Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Filmre viszik a 93-as wacoi eseményeket

2010.04.21. 20:05 koimbra Szólj hozzá!

1993-ban szövetségi ügynökök szerették volna átfésülni a texasi Waco városkában tanyázó David Koresht és az általa vezetett szektát, a gyanú szerint ugyanis többféle lőfegyver is a birtokukban volt. Mint kiderült a sejtésük igaznak bizonyult, mivel a szekta nem működött együtt a hatóságokkal, hanem elbarikádozták magukat, erre a kommandósok és az ügynökök rohamra indultak,  Koresh követői azonban jól tartották magukat, olyannyira, hogy az ostrom egészen 51 napig tartott. Végül az épület kigyulladt, Koresh és a szekta 80 tagja a lángok közt lelte halálát. A ügyben több vizsgálatot is tartottak, egyesek szerint érdekes, hogy a helyszínen tartózkodott az amerikai hadsereg egyik különleges alakulata és azt is tisztázni szerették volna, hogy a tűz hogyan keletkezett, állítólag az FBI gyúlékony gránátokat dobott az épületbe.

Kurt Russell, Adrien Brody és Sharon Stone lesz látható az alkotásban, azt még nem tudni, hogy kiket fognak megtestesíteni. A produkció forgatókönyvét Rupert Wainwright jegyzi és a rendezést is elvállalta. Wainwright nem túl termékeny direktor, utoljára 2005-ben jelentkezett John Carpenter-féle horror, A köd gyenge feldolgozásával, előtte pedig 1999-ben mutatták be tőle a Stigmata horrort. Wainwright több szálat fog mozgatni a történetben, az ATF ügynökeinek és az FBI tárgyalóin kívül helyet az elbarikádozott szekta sorai között is járhatunk és még a washingtoni politikusok sem maradnak ki a jóból.

A rendező elárulta, hogy a forgatókönyv megírásában segítségére volt Lee Hibberd oknyomozó újságíró és konzulensnek felkérte Michael McNultyt, aki a Waco: The Rules of Engagement díjnyertes dokumentumfilmjében már feldolgozta egyszer témát. Ennek az előzetesét láthatjátok alább.


A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr711940870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása