Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Újabb vád Polanski ellen

2010.05.15. 13:42 koimbra 9 komment

Roman Polanski jelenleg is várja, hogy miképp alakul az ügye. Mint ismeretes a rendező 1978-ban Los Angelesben közösült egy 13 éves lánnyal, majd a börtönbüntetés elől Franciaországba szökött és ott élte életét, mígnem tavaly szeptemberben Svájcban letartóztatták.  Most egy brit színésznő mondta azt, hogy 16 éves korában Polanski megerőszakolta őt.

Charlotte Lewis azt állítja, hogy 1982-ben követte el tettét, ez 4 évvel azon bizonyos eset után történt és 4 évvel azelőtt, hogy a színésznő feltűnt volna a rendező Kalózok című filmjében. Lewis leszögezte, hogy a jelenleg svájci házi őrizetben lévő direktor tudta, hogy mennyi idős, de mégis arra kényszerítette, hogy felmenjen vele párizsi lakására. "Azt akarom, hogy igazságot szolgáltassanak" - mondta Lewis, ügyvédje pedig hozzátette, hogy védence készen áll rá, hogy eskü alatt tegyen tanúvallomást.

A színésznő további részletekkel nem szolgált, ügyvédje azonban hozzátette, hogy Lewis készen áll arra, hogy eskü alatt tegyen tanúvallomást, és hozzáfűzte, hogy a rendezőnek felelnie kell szexuális bűntetteiért. Lewis vádja kulcsszerepet kaphat a Polanski ellen zajló másik eljárásban.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr152005039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narg 2010.05.15. 14:33:17

csak azt nem értem, hogy miért várt ezzel 28(!) évet? Jah, talán azért, mert utolsó filmje 2003ban volt, és az is vmi noname dolog. Kicsit összeesküvés szagot érzek

Shaddam ' 2010.05.15. 16:45:10

@Narg:

Talán azért mert úgy gondolta, hogy polansky elsumákolja a dolgot.Így is erőlködnek hogy engedjék szabadlábra.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.15. 18:36:06

Charlotte Lewis mindig mindet elkövetett karrierje érdekében...:) Köszönöm, ügyes volt, majd értesítjük! :D

pepo05 2010.05.15. 19:43:08

Ez annyira fárasztó már...

1. Polanski azután szökött Franciaországba, miután vagy 40 napot (de lehet kevesebbet, nem emlékszem pontosan) leült a börtönben, alávetette magát a tárgyalásában és az ítéletében foglaltatott soknapos pszichiátriai kivizsgálásnak stb-nek, majd ezután a bíró újabb büntetést akart kiszabni rá. Mint mondottan, azután volt ez, miután a büntetését letöltötte.

2. Valószínűleg a tárgyalások során sok szabályt sértettek meg mind a bíró, mind a Polanksi-t támadó ügyész, érdekes módon baromira nem akarják engedni, hogy Polanski ügyvédjei hozzáférhessenek a korabeli aktákhoz.

3. MI a francért várt ez a "színésznő" ennyi évet, hogy ezt bejelentse? Nem gyengén hasznot akar húzni a rendező meghurcoltatásából.

4. Valószínű... miután 14 évesen megerőszakolta, 4 évvel később meg elvállalt egy szerepet annak a filmjében, aki megerőszakolta. Úgy tűnik, ha meg is történt, 4 évvel később már annyira nem fújt Polanskira ez a nőcske.

Daihelyon 2010.05.15. 20:21:10

Polanski remek filmeket csinált, DE ez nem mentheti fel semmi alól! Ha a vádak igazak, és tényleg elkövette, amit elkövetett, akkor felelnie kell! Nincs mentség!

Miért várt idáig a színésznő? Talán mert a hozzátok hasonló idióta faszkalapok lehurrogták volna, meg nem állt volna mellé senki. Most borult a bili, és elő jött ő is.
Ha igaz, akkor, amit átélt, az szörnyű. Ha nem igaz, akkor a média darabokra szedi.

@pepo05:
1. NEM TÖLTÖTTE LE A BÜNTETÉST! Előzetesben volt, majd az óvadék kifizetése után pattant meg az USA-ból. Milyen érdekes, hogy utánna nem is tette a lábát az amerikai kontinensre.

Azon nyomorékok, akik felmentik, remélem átélik, ahogy egy neves rendező meggyalázza a gyermeküket, aztán állhatnak ott kussban.

Daihelyon 2010.05.15. 20:22:46

Aporpó, milyen érdekes:

1. az egyházi bűnösöknek felelnie kell, azoknak igen, nade egy Polanski...

2. a német püspök áldozatai is 20(?) év után jöttek elő, biztos kamuznak...

Tessék már azért átérezni, hogy mit jelent azzal kiállni a nyílvánosság elé, hogy "khm, kérem engem..."

Shyllard 2010.05.15. 22:23:48

@Daihelyon: Mert az egyházi erőszaktevőket olyan gyakran büntetik....

Szerintem nem kéne megbüntetni, lehet hogy jogos meg minden, de ez azon a szinten van, mint hogy pár amerikai zsidó beperelte a Mávot, mert a 2. VH alatt a táborokba szállították az embereket... Ha rögtön a bűn után szólt volna, akkor még OKés, de így... Plusz biztos nagyon bánta, ha utána 4 évvel már szerepelt egy Polanski filmben..khm...Valakinek mostanában anyagi gondjai vannak...

pepo05 2010.05.15. 22:28:38

@Daihelyon: Ha már ilyen intelligens vagy, baszd meg a kurva anyád! :D gyökér. :D

Nade, ne menjünk le flame war-ba, megpróbálom értelmesebben folytatni, ha már te nem tudsz kulturáltan reagálni.

"Miért várt idáig a színésznő? Talán mert a hozzátok hasonló idióta faszkalapok lehurrogták volna, meg nem állt volna mellé senki. Most borult a bili, és elő jött ő is."

Ez egy vicc. Polanski erőszakolási ügye már 30 éve a médiában, a köztudatában van, nyilván voltak csendesebb periódusok, de időről-időre újból felkapták az ügyet. Természetesen most van a tetőpont, de bármikor előhozakodhatott volna vele. Az erőszak ténye nem volt vitatva az első eset után, úgyhogy ha akár 10, akár 20 éve előjött volna ezzel a nőci, senki sem kérdőjelezte volna meg, hogy hazudik. Még az ilyen hozzám hasonló idióta faszkalapok sem hurrogták volna le, hogy ugyan már, kamuzik. Ilyenkor persze, amikor az ügy a csúcspontján van és nagy hasznot remél a dologból, előhozakodik vele..nyilvánvaló, hogy most húzhatja ebből a legnagyobb hasznot. Ezt ő is tudja, akár valóban őt is megerőszakolta, akár nem.

"Ha igaz, akkor, amit átélt, az szörnyű. Ha nem igaz, akkor a média darabokra szedi."
Valószínű. Ha kiderül, hogy hazudott, kap pár főcímet, hogy hazudott Polanksi újabb vádolója, aztán ugyanúgy eltűnik a semmibe a színésznő, pont oda, ahol eddig is volt. Nem sok veszítenivalója van.

"1. NEM TÖLTÖTTE LE A BÜNTETÉST! Előzetesben volt, majd az óvadék kifizetése után pattant meg az USA-ból. Milyen érdekes, hogy utánna nem is tette a lábát az amerikai kontinensre."

Akkor vagy te vagy félreinformálva, vagy én. Én az orio cikkét olvasva írtam, és remélem nem veszed rossz néven, ha egy orgiot hitelesebb forrásnak tartalak, mint téged. Azért idéznék:

"1977. március 11.

Roman Polanskit letartóztatják a Los Angeles-i Beverly Wilshire Hotelben. Hat vádpontot hoznak fel ellene, köztük szerepel a nemi erőszak és a kábítószerrel való visszaélésnek az a minősített esete is, amikor a vádlott kiskorú személynek kínál kábítószert. Másnap óvadék ellenében szabadlábra helyezik.

1977. augusztus 10.

Gailey anyjának kezdeményezésére, aki meg akarja kímélni a lányát a nyilvános tárgyalás kellemetlenségeitől, Polanski vádalkut köt. Ennek értelmében az eredeti hat vádpont helyett bűnösnek vallja magát egy vádpontban, a kiskorúval létesített törvénytelen szexuális kapcsolatban. Polanskit 90 napos pszichiátriai vizsgálatra kötelezik, melynek időtartama alatt bezárva tartják. A vizsgálat eredményétől függően Polanskit ki is utasíthatják az Egyesült Államokból.

1978. február 2.

A francia állampolgárságú Polanski órákkal azelőtt, hogy ítéletet hirdetnének az ügyében, Londonon keresztül Párizsba utazik. Franciaországnak nincs kiadatási egyezménye az USA-val, úgyhogy Polanski biztonságban van párizsi otthonában. Barátai elmondása szerint Polanskit kimerítette a 42 napos pszichiátriai vizsgálat. Egy jogi dokumentum szerint Polanski még mindig az 1969-es eset hatása alatt áll, amikor terhes feleségét, Sharon Tate-et a Charles Manson-banda brutálisan meggyilkolta. Más források szerint a második világháborúban a krakkói gettóba kényszerített rendezőt elborzasztja a gondolat, hogy ismét bezárhatják. A rendező úgy nyilatkozik, hogy "már egy éve kínoznak ezzel, ennyi elég volt".

Én nem mentem fel Polanskit, semmi alól. Amit elkövetett azért bűnhődnie kell. Csak azóta eltelt több évtized, a megerőszakolt lányka jól meggazdagodott az egész ügyből, és már ő is azt mondja, hogy legyen már vége az ügynek, mentsék már fel a rendezőt. Ráadásul Polanski igaz nem a bűnével egyenértékű, de valamiféle büntetést is letöltött.

Én emberként elítélem amit tett, de ezt az idióta herce-hura, ilyen előzmények után, egy hatalmas nagy túlzás, nyilvános, makacs leégető akció, amire semmi szükség nincs. Erre még jön ez a nő is...nem kicsit bűzlik ez a dolog.

Mellesleg azért nem teszi be a lábát az USA-ba, mert azonnal letartóztatnák, börtönbe zárnák, akár bűnösként hoznák ki végül a tárgyaláson, akár nem. Talán egy ilyen idős, és ilyen előéletű emberkénél meg lehet ezt érteni.

pepo05 2010.05.15. 22:30:37

origo-t akartam írni természetesen, de kétszer sem sikerült. Ez van. :)
süti beállítások módosítása