyamatosan bővülő kínálatra ma is napi 1000-2000 ember kíváncsi, jóllehet hagyományos marketingtevékenység nem segíti az oldalt, csupán a közösségi oldalakon formálódó rajongói csoportok.

 

A FOCAL International Awards az első nemzetközi díj, amire a Neumann-ház tizenhárom éves fennállása alatt pályázott. Kitzinger Dávid – a Neumann ügyvezetője – szerint, ismeretlenként, ebben rangos mezőnyben a döntőbe kerülés is nagy elismerés a társaság számára. Külön öröm, hogy szintén ebben a kategóriában versenyzik a díjért Forgács Péter a Hunkey Blues című filmje is.

 

A díjátadó gála 2010. április 27-én lesz Londonban.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr191829760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása