Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

X-kategóriás lett a Mártírok

2010.06.19. 20:02 koimbra 6 komment

Július 22-én mutatnák be itthon a Mártírok francia horrort, ám könnyen lehet, hogy csak DVD-n kerül bemutatásra az alkotás. Történt ugyanis, a hazai Korhatár Bizottság úgy döntött, hogy a filmet X-kategóriába sorolta, azaz extrém erőszakosnak ítélte a produkciót - írja az sg. Az X-szel sújtott filmekre csak 18 éven felüliek válthatnak jegyet, ráadásképp a törvény ezen műveket 25 %-os kulturális járulékkal sújtja, tehát a film bevételének a negyedét az államnak kell befizetni, általában ez a járulék csupán 3 %, így a moziknak nem éri meg bemutatni az adott filmet. A Fűrész 6 is X-kategóriás lett, a horrort végül be se mutatták itthon, DVD-n jelent meg, ugyanerre a sorsra jutott a Fűrész 4 is, amelyet pár helyen azért leadtak.

A Mártírok tartalma: Egy több sebből vérző, kegyetlenül meggyötört lányt találnak a rendőrök. Lucie-nak hívják és közel egy éve tűnt el. Nem hajlandó elárulni, hogy ki tartotta fogva, és hogy sikerült megszöknie. A rendőrség később megtalálja azt az elhagyatott vágóhidat, ahol a lány több sorstársával raboskodott, de arra nem sikerül rájönniük, hogy fogva tartóikat milyen cél vezette. Az árvaházba került Lucie egyedül csak a vele egyidős Anna előtt hajlandó megnyílni és csak ők ketten tudnak arról az ártó szellemről, amely szökése óta üldözi a lányt. Tizenöt évvel később egy szemlátomást átlagos családra egy fiatal nő tör rá kezében egy csőre töltött vadászpuskával egyetlen kitörölhetetlen szándék által vezérelve: hogy bosszút álljon.

Címkék: miújság martyrs

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr662094170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Mahone 2010.06.19. 22:43:08

Már eddig is nagyon érdekelt, de ezek után valahogy meg kell néznem...

sjbee 2010.06.20. 00:36:19

Érdekes film, bár régen láttam, de eléggé erős, sok jelenet megmaradt bennem belőle.

icevox 2010.06.20. 02:20:24

Ez egy kiborító film legalábbis számomra. A besorolás se alaptalan, igencsak mélyre nyúltak a kegyetlenségben.

supracoger · http://supracoger.blog.hu/ 2010.06.20. 22:16:37

ritka hogy valami úgy tartozik a kedvenc filmjeim közé hogy soha többet nem akarom megnézni

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.06.21. 13:07:11

ezt még vászonra akarták vinni? há lol, majdnem 1 év lemaradással:D
az X-kategóriának örülök, akkor mégis méltó volt a listámhoz:)
viszont DVD-n mindenképp beszerzem:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.06.24. 15:14:47

No, végül nem mutatják be a mozikban a filmet, így határozott a forgalmazó
süti beállítások módosítása