Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

James Cameron besegít a NASA-nak

2010.04.30. 12:16 koimbra 11 komment

James Cameron sokáig a Titanic szerelmese volt, többször  lemerült a mélybe, hogy szemügyre vegye a roncsokat, majd filmet is készített a szerencsétlenül járt utasszállító hajóról. Az óceán mélyét tehát már "kivégezte", jöhet az űr (a klasszikus mondattal élve: a végtelenbe és tovább). Jövőre a NASA egy továbbfejlesztett "terepjárót" küld a Marsra, amelyre egy nagy felbontású 3-D-s kamera is fel lesz szerelve.

Cameron januárban már találkozott is a NASA egyik fejesével, Charles Boldiennel. Az Oscar-díjas rendező meggyőzte Boldient, hogy Curiosity névre hallgató  marsjáróra fel kell szerelni egy 3-D-s kamerát,  a közönséget is jobban meg lehet fogni az  így készült felvételekkel, ezzel biztosan felkeltik az embereket érdeklődését (talán több befektetőt is vonz majd).  Cameron a kamera kifejlesztésében fog segítkezni, hiszen van már tapasztalata ez ügyben. Az Avatar előtt éveket vett igénybe az a munka, aminek eredményeképpen megszületett az a speciális kamera, amivel  a 2,7 milliárd dollárt elért filmen is dolgozott.

Cameron azt mondta, hogy sokat várnak ettől az izgalmas marsbéli küldetéstől. A kutatók remélik, hogy a Mars múltjával kapcsolatban sok kérdésük megválaszolásra kerül, illetve a bolygó jövőjéről is képet kaphatnak.

Címkék: 3d miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr221964073

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: James Cameron nem szereti a sci-fi irodalmat 2010.04.30. 18:11:24

A Los Angeles Times nemrégiben interjút készített James Cameron-nal, amelyben természetesen a nagysikerű Avatar folytatásáról faggatták. Cameron addig üti a vasat, amíg meleg - mint elárulta, még legalább két epizód rendezését vállalná. A második r...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeToXXX 2010.04.30. 14:36:43

most akkor zöld emberkék vannak a marson vagy kékek? :)

JohnHenry 2010.04.30. 15:00:18

hmm, erről mintha láttam volna egy filmet a discovery-n, cameron egy hollywood-i csapat tagjaként vett részt a kisérletezgetésben, érdekességképpen megemlítették, hogy ő is ott van.

tévés, dokumetumfilmes, átfutási időre gondolva ez se mai hír, meg hát ugye nem is pontos. ez van, ezt kell fogyasztani.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.04.30. 15:05:12

@JohnHenry: direkt rákerestem, ez pont hogy mostani hír

Shyllard 2010.04.30. 15:14:18

@JohnHenry: Azt énis láttam, de ennek a hírnek semmi köze ahhoz a műsorhoz, az csak a szórakoztatás célját szolgálta. Viszont Cameron tagadhatatlanul zseni, hiába csinál szar filmeket :)

jimbo1000 2010.04.30. 15:36:03

@JohnHenry: a külföldi oldalakon is most került ki ez a hír, írták azt is, hogy egy korábbi marsjárgányra is akartak felszerelni ilyen kamerákat, csakhogy akkor nem volt elég pénz (bezzeg ilynre nincs pénz a Nasa-nál, de ha már valami katonai cucc kell az usának, akkor megy a támogatás). a lényeg hogy a következő marsjárgányra valszeg már fel fog kerülni az a kamera.

@Shyllard: lehet, hogy az avatar nem volt egy olyan tökletes film, mint a tdk, de azért "sz*r" szintű jelzőkkel se illesük a filmet, mert azért annál azért kicsivel többet ér.

Shyllard 2010.04.30. 16:30:54

@jimbo1000: Perpill nem feltétlenül az Avatar-ra céloztam.

jimbo1000 2010.04.30. 16:41:57

@Shyllard: ha a titanicra, akkor nem szóltam (bár mindenkinek lehetnek az életében érzelmesebb pillanatai), ha meg a korábbi műveire, akkor koimbra mérges lesz rád :)

Shyllard 2010.04.30. 17:28:31

@jimbo1000: rosszul jött ki, igazad van,megpróbálom újra: Szerintem technikai téren sokkal, de sokkal többet tett le az asztalra, mint a filmeknél. Ugyanis a művei közül, sztem csak az Aliens és a Terminatorok azok, amik tényleg emlékezetesek és egyáltalán nincsenek túlértékelve.

nick: 2010.04.30. 18:15:36

és vajon dzsémsz kemeron mit tud segíteni a názának a 3d kamerák fejlesztésében?!

tídzsé húker meg vajon elmegy kiképezni a rendőrújoncokat, vagy most mi?

mlif 2010.04.30. 19:11:44

@nick::
Cameron mérnök családból származik fizikusként végzett, az Avatar-hoz készült 3D kamera az egyik találmánya, közel 10 évet dolgozott rajta. A testvére szintén mérnök, a fejlesztésben ő is részt vett.

A NASA különben is eléggé szűkölködik pénzben a '60-as évekhez képest (amikor közvetve minden második amerikai nekik dolgozott), Jim pedig a Titanic-ból befolyó összeget több közt a kamera fejlesztésére használta fel.
Szóval jelen esetben a szakértelme pont kapóra jön a NASA-nal, ahol egyébként is rendszeresen használják civil cégek fejlesztéseit.

már ha jók az információim.

egyébként kevesen tudják h Cameron tervezte a Terminátorban megjelenő gépeket, magát a Terminátort is, az Aliens-ben nem kérte Giger közreműködését, ő tervezte a lényeket, sőt a királynőt is. én ezért csípem a csávót, ugyan nem készít mély filmeket, de mégis mindegyik nagyon komplex. a munka minden fázisába beletenyerel, és mint látjuk nem is rosszul.

Avatar is számomra inkább egy dokumentum film egy hihetetlenül részletesen elképzelt bolygóról. a maga nemében tökéletes munka. egyébként a star wars-ból kiindulva nem értem miért fikázzák a sokan avatar sztoriját. az SW-ben ugye van a királynő, akit elrabol a gonosz lovag stb. számomra a művészetben sohasem a "mit" volt a lényeg, hanem a "hogyan".

hehe, de már nagyon eltértem a témától :)
süti beállítások módosítása