Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Film készül George Malloryról, aki talán elsőként hódította meg a Mount Everestet

2010.04.22. 15:15 koimbra Szólj hozzá!

Film készül George Mallory hegymászóról, aki 1921-ben és 1922-ben megpróbálta megmászni a Mount Everestet, ám végül visszafordult, mivel több serpa is elhunyt az úton. A férfi azonban nem adta fel, mindenáron meg akarta hódítani a hegycsúcsot. 1924-ben Andrew Irvine-nal együtt újra elindult, hogy feljusson oda, ahol akkor még ember nem járt. Ám soha többé nem látták őket élve, 1999-ben egy csapat hegymászó úgy döntött, hogy megpróbálnak ráakadni Mallory és Irvine testére, előbbit sikerült megtalálni, de azt a mai napig nem tudják, hogy feljutottak-e a csúcsra.  8500 méter fölött biztosan jártak, hiszen egy másik expedíció tagjai még látták őket azon a ponton.

Shekhar Kapur (Elizabeth, A gyávaság tollai) szerződött le a rendezésre, Julia Roberts Red Om és Kevin Townsend Science + Fiction produkciós cége pedig a szükséges összeg előteremtésében segít, illetve felügyelik a munkálatokat. Az alkotás nem Mallory egész életét fogja felölni, hanem az első világháborút követő történéseket fogja elmesélni, illetve bemutatják, hogy Mallory miképp vált a Mount Everest megszállottjává.

Címkék: igaz történet miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr631942675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása