Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

High and Low feldolgozás, Chris Rock írja a forgatókönyvet

2010.04.13. 10:38 koimbra Szólj hozzá!

Jó másfél éve írtam arról, hogy Mike Nichols, a Charlie Wilson háborúja rendezője készíti el  Akira Kuroszava 1963-ban bemutatott alkotásának a feldolgozását. A  High and Low forgatókönyvét David Mamet tette le az asztalra, az eltelt időszakban azonban sok mozgolódás nem történt a projekt környékén, ám most kiderült, hogy Mamet szkriptjét jelenleg Chris Rock dolgozza át. Rock inkább a humoros oldaláról ismert, filmjeiben folyamatosan jár a szája, elég merész húzás volt pont őt ráállítani egy komolyabb hangvételű forgatókönyvre.

Kuroszava anno az elismert amerikai krimiíró, Ed McBain művét, a King's Ransom regényt használta fel a filmjéhez. A főszereplő Gondo (Toshiro Mifune) egy cipőgyár magas beosztású embere, akinek gyerekét elrabolják és az elkövetők magas váltságdíjat követelnek. Azonban kiderül, hogy nem az ő, hanem az egyik beosztottja fiát rabolták el, Gondo nagy dilemma elé kerül, fizessen-e vagy ne?

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr511916995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása