Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Némi gond a Hobbit körül

2010.05.03. 12:36 koimbra 4 komment

AZ MGM körüli gondok miatt az új James Bond film előkészületei bizonytalan ideig szünetelnek, a stúdió súlyos anyagi gondjai miatt és bizonytalan jövője miatt nem csak a 007-es filmből nem lesz semmi jó ideig,  de a két Hobbit film forgatásának a kezdete is eltolódik. Ian McKellen Melbourne-ben tegnap a Play újságnak adott interjújában azt mondta, hogy eredetileg áprilisban indult volna a forgatás, de egyelőre még a szerződést sem írhatta alá. Az idős színészveterán elárulta, hogy a forgatókönyvet már olvasta, nagyon jónak találta és Gandalfnak is csodálatos jelenetei vannak. Sajnos nem tudja mikor láthatnak hozzá a filmhez, némi gond támadt a projekt körül.

Az eredeti elképzelés az volt, hogy 2011 végén kerülhet mozikba az első Hobbit film, majd egy évre rá érkezett volna a folytatás. Azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy jövőre nem fogjuk látni az alkotást. Peter Jackson nem is oly rég azt mondta, hogy optimális esetben ősszel már hozzákezdhetnek a forgatáshoz. Azonban a helyzet nem ad okot a bizakodásra, szóval még az is elképzelhető, hogy 2013-ban tudják bemutatni az első Hobbit produkciót. Eléggé dühítő, hogy az előkészületek már így is kivonták a forgalomból Guillermo Del Torot és egy jó ideig még biztosan nem láthatunk tőle semmit. Esetleg amíg rendeződnek a dolgok a Hobbit háza táján, addig elkészíthetné egyik filmtervét.

Címkék: hobbit miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr551970968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila1234 2010.05.03. 13:55:05

Lehet, hogy hagyniuk kéne a döglődő MGM-et. Nem hiszem, hogy Peter Jacksonnal nem állna szóba egy tőkeerősebb cég.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.03. 13:57:13

Hmm, márpedig nehezen tudok elképzelni más Gandalfot, mint McKellen. Persze, mindenki pótolható, meg a smink csodákra képes, de McKellen azért baromi jó színész, és már 71 éves.

Gandalf Garaboncias 2010.05.03. 14:33:35

A múlt heti Warner Bros. - IMAX Corp. egyezség alapján jelenleg 2012 decemberére tervezik az első filmet:
www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=65561

@Attila1234:
Az a gond, hogy A Hobbit-filmek forgalmazási jogainak a fele az MGM-nél van, ezért a Warner (a másik jogtulajdonos) nem tudja addig elindítani a projektet, amíg vagy fel nem vásárolja az egész MGM-et, vagy legalább A Hobbit forgalmazási jogait.

Elvileg már nem húzható sokáig az MGM elárverezése, néhány hét és történnie kellene végre valaminek...

Shyllard 2010.05.03. 17:05:45

Pedig ezt nagyon meg kéne már csinálni.
süti beállítások módosítása