Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló - Jim Carrey összecsap A tetovált lánnyal és Shrekkel

2010.07.08. 18:13 koimbra 1 komment

Jim Carrey ezúttal melegszik, hozzánk is eljutott a már jó ideje dobozban lévő vígjátéka és Shrek következő kalandja is befutott, mellettük még egy svéd krimi-thriller jut szóhoz.

Shrek a vége, fuss el véle (Shrek Forever After): A zöld ogrét most látjuk utoljára, legalábbis a stúdió nagyon hangoztatta, hogy több rész nem készül, inkább a Csizmás Kandúr spin-offra koncentrál. Arra azonban nem vennék mérget, hogy idővel nem veszik elő ismét Shreket, inkább csak amolyan marketing fogás lehetett, hogy több nézőt csábítsanak a mozikba, ez nem jött össze, a negyedik rész a leggyengébben muzsikáló darab a franchise-ban. A történetben Shreket átveri egy varázsló és egy alternatív világba kerül, hogy a régi barátai nem ismerik őt.

A tetovált lány (Män som hatar kvinnor): A világhírű Millennium könyvtrilógia nyitó darabja kerül ma bemutatásra Magyarországon, az amcsi változat elvileg jövőre érkezik. Egy oknyomozó újságírót börtönre ítélnek, de mielőtt még bevonulna a rácsok mögé elvállal egy feladatot, fel kell derítenie egy több évtizede történt esetet. A férfi segítségére siet egy leszbi hacker is, együtt próbálják kideríteni, mi történhetett a régen eltűnt lánnyal. Erről korábban már írtam.

I Love You Phillip Morris: Igaz történeten alapszik a vígjáték, Jim Carrey egy példás családapát játszik, aki egy nap gyökeresen megváltozik. Börtönbe kerül, ahol beleszeret cellatársába, akit Ewan McGregor alakít, ám a cellatársa hamarabb szabadul, aminek Morris (Carrey) nem örül, ezért megszökik, de elkapják...majd újra megszökik.

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr482139018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2010.07.09. 12:34:27

Annyira nem gáz film, tényleg. Jót tett neki, hogy nem a harmadik rész cukorszirupos történetét vitte tovább. Vannak benne újra jó ötletek, poén is akad, a "darkos" hangulat is átjön. Egyedül Shrek nem kéne bele, mert néha már idegesítő, amit csinál - pl. mikor (SPOILER ALERT!) megpróbálja Fionát újra meghódítani, de a seprűn repülős jelenet is több, mint amit befogadnék, ennél gázabb csak a háztetőkön ugrálás volt amolyan Assassin's Creed-módban.

Szerencsére egész ésszerű magyarázat volt arra, minként lesz ez a manó király, miért nincs az alternatív világban Shrek, stb. Viszont ez a "csók x időpontig" már sokadszor jön elő, és kissé uncsi, hogy mindig ez a lényeg.

Az egyetlen kérdésem, amire jó lenne, ha valaki tudná a választ, hogy a manó az alternatív világban miért emlékszik Shrek-re?

SPOILER:
A szamár és a sárkány találkozása remek volt! Az tényleg vicces! Meg amit Kandúr és Szamár levág, az is.
süti beállítások módosítása