Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Pompeji utolsó napjai minisorozatban

2010.04.13. 16:01 koimbra 1 komment

Néhány évvel ezelőtt Roman Polanski és Robert Harris sok időt töltött azzal, hogy összehozzák a Pompeji címrre hallgató produkciót. A forgatókönyv kettejük munkájának a gyümölcse volt és Harris azonos című könyvén alapult, Polanski ezek után a rendezői teendőket is ellátta volna, a történet a Vezúv kitörése előtti három napot ölelte fel (csak úgy, mint a könyv).

Azonban a tervezet a forgatókönyvírók sztrájka miatt darabokra hullott, azóta se sikerült újra feléleszteni a projektet, Harris néhány hónapja azt mondta, hogy totálisan halott a Pompeji film, már teljesen lemondott róla.

Ám a Pompeji feléledni látszik hamvaiból, Ridley Scott lépett a fedélzetre, igaz csak producerként, de már ez is haladás. Scott viszont nem mozifilmet, hanem egy négy órás minisorozatot készítene. A Szárnyas fejvadász és a Hannibal alkotója azt mondta, hogy ezt az ősi világot szeretnék újra megalkotni és ebben ők a legjobbak. A pompeji egy erős és összetett karakterdráma, bemutatnák a virágzó, ám halálra ítélt civilizáció végnapjait, ebből pedig nagyszerű tévés művet lehet kreálni.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr101917959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása