Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Az utolsó léghajlító nem bukott el, de alulmaradt az Alkonyattal szemben

2010.07.04. 21:25 koimbra 5 komment

Észak-Amerikai box office:

Új bemutatók:

A nyári csalódást keltő eredmények között kevés biztos pont van, ám amiben ezer százalékig biztosak lehettünk, hogy az Alkonyat harmadik része, a Napfogyatkozás nem fog megbukni, sőt, hatalmas bevételt fog produkálni. S lőn, David Slade rendezése szerdán nyitott és 68 millió dollárt hozott a konyhára, ami meg is felelt az előállítási költségeinek, ám pár millióval alulmaradt az Újholddal szemben, viszont a Transformers folytatásának legjobb szerda nyitónapját lekörözte. Ugyanakkor sejthető volt, hogy a rajongók rögtön az első órákban szeretnék látni a produkciót, így a hétvégén már egyik nap sem fog hasonló számokat produkálni, mint szerdán, azonban ezzel együtt még így is szépen fognak folyni a dollármilliók a pénztárba. 69 millió dollárt termelt az alkotás, ezzel szemben az Újhold 142-őt, bár az is hasonlóképpen zárt volna hétvégén, ha a hét közepén nyit. Mindenesetre 161 millió dollárt gyűjtött a film 5 nap alatt, a következő napokban erőteljes csökkenés várható, a 300 millió elérése nincs kizárva. A A kritikusok többsége szerint sokkal jobb lett a harmadik felvonás az előző kettőnél, ráadásul sokkal erőszakosabb és akciódúsabb, de persze akadt olyan vélemény is, ami alaposan lehúzta a filmet, a Tri-City Herald írója szerint a Napfogatkozás egy pontján Jacob megjegyzi, hogy Edward egy hulla. Ezt a sort könnyen azonosítani lehet Pattinson élettelen játékával. Az imdb-n 4,3-en áll 12 ezer szavazat után, ami végső soron nem mutat teljesen valós értéket, hiszen a franchise utálói már akkor egyest nyomtak rá, mikor alkalom adódott rá.

 

M. Night Shyamalan A hatodik érzékkel robbant be a köztudatba, a Jelek után erős minőségromlás következett be munkáiban, ugyan valószínűleg lesz még egy-két dobása, de a visszatérést a csúcsra egyértelműen Az utolsó léghajlító jelenthette számára, a fantasy története négy nemzet körül forog, akik háborúban állnak egymással és mindegyik egy-egy elemet képes irányítani. De akad egy, aki mind a négy elemnek képes parancsolni és rá hárul a feladat, hogy a békét teremtsen. A stúdió 150 millió dollárt irányzott elő a büdzsére és marketingre nem kevesebb, mint 130 milliót szórtak el. A produkciót csütörtökön állították csatasorba, 16 millió dollárt hagytak ott a nézők a kasszáknál, majd hétvégén ezt még 40 millióval toldotta meg. A stúdió és a rendező felsóhajthatott, jól kezdett a film, már csak az a kérdés, hogy mit hoz a jövő. A 100 milliót Amerikában könnyedén teljesíteni fogja, de biztos, hogy hazájában nem tudja nullszaldóra kihozni a művet, viszont még bízhat a nemzetközi bevételekben, hiszen a fantasy eléggé kedvelt műfaj. A Rotten Tomatoes-on 6 %-on állt az átlaga, majd feltornászta ezt 10 -re, most éppen 8-on áll. A ColeSmithey.com kritikájában az olvasható, hogy megvan a Háború a Földön riválisa a legrosszabb film az elmúlt 20 évben kategóriában. A New York Post pedig megjegyzi, hogy a dialógusok bénák, a színészi játék rossz, a speciális effektek sem a legjobbak és a díszletek is hagynak kívánnivalót maguk után, az akciójelenetek sem élvezetesek, ráadásul rosszul vannak vágva.

 

Régebben bemutatott filmek:

Megfeleződött a Toy Story harmadik részének a bevétele, ez még így is 30 milliót jelent, 290 milliónál jár az animációs film, napok kérdése és átsuhan a 300 millió dolláron, majd egy-másfél hét múlva lehagyja az Alice Csodaországban eredményét. Adam Sandlerék nem tudták tartani magukat, a Nagyfiúk -54 %-os változást tud felmutatni a nyitó hétvégéhez képest, a 100 milliót még így is tudja teljesíteni. Tom Cruise viszont hazájában már egész biztos, hogy nem tud teljesíteni egy igazán jó bevételt, a Kéjjel-nappal megfelezte bevételét, jelenleg 45 milliónál jár. A Szupercsapat a 70 millió árnyékában vert tanyát, itt is kudarcnak számít ez a szám, a Shrek 4-re pedig 74 %-kal kevesebben váltottak jegyet, mint egy hete, igaz több, mint 1300 mozi szabadult meg tőle. Hozzácsaptak még 60 filmszínházat a Cryushoz, ezzel együtt már 77 helyen vetítik, 770.000 dollárt hozott, ezzel pedig a lista 10. helyére kapaszkodott fel.

 

Amerikai mozis hétvégi bevételek (top10), az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info


Napfogyatkozás


69,00


161,00


68

Előzetes, jelenetek, poszterek

Az utolsó léghajlító

40,65

57,00

150

Előzetes, tv spot, nemzetek


Toy Story 3


30,17


289,00


190

 Előzetes, poszter, Ken tanácsa

Nagyfiúk

18,50

77,08

80

Előzetes


Kéjjel-nappal


10,20


45,50


117

Előzetes, poszterek, poén 


A karatekölyök


8,00


151,52


40

Előzetes , jelenet 


A szupercsapat


3,02


69,11


110

 4 perc a filmből, előzetes, képek


Get Him to the Greek


1,18


57,42


40

 Előzetes, poszter, első 5 perc   


Shrek a vége, fuss el véle


0,77


232,18


165

Szinkronos előzetes, poszterek  

Cyrus

0,77

1,48

7

Előzetes

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr252129451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumplicukor1987 2010.07.04. 21:48:53

Hát én azért várom az Avatart. Bár trailerek alapján az látszott, hogy a főszereplőt abszolút rosszul választottak ki. Nagyon nem hasonlít a rajzfilmekben látott karakterhez (nem külsőleg gondolom, bár ez a hörcsögpofa is megérne egy misét).
Rottentomatoes-ra meg én pl. sokat nem adok, ahol a 2 Twilight film is 50% körül mozog, míg egy Oscar csak 14%-on áll, azt nem igazán tudom komolyan venni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.07.05. 09:36:57

A héten érkezik a Predators. Kíváncsi leszek, hogy ez is a nyár egyik áldozata lesz-e vagy simán veszi az akadályt.

Blake007 2010.07.05. 15:35:00

Én is kiváncsi vagyok az Airbenderre, de az IMDB-n sem szerepel túl jól, dehát majd kiderül a moziban. A Twilight meg szerintem egész nézhető volt. A Predatorsnak viszont szurkolok, hogy jól teljesítsen minden téren.

Alex Mahone 2010.07.06. 00:00:53

Szégyen, hogy egy ekkora hulladék, mint az új Twilight agyonkeresse magát, főleg annak tükrében, hogy nem kevés jó film bukik mostanság.
"Az imdb-n 4,3-en áll 12 ezer szavazat után, ami végső soron nem mutat teljesen valós értéket, hiszen a franchise utálói már akkor egyest nyomtak rá, mikor alkalom adódott rá." - Mintha a patisszonimádó tinilányok hada (láttam a mozinál egy hordát, olyan volt, mint egy zombi apokalipszis, csak nyáladzó kiscsajokkal) nem nyomná rá élből a tízest.

a8zoli 2010.07.06. 10:43:46

@koimbra: sztem nem fog rosszul szerepelni mert van hasonló dolog most ? akció-horror-sci-fi ? nincs. ugyhogy aki ezeket az uborkaszezon vígjátékékat unja meg az ilyen alkonyat baromságokra elrángatja a női társa , akkor pont egy ilyenre vágyik vmi trancsirozós retró feelinget meglovagoló film kell.
süti beállítások módosítása