Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Deschanel az első programozó

2010.04.18. 16:24 koimbra Szólj hozzá!

Film készül Ada Lovelace, aki Lord Byron és Annabella Milbanke gyermeke volt, mellesleg a hölgy a költő egyetlen törvényes utódjának is számított, Byron sok szeretőt tartott, volt néhány házasságon született fia, még a féltestvérét is teherbe ejtette. Lovelace vfőként arról ismert, hogy leírást készített a Charles Babbage által tervezett első mechanikai számítógéphez, az analitikai számolóműhöz. Egyesek szerint a géphez készült programokat is ő írta, így az első programozónak tekinthető, de hozzájárulásának mértéke vitatott. (wikipedia)

A hölgy megformálására a bájos Zooey Deschanelt kérték fel, egyelőre még nem született hivatalos megállapodás, de jó uton haladnak az egyeztetések. Az Encantress of Numbers címre keresztelt produkciót Bruce Beresford, a Miss Daisy sofőrje rendezője készítheti, ősszel indul a forgatás, bemutató pedig 2011-ben várható.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr81931854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása