Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Spierig tesók készítik A Sötét Kristály folytatását

2010.05.04. 19:12 koimbra Szólj hozzá!

Genndy Tartakovsky készíthette volna el az 1982-ben bemutatott  Sötét Kristály folytatását, de az elképzeléseiből végül nem lett semmit. Viszont nem is oly rég Peter és Michael Spierig lépett a fedélzetre, akik legutóbb a Daybreakers készítettek, bár ez a horror közel 2 évig porosodott a raktárban, mire végre bemutatták, remélhetőleg új filmjük nem jut erre a sorsra.

A forgatókönyvet Anette Duffy és David Odell írták, ezt dolgozta át Craig Pearce (Moulin Rouge, Romeó és Júlia). Brian Froud, aki az első részben esetében is tervezőként vett részt visszatér a folytatásra. A terv az, hogy a bábokon kívül valódi színészek is láthatóak lesznek a műben. A Power of Dark Crystal hallgató folytatás története az 1982-es filmhez képest évszázadokkal később veszi fel a fonalat és egy rejtélyes lány lesz a főszereplő, aki megszerzi a legendás kristályt, hogy annak segítségével élessze fel a haldokló napot.

Az első felvonás tartalma: Jim Henson, a Muppet Show kiötlője egy minden képzeletet felülmúló világba kalauzolja el a kalandvágyó nézőt e fantasztikus animációs filmben. Ezer évvel ezelőtt az univerzum egyensúlyáért felelős Fehér Kristály megsemmisült és mindent beborított a sötét káosz. Azóta gonosz sárkánygnómok tartják rettegésben a népeket, és eltaposnak bárkit, aki uralmukat veszélyeztetheti. A jóslat szerint egyedül Jen, a féltünde képes ismét egyesíteni a Kristály szilánkjait, hogy visszaálljon a rend a világban. Apró hősünk felkerekedik és számtalan veszéllyel dacolva küzd azért, hogy teljesítse küldetését? Kéthetenként jelentkező AniMágia sorozatunk a műfaj legjobb darabjaiból nyújt izelítőt, ezúttal a műhelyteremtő Jim Henson korszakhatárt jelentő, s az egész műfajt megújító bábfilmjével.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr41974692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása