Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Még egy Nemo kapitány film van készülőben

2010.05.17. 09:48 koimbra 3 komment

Tegnap írtam róla, hogy a Disneynél újra elővették a 20.000 Leagues Under the Sea feldolgozását, ma pedig kiderült, hogy a Fox stúdió is betervezett egy filmet Verne Gyula klasszikus regénye, a Nemo kapitány alapján. A stúdió elképzelése mögé beállt a Scott Free Prods produkciós cég is, Ridley és Tony Scott producerként felügyelik a munkálatokat. Travis Beachem, A titánok harca társírója körmöli le a forgatókönyvet. A kazah rendező, Timur Bekmambetov állhat majd a film élére, ha jól alakulnak az egyeztetések, a direktornak a 2008-as Wanted óta nem sikerült tető alá hoznia egyetlen filmtervet sem. A Moby Dick új változata is egy helyben toporog, így ha Bekmambetov mindeáron vizes produkciót akar készíteni, akkor a Nemo kapitány kapóra jön számára. Úgy hírlik, hogy a cselekményt a jövőbe helyeznék át, de a történet szerkezete felépítése hűen követné Verne regényét.

Hollywoodban gyakran fordul elő, hogy ugyanabban a témában két külön stúdió is filmet készít és azokat néhány hónap eltéréssel mutatják be (pl. Armageddon - Deep Impact, Wyatt Earp - Tombstone), a Nemo kapitányon kívül éppen két Három testőr feldolgozás van folyamatban, az egyikhez Paul W. S Anderson lát hozzá ősszel, a másikat pedig Doug Liman rendezheti.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr92009320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.05.17. 10:21:09

A jövőbe áthelyezésnek semmi értelme sincs, hiszen abban semmi pláne nincs, hogy valaki a jövőben épít tengeralattjárót, meg víz alatti várost, miközben már ma is atomtengeralattjárók szaladgálnak, és az űrben épül város...

Anak 2010.05.18. 20:19:54

Ilyen alapvetéssel már készültek azért feldolgozások: Kincses sziget - Kincses sziget az űrben (sorozat) - A kincses bolygó (rajzfilm)
Én már csak azt nem értem, hogy az oldal házigazdája miért használja a Verne Gyula szóösszetételt? Már akkor sem értettem ezt a hülyeséget, amikor én gyerek voltam és Jules Verne könyveit olvastam. Folyton csak összezavart.
süti beállítások módosítása