Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Jelenleg Albert Torres írja az Akira forgatókönyvét

2010.06.22. 21:40 koimbra 8 komment

A Warner stúdió még 2008-ban jelentette be, hogy egyszerre két Akira filmet is tervez Katsushiro Otomo híres-nevezetes képregénye, illetve az ebből készült klasszikus anime alapján és a fejesek 2009 nyarát jelölték meg a bemutató dátumának. Ebből azonban nem lett semmi és Rurari Robinson rendező is elhagyta a projektet. A forgatókönyv átesett néhány módosításon, majd év elején az Éli könyve bemutatója után Albert és Allen Hughes léphetett a fedélzetre, ám a forgatás még mindig nem kezdődött el.

Andrew Lazar producer a Collider oldalnak árulta el, hogy jelenleg Albert Torres vette kezelésbe a forgatókönyvet, az úriember eddig csupán egy szkriptet tett le az asztalra, az Itt járt Henry Poole (Henry Poole is Here) vígjáték az ő tollából született meg. A producer nagyon reméli, hogy sikeres lesz a produkció, ugyanis franchise-ban gondolkodnak. Azt nem említette, hogy továbbra is Leonardo DiCapriot szeretnék-e megnyerni a főszerepre.

Címkék: akira miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr742102092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumplicukor1987 2010.06.23. 11:13:49

Ne, Ne, Ne, Ne....
Ebből akkora förmedvény lenne csak...
Kedves amerikaik ne próbáljanak tönkretenni még egy klasszikust...

Egyébként, aki látta az eredeti Akirát, az nézze meg ezt a kis videót, hogy kb. milyen kehet majd az amerikai feldolgozás:
www.youtube.com/watch?v=jafd97yJFOI

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.06.23. 13:04:00

Hatalmas bukta lesz. (Nem hinném, hogy el tudják úgy készíteni, hogy ne csak a szubkultúrának szóljon, és ha megpróbálják mindenki számára fogyaszthatóvá tenni, köze nem lesz az eredetihez.)

Brekicc 2010.06.23. 14:31:12

Számomra az eredeti Akira nem volt fogyasztható. Én azért kíváncsi leszek a feldolgra.

Számomra a Cowboy Bebop lesz ilyen érdekes elgondolás, hogy inkább nem nyúlnék hozzá ha nem muszáj.

Spawn85 2010.06.23. 15:51:12

Én jó szokásomhoz ragaszkodva nem ítélkezem úgy, hogy még egy képkocka sem készült el a filmből. Úgyhogy csak annyit mondok, hogy majd meglátjuk. :)

arctic 2010.06.25. 12:40:52

Azt nem tudom, Torreszdani mennyire tud megfelelni a kihívásnak, de könyörgöm, a Book of Eli készítőire rábízni az Akirát... az AKIRÁT b+, hát én bízom a lehető legjobb végeredményben, de felkészülök a legrosszabbra is. Pont az a bajom ugyanis az Akirával, hogy túl tömény. Nem akármilyen forgatókönyvíró + rendező kell hozzá, az biztos. Ezek bele fognak pusztulni, ha rendesen meg akarják csinálni.

Brekicc 2010.06.26. 05:41:12

@arctic: Sztem a Bukofiláj jól sikerült. Úgyh. az Akirára is rámehet a csávó. A legrosszabb az lehet sztem, ha a rajzfilmet követni akarják látványban is. Nem hiszem hogy azt be tudják fogadni az emberek, úgyh. azon mindenképp finomítani kell.

Bobzen 2010.06.26. 06:18:21

@Brekicc: "Nem hiszem hogy azt be tudják fogadni az emberek, úgyh. azon mindenképp finomítani kell."

Haver, az Akira alap-premisszája egy olyan gondolatra épül, ami itt nyugaton még mindig blaszfémiának minősül. Elvileg. A gyakorlatban azért tűnik bukásra ítéltnek a film, mert ezt egyszerűen nem lehet a szó bármilyen értelmében is "jól" remake-elni.

Brekicc 2010.06.27. 00:33:44

@Bobzen:
Nem hiszem hogy ez így van, különben akkor a stigmata + egyéb katolicizmust firtató filmek se készülhettek volna el.
A világ már azért sokat változott az elmúlt 50 évben, úgyhogy ez nem lesz akadálya a film elkészültének.

Gyakorlatban meg valóban én is úgy gondolom hogy szar lesz.S

Inkább néznék meg egy Evangelion filmet, mert az kicsit jobban vászonra vihető, persze azt csak több részben tudnám elképzelni. Mondjuk olyan 6-7 -ben. & akkor kisebb átalakításokkal ütőset lehetne csinálni egy jó rendezővel + jó költségvetéssel.
süti beállítások módosítása