Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Del Toro kiszállt a Hobbit filmek rendezői székéből

2010.05.31. 11:13 koimbra 18 komment

Az MGM súlyos anyagi gondjai miatt néhány produkció fölött is megkongatták a vészharangot, így nem csak a következő James Bond film forgatása csúszik, hanem a két Hobbit film sem kapott még zöld utat. Guillermo Del Toro rendezte volna a Hobbitot, ám a kiváló direktor bejelentette, hogy többé már nem áll a projekt élén.

Del Toro a TheOneRing oldalnak adott közleményében leírja, hogy élete legnehezebb döntését hozta, miután két évig a Tolkien által megálmodott világának a részese volt, ott dolgozott, beleadott apait-anyait.  Nagyon hálás Peter Jacksonnak, a New Line-nak és a Warnernek és gyakorlatilag mindenkinek, aki vele együtt dolgozott éjt-nappallá téve a projekten, a produkciónak a továbbiaknak a legjobbakat kívánja. Döntését azzal indokolja, hogy a nyomás egyre csak erősödött és a forgatás kezdete is teljesen bizonytalanná vált. Peter Jackson természetesen felettébb szomorú, amiért Del Toro kiszállt a rendezői székből, de teljesen megérti őt, hiszen eredetileg úgy volt, hogy csak 3 évet szán életéből a két filmre, jelenleg pedig már úgy néz ki a helyzet, hogy hat év is lesz ebből. Még ezen a héten összeülnek a Warner és New Line fejeseivel, hogy a következő szóba jöhető rendezőről beszéljenek.

A Hobbit jó kezekben lett volna Del Toronál, de a mexikói rendezőnek már azelőtt előtt is volt legalább fél tucat filmterve. Biztos vagyok benne, hogy Jacksonék a megfelelő ember alá fogják betolni a rendezői széket, Del Toro pedig a filmekre fordított idő alatt bizonyosan szolgálni fog egy-két alkotással. Nekiláthat a Hellboy harmadik részének, anno szóba hozta, hogy betervezte a Dr. Strange mozifilmet a Marvel képregénye alapján, aztán ott van még a Boszorkányok feldolgozása is és talán az eltelt két év alatt még bizonyára eszébe jutott néhány gondolat.

Címkék: hobbit miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr372044304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila1234 2010.05.31. 11:42:53

Nem örülök ennek a hírnek, de megértem, hogy egy ilyen remek rendező, mint Del Toro nem akar a fenekén üldögélni és malmozni.

kaamir 2010.05.31. 12:47:34

Én viszont örülök neki, mert így nem köti le magát évekre egy olyan filmmel, amire én kicsit se vagyok kíváncsi (már a GyU trilógia is elég kínszenvedés volt nekem).
Remélem így majd szállingóznak a jobbnál jobb Del Toro művek a jövőben :)

pretend 2010.05.31. 13:27:02

@kaamir: mondjuk jah, csak ne ilyen kommersz valamikre pazarolja az idejét mint a hellboy... - amivel bár nagy bajom nincs ugye - de azért egy komolyabb fantasy-dráma keveréket sokkal inkább beszippantana a lelkem.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.05.31. 13:35:08

Ha végre hozzá tudtak volna kezdeni, akkor még azt mondanám jó, de Del Torot kivonták a forgalomból két évre, csinálhatott volna más kiváló filmeket is ezalatt. Mire elkészült a Hobbit, addig lehet, hogy már három filmet is letesz az asztalra.

karbalán 2010.05.31. 16:01:55

Szerintem rendezze Antal Nimród. :D

Gandalf Garaboncias 2010.05.31. 16:16:04

De legalább a forgatókönyv-írást végigviszi, és a látványterveit is felhasználják A Hobbitban... reméljük, látható lesz a kéznyoma a két filmen!

Alex Mahone 2010.05.31. 16:43:00

Jól tette. Az is nagy türelemre vall, hogy eddig tűrte a fejesek tökölését...

Gandalf Garaboncias 2010.05.31. 16:51:21

@desmondwallace:
Ken Mains, Peter Jackson menedzsere elmondta a Deadline blognak, hogy P.J. egyéb filmes kötelezettségei miatt biztosan nem tudja átvállalni a rendezést.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.05.31. 17:25:25

@Pisti, az aragorn: Egy éven belül úgyse tudnak hozzálátni a filmhez, szóval addig ha Jacksonnak dolga van, addigra le tudja zavarni. Bár nem tudom, hogy a TinTin második része mennyire lesz időigényes.
Külföldi oldalakon már láttam, hogy többen úgy vélik Neill Blomkamp elvállalhatná:) Sam Raimit is felhozták,de remélem nem ő lesz.

Shyllard 2010.05.31. 19:10:57

Hát ez nem túl jó hír, dehát ilyen kilátások melletti nkább hagyja ott a projektet, minthogy még pár évig sz*rt se csináljon. :S Csak találjanak egy jó rendezőt. Mondjuk csinálja Guy Ritchie :D :D Amúgy komolyan gondolva, sztem Nimród, Burton, v Boyle is megrendezhetné :)

arctic 2010.06.01. 12:21:13

Peter Jackson ne rendezze, ha lehet.

Clint Eastwood? XD

Andrews 2010.06.01. 12:46:56

networkedblogs.com/4nK4g

Peter Jackson visszatérhet még Középföldére.

Angol nyelvű cikk kb. arról, hogy ha nagyon muszáj, a stúdió érdekeit szem előtt tartva elvállalja, de nem szívesen, különben is, most a Tintin2-vel foglalkozna.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.06.01. 14:24:11

@Andrews: Szerintem nem tér vissza, de mondjuk attól is függ, hogy mikor láthatnak hozzá a forgatáshoz. Jackson azt mondta, hogy ősszel indulhat a forgatás, ha minden jól megy, de nem megy úgy. Szóval szerintem kb. egy éven belül kezdhetnek hozzá, akkor meg már a TinTinen munkálkodik, azt nem hagyhatja csak úgy ott. Vagy mondják meg MGM-nek, hogy nesztek itt van valamennyi pénz, aztán "viszonlátás".

vrango 2010.06.02. 09:52:03

Ez elég rossz hír, mert én bíztam benne :(
Afelől meg erős kétségeim vannak, hogy hasonlóan rátermett rendezőt találnak helyette... no, nem, mintha nem lenne elég jó rendező:)
Én pl. el tudnám képzelni Tarantinót:)
De a CLint Eastwood se rossz ötlet...

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.02. 14:48:45

www.stuff.co.nz/dominion-post/national/3760135/Sir-Peter-Jackson-says-he-may-step-in/

Itt is azt írják, hogy ha kell, és belefér az időbe, ő benne van.
Plusz nem állították le az előkészületeket, a Hobbiton (Hobbitfalva) rekonstrukciója folyamatban van Matamatán.

Viszont ugye Jackson be van táblázva, mint hurrikánkor a házak. Tintin 2, Dambusters 3D, Őfelsége sárkánya meg még ki tudja mi minden...
süti beállítások módosítása