Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ron Howard rendezheti a Setét Torony filmet

2010.04.30. 10:58 koimbra 5 komment

A Lost atyja és az új Star Trek mozifilm rendezője, J.J. Abrams kezében voltak Stephen King 7 részes regénysorozatának, a Setét toronynak a megfilmesítési jogai, a tervek szerint sorozat készült volna a könyvek alapján. Ám Abrams úgy döntött, hogy nem akar több évet áldozni az életéből erre a szériára és inkább visszaadta a jogokat. A legjobb Stephen King filmadaptációkat szállító Frank Darabont (A köd, A remény rabjai, Halálsoron) korábban szeretett volna mozis produkciót készíteni a regényekből, ám ő most nem jelentkezett. Helyette Ron Howard fogja dirigálni a filmet, Akiva Goldsman pedig a forgatókönyvvel bíbelődik, Brian Grazer, Goldsman és King producerként fogja felügyelni az alkotást. Az Universal egyelőre erősen gondolkodik, hogy akarja-e a filmet, de ha ők nem élnek a lehetőséggel, nincs semmi baj, ugyanis a Warner is érdeklődik a projekt iránt.

A Heat Vision azt írja a terv az, hogy a mozifilm után a Csillagkapuhoz hasonlóan érkezne a sorozat, a Deadline ezzel szemben azt állítja, hogy a készítők egy trilógiában gondolkodnak, aztán sorozat formájában folytatnák a történetet.

King Setét torony szériája nagy meglepetésre nem horror, hanem fantasy. Főhőse Roland, aki már régóta egy boszorkánymester nyomában lohol, végezni akar vele, így eljuthat a Setét Toronyhoz. A feketébe öltözött fickó több csapdát is állít Rolandnak és különös módon figyel arra, hogy üldözője ne veszítse el a nyomát.

Címkék: miújság könyvből film fantasyhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr741963893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élien 2010.04.30. 12:27:03

Azta, el se hiszem...
Kiváncsi vagyok, mit fognak összehozni...nomeg, ki játsza majd Rolandot? (csak ne Edward Cullen:D)

Tipca 2010.04.30. 14:15:22

Jaj, ne... vagyis de... vagyis a fene se tudja. A Setét torony ciklus a kedvenc könyve(i)m Stephen Kingtől, és alig várom, hogy vásznon is bemutassák de... J.J. Abramsre bátran rábíztam volna a dolgot, sőt, Darabontra is, de Ron "Da Vinci kód" Howard? Bár tény, hogy a Csodálatos elme nagyon tetszett. Na majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Akiva Goldsman miatt nem aggódom, tőle láttam már érzelmes (Csodálatos elme), akciódús, de elgondolkodtató (Én, a robot) és kellőképpen félelmetes (akármelyik Fringe epizód) filmeket.
Csak attól tartok, hogy ha nem dobják ki, vagy dolgozzák át az egész elejét, akkor nem biztos, hogy lesz folytatás. Én legalábbis csak azért olvastam el az első könyvet, mert a második már megvolt korábban, egyébként lehet, hogy abbahagytam volna, olyan unalmas (azt viszont nagyon megbántam volna, mert a folytatás annál izgalmasabb). Persze ez csak én vagyok, másnak meg valószínűleg a western környezet jött be jobban. Viszont nem hogy egy, de még a három film is kevésnek tűnik. Még ha a az első két könyvet össze is gyúrják (plusz néhány elcsöpögtetett infó a negyedikből), a második filmre jöhetne a Puszta földek, és a Calla... Nem tudom. Ha kellőképpen hosszúak (mondjuk pl mint a GYU) lennének, akár még bele is férnének a három részbe, sok-sok kivágással. Viszont mi lesz a sorozatban? Vagy elkezdik a moziban, mondjuk a Hármak elhívatásáig, aztán szevasz? Az egy kicsit úgy nevetséges lenne. Akkor vagy sorozatban csinálják elejétől a végéig, vagy filmben.

@élien: Na igen, ez meg egy olyan kérdés, amin mind a mai napig vitatkoznak a rajongók. Baromi nehéz lesz megfelelő színészt találni Rolandnak. Vagy egyszerűen berakják Sam Worthingtont, Eddie-nek Nononono Labeuf-ot, Susannah-nak és Jake-nek meg valami noname-et. :D

élien 2010.04.30. 14:56:30

@Tipca: Vagy egyszerűen noname szereplőkkel kellene megfilmesíteni az egészet. Ez olyan, mint most Russel Crowe Robin Hoodnak...hát basszus, miért vállalta el? A Gladiátor Robin Hoodként? Innentől számomra komolytalan a dolog...
De ez csak az én nyakatekert izlésem:)

Mindenesetre nem hiszem, hogy a könyv sorozatot meg lehetne csinálni jól filmen...de ha mégis, majd megkövetem magamat:D

Tipca 2010.04.30. 16:47:52

@élien: Az biztos, hogy így volna talán a legjobb, de nem így fog történni. Minimum egy "húzónév" lesz benne. Mondjuk Christian Bale? Ő úgyis gyűjti mostanság a franchise-hős karaktereket. :P

Úgy, ahogy le van írva, semmiképp. Sajnos. Egyrészt baromi hosszú lenne (bár mondjuk a Mordred szálat sztem alapból ki lehetne vágni), másrészt pedig van olyan, mi könyvben nagyon faszán átjön, de vásznon már nem mutatna olyan jól. (Gondolok itt pl. arra, mikor találós-kérdéseznek Blaine-nel.)

Zoloawake 2010.05.01. 15:16:59

Szerintem ebből a dologból vagy semmi nem lesz vagy egy átlagos film. Ron Howard-ra nem bíznék egy világszétesős posztapocaliptikus western scifi-t. Én az itthoni megjelenés óta olvasom a Setét Tornyot és azóta gondolkodom hogy lehetne filmet csinálni belőle. Egy rendező és forgatókönyv író kevés lesz ehez. Minimum kettő kell mindegyikből.
De mondjuk én nem vagyok nagy filmes...
Csak sokat láttam már...
z
süti beállítások módosítása