Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Batman 3-ban biztosan nem lesz benne Joker

2010.06.04. 20:09 koimbra 15 komment

Christopher Nolan következő Batman filmjéről eddig nem sokat tudni, nem ismeretes, hogy ezúttal ki fogja terrorizálni Gotham városát. A rendező az Empire-nak annyit elárult, hogy Joker karaktere nem fog visszatérni, ez biztos. Ezen kívül szeretné Supermant kicsit modernizálni, de persze nem akarja, hogy a rajongók megorroljanak rá, kijelentette ugyanis, nem távolodhatnak el túlzottan attól, ahogy régen a képregényhőst megálmodták, megalkották.

Címkék: superman batman miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr922057101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desann 2010.06.04. 20:35:59

Szerintem ez a legjobb döntés, Heath Ledger alakítása után bárki is játszotta volna el Jokert, biztosan csak negatív kritikákat kapott volna. A filmnek is jobb lesz így. Arra leszek kíváncsi, hogy mégis hogy "írják ki" Joker karakterét? Amnézia csap le Gotham városára? :)

Christopher Nolan + Superman = WIN

Shyllard 2010.06.04. 20:51:14

@Desann: Bezárták az Arkham Asylum-ba. Sztem ennyi magyarázat elég is, nem muszáj mindig mindenkinek megszöknie a diliházból :)

matthew01 2010.06.04. 21:58:09

az hogy bezárták az nem magyarázat. hiszen éppen ez volt az ütős benne, ezért volt akkora csend a teremben amikor megjelent a vásznon. ahogy ábrázolták ezt a karaktert... egy frappáns távozás a cellából neki egy pillanat és kész. ha ezzel magyaráznák az eltűnését azzal megaláznák a karaktert.
azt nem tudom h mi lehetne az ő esetében a hiteles magyarázat de szerintem nem ez.

Shyllard 2010.06.04. 22:14:58

@matthew01: És ha úgy zárták be, mint Magnetot az X-Men-ben? :) Csak neki még sakkbábúkat sem adnak...

kelta 2010.06.04. 23:14:02

Szerintem két lehetőség van:
1. A rendőrök fogják kinyírni, mert úgymond "szökni próbált", azt a népet úgy se fogja érdekelni mi történt, felettesek meg megnyugszanak hogy egy problémával kevesebb és ők se fognak kérdezősködni.
2. A rendőrök fogják kinyírni, mert úgymond "szökni próbált", és ezt is ráfogják Batmenre.

Ráadásul ebben benne van egy olyan lehetőség is, hogy Batmen kell megbüntetni Joker gyilkosait, akik meg rá vadásznak.:) És lehet majd Batmennek filozofálnia azon hogy ez volt-e a legjobb lehetőség vagy bárki bármit is tesz akkor se szabad a közösség érdekében megölni.

Real013GSF 2010.06.05. 01:59:07

Én ezt anno még úgy képzeltem el, hogy Joker az Arkhamban lesz, és nem is jelenik meg, de végül kiderül, hogy mindent ő irányított a harmadik részben is. Jó megoldás lenne, lenne is Joker, meg nem is, el lenne felejtve, meg nem is:)

Shyllard 2010.06.05. 08:56:24

@kelta: Ha meghalna Joker értelmét vesztené a TDK-nak a vége. Hiszen pont az a lényege, hogy az örökkévalóságig fognak egymással harcolni. Egyszerűen nem kell szerepelnie és kész.
@Real013GSF: Az elsőben sem Joker irányította az eseményeket, róla csak "leszedték a pórázt"

kelta 2010.06.05. 12:12:59

@Shyllard:
Szerintem meg ha nem szerepel, akkor nincs semmi értelme a TDK végének, mert ha örökké harcolnak akkor hol van Joker? A 3. részben mindenképp kell kezdeni valamit Joker hiányával, nem lehet csak simán elfelejteni. Szerintem hülyén nézne ki, ha csak simán közölnék hogy Joker börtönben van és kész, aztán nem történne semmi a karakterrel, nem lenne realista a film mint a
TDK.
Meg a realizmus miatt a város, az emberek mit szólnának ha Joker egy diliházban csücsülne? Minimum karóba akarnák húzni. Ha Gothamben legális a kivégzés akkor tuti kivégeznék, ha nem akkor meg ott tüntetnének Arkhamban. Meg úgy ahogy a TDK-ban vannak az elején ilyen Batmen rajongók, úgy lennének ilyen Joker imitátorok is akik megpróbálnák utánozni őt, és ha a "MESTER" börtönben van akkor megpróbálnák kiszabadítani.
A távolból irányít? Az sem jó mert a TdK-ban pont szeretett az események középpontjában leni.
Ráadásul szerintem Batmennek a filmben meg kell válaszolni a Joker által feltett kérdéseket, és nagyon fura lenne ha az egész filmben Jokerröl beszélne, ő meg tudjuk hogy a diliházban van, de nem találkoznának. Mert ha a filmben Joker élne, szerintem Batmen nem bírná ki hogy ne beszéljen vele, ne próbálja bebizonyítani hogy nincs igaza.
Ezért szerintem a legjobb megoldás ha Joker meghal, és ez három dolog miatt lenne jó:
1. Batment ( meg a nézőket) mindig emlékeztetné rá hogy bármikor meghalhat, hiszen Joker is bármekkora zseni volt, aki az erőszak útjára lép, az sosincs biztonságban. És ez jól illeszkedne a TDK realista ábrázolásához.
2. Úgy drámázhatna Jokeri kérdéseken, hogy nem lenne probléma hogy miért nem próbálja bebizonyítani Jokernek hogy nincs igaza.
3. És az örökké való harc gondja is megoldódna, mert Joker hiába halt meg még halála után is a szellemével kell küzdenie Batmennek és a városnak.

Ezenkívül szerintem Nolan próbál majd valamilyen befejezést adni a Batmennek, és egy így a levegőben hagyott karakterrel nem igazán lehetne.

gébence · http://soraim.blog.hu 2010.06.05. 12:37:31

@kelta: Jogos. De egyet nem vágok. Miféle jokeri kérdések?

kelta 2010.06.05. 12:48:32

@mi ez a zaj?: Batman őrült-e? Batmen hibája-e Joker felbukkanása? Miért csinálja valójában ezt az egészet? És hogy ugyanolyan-e mint Joker? Minden ember gonosz-e és csak titkoljuk egymás elöl? És ha igen mi értelme van Batmennek?

Meg szerintem van egypár még.

köpeciBebi 2010.06.05. 14:51:46

miért is lenne benne joker??
nem értem
előző részben volt..meg amúgyis ki játszaná
ez nem hír
ez egyértelmű magától értetődő tény

Shyllard 2010.06.06. 01:10:32

@kelta: Jogos, dehát kár tippelgetni a filmben majd úgyis kiderül. És nemhinném, hogy Nolan rosszul döntene ezt illetően.

nikodémus 2010.06.10. 19:41:54

@kelta: Jól érvelsz, szerintem is valami ilyesmi lesz. Joker halálát valahogy "bejelentik" a film elején, de az általa hozott züllés /pusztítás / erőszak csak növekszik majd. Vagy új ellenséggel vagy maffiafőnökökkel, tökmindegy. Batman pedig (Joker halálát rákenni ügyes húzás lene, hiszen a TDK során ő is sokszor, hm, vacillált, hogy megölje-e.) számkivetetté vált a TDK végén, innen próbál valahogy majd kikecmeregni. Valamiféle hazárdjáték-szerűt képzelek el részéről, aminek akár igen durva vége is lehet (megrokkanás, esetleg halál - elejét véve a folytatásoknak).

Én nem aggódom. Nolanék jó történetet, szép lezárást fognak összehozni. És akkor lesz egy filmügyileg is komolyan vehető, koherens képregény-feldolgozás.
süti beállítások módosítása