Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Rodriguez újraforgatja a Tűz és jeget

2010.05.20. 19:38 koimbra 4 komment

Robert Rodriguez az Ain't It Cool Newsnak oldalnak mondta, hogy megszerezte az 1983-ban bemutatott Tűz és jég animációs alkotás megfilmesítési jogait. Egyelőre még se rendezője, se főszereplője nincs a projektnek. Az eredeti mű tartalma: Réges rég, az utolsó nagy jégkorszak alkonyán egy nagy hatalmú királynő uralkodott északon, akit Julianának hívtak. Végtelen hataloméhségében a világ minden táját uralma alá akarta hajtani, ezért hatalmas hadsereget toborzott. Idővel a királynőnek fia született, akinek a Nekron nevet adta. Ahogy a fiú cseperedett, elsajátította a fekete mágia és a varázslás tudományát is, és anyjával szövetkezve elfoglalta a jég egész birodalmát. Palotájukból, amit Jégoromnak neveztek el, hatalmas jégáradatot zúdítottak alá, amely elől senki sem menekülhetett. Így aztán a túlélő emberek délre menekültek, ahol a jóságos Jarol király uralkodott, Tűztorony nevű várában. A gonosz Nekron és anyja, Juliana azonban nem elégedett meg jelenlegi hatalmával, hanem a pusztító jégáradatot délfelé, egyenesen Tűztorony irányába fordította. Megjósolni sem merte senki, hogy mi történik, ha összetalálkozik a jég és a tűz ereje...
A világhírű rajzfilmrendező, Ralph Bakshi (Fritz, a macska, American Pop, A gyűrűk ura) egész estés animációs kalandfilmje egy képzeletbeli, varázslatos világról szól, ahol a Jó és a Rossz erői küzdenek egymással a régmúlt, misztikus ködbe burkolt díszletei közt.(port.hu)

 

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr322018547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

damoqles 2010.05.21. 08:36:21

Ijesztgettek itt engem! Cím után hirtelen az HBO és GRR Martin Song of Ice and Fire sorozatára gondoltam. Attól Rodriguez csak tartsa szépen távol magát, nem neki való anyag. :P

Shyllard 2010.05.22. 07:58:41

@damoqles: Olvastad a könyvet? Sztem Rodriguez sem áll olyan tácol attól. Amúgy ebből valami überbrutál fantasy-t lehet összehozni, várom már a napot, mikor valaki Steven Erikson műveit akarja megfilmesíteni :)

damoqles 2010.05.22. 09:22:34

Martin sorozatát olvastam, és szvsz Rodriguez nem is állhatna távolabb a könyvek karakter- és több szálon futó sztori-vezérelte koncepciójától. R-nek nem ez az erőssége.

Erikson sorozata már más tészta, az akciódúsabb és harsányabb, noha nem kevésbé összetett. Vásznon persze közel lehetetlen volna megvalósítani azt is (10 félkilós kötet), de ha befut a SoIaF tévésorozat, jöhetnek tévéképernyőre majd a Malazai Bukottak is. :)

Shyllard 2010.05.22. 11:20:35

@damoqles: Én se a vásznakon képzeltem el, abban kb minden fejezet kitenne egy epizódot. Persze erről kár még álmodozni is, bár ha Martin sorozata be fog futni, talán pár éven belül már elkezdik majd megvalósítani.
süti beállítások módosítása