Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kém a szomszédban (The Spy Next Door)

2010.04.05. 19:25 koimbra 3 komment

 

Jackie Chan neve hallatán az embernek beugrik az a korszak, mikor nem egy perc alatt zavarta le a hong-kongi sztár a bunyókat, hanem sokkal tovább tartott a dolog és tátott szájjal néztük mire képes Chan. Akár egy bámulatos harcművész bemutatónak is elment volna néhány olyan mű, amiben feltűnt. Filmjeibe sikerült jó adag humort csempészni, még a bunyós jelenetek közepén is el tudott sütni egy poént vagy képes volt olyan grimaszt vágni, ami láttán szélesen elmosolyodtunk. Sajnos felette is eljárt az idő, mint a többi akciósztár esetében. Vegyük csak Steven Seagalt, aki fáradtan üti meg ellenfelét kézélével, aki pedig rögtön kifekszik, már a pisztolyt sem tudja olyan könnyedén célra tartani, mint régen, ugyanez igaz a többi, „csak dvd filmeket” gyártó kollégáira (Wesley Snipes, Jean-Claude Van Damme). Chan még tartja magát a mozik világában, de már ő sem nyújta azt, mint régen.

 

A Kém a szomszédban akció-vígjátékban Chan alakítja Bob Ho-t, a szuperkémet, aki úgy dönt, hogy kilép a CIA-től és megkéri a szomszédnéni kezét. Csak egy gond akad (illetve három), ugyanis a nő gyermekei nem szívlelik túlzottan emberünket. Azonban úgy alakul, hogy pár napig Honak kell vigyáznia a gyerkőcökre, próbálja megkedveltetni magát velük, de feltűnik a színen az orosz gonosz, aki a világ olajkészletét akarja elpusztítani.

 

 

 

Anno Arnold Schwarezenegger próbált egy rakat ovissal zöld ágra vergődni, a már kormányzóvá vált akciósztár nagy adagnyi humor segítségével képes volt eladni a filmet. Nem is oly rég pedig Vin Diesel töltött be hasonló szerepet, mint Chan, csakhogy a kopasz „izomtibornak” ez jobban ment, ráadásul nagy sikert ért el a film. Talán Chan is hatalmas bevételt láthatott a szeme előtt, mikor aláírta a szerződést, a forgatókönyvön is átrághatta volna magát, mivel lett volna mit javítani rajta.

 

Ha nem érik be Brian Levanttal, még talán vicces is lehetett volna a produkció. De Levant mikor készített újra szórakoztató filmet? Sem a Scooby-Doo, sem a Tor-túra nem volt élvezhető, talán a Hull a pelyhes még elment, de ennek is már 14 éve. Próbálkoztak komikussá tenni a negatív figurákat, nem sok sikert értek el ezzel. A nagy drabál verőemberek nem félelmetesek, a főgonosz pedig totál ripacs. A játékidő alatt egyszer sem lehet elmosolyodni, az egyedüli értékelhető pillanatok azok, amikor Chan akcióba lép, sajnálatosan ezekből a momentumokból sem akad valami sok. Mellesleg nem tudom ki gondolhatta azt, hogy Chan és Amber Valetta jól mutat egymás mellett a vásznon. Összességében 20 %-ot kap a film, szerintem csak 10 éven aluliak élvezhetik igazán.

 

imdb: 5,2
rottentomatoes: 12 %

 

Eddigi amerikai bevétel: 24,3 millió dollár
Eddigi összbevétel: 33,4 millió dollár

 

Címkék: akció iromány vígjáték 20 % the spy next door

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr751896964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyvelomo 2010.04.05. 23:18:08

Chan öregszik, ennél fogva kevesebb a JC akrobatika, a Reszkessetek betörők... hangulatát hozza, de egy rajongónak kötelező darab :D

Viszont a Little Big Soldier-t tudom ajánlani...

Mese92 2010.04.29. 11:32:02

Jé, ebben benne van Hanna Montana faterja xD

Spawn85 2010.04.29. 16:28:12

Brian Levant-tól én legutóbb a "Scooby Doo 3"-at láttam. Nem jó előjel...
süti beállítások módosítása