Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az 1910-ben készült Frankenstein film

2010.03.14. 14:46 koimbra 1 komment

Sokan azt gondolják, hogy az első Frankentein film a Boris Karloff főszereplésével készült 1931-ben bemutatott alkotás. Csakhogy a Thomas Edison stúdió már 1910-ben elkészítette a saját, Mary Shelley regényén alapuló filmjüket, ezt a produkciót most, március 18-án fogják ismét bemutatni, mivel pont 100 éve készült.

Fredrick C. Wiebel fedezett fel egy olyan példányt a filmből, amely túlélte ezt az egy évszázadot. Wiebel elmondása szerint úgy hiszik, hogy 50 centbe került egy láb hosszúságú anyag elkészítése azokban az időkben, a 13 perces alkotás pedig 976 láb, ami 488 dolláros büdzsét jelent. Wiebel azt is hozzátette, hogy van néhány speciális effekt is benne, szóval ez megdobhatta a költségeket.



 

Címkék: frankenstein

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr561838930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása