Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bérgyilkosék (Killers)

2010.07.29. 22:24 koimbra 2 komment

 

A Killers cím láttán/hallatán egy kőkemény akciófilm ugorhat be elsőre, bár ha jobban belegondolunk, már a The Bounty Hunter esetében is egy korrekt lövöldözős filmet kezdett vizionálni az ember, főleg mikor megtudta, hogy Gerard Butlet lesz a főszereplő. Aztán jöttek az első reklámanyagok és láttuk, hogy ez bizony nem kemény, ráadásul az Exférj újratöltve magyar cím is bizonyossá tette, hogy egy könnyedebb vígjáték lesz, sok poénosnak szánt szituációval megpakolva. A Killers dettó ugyanezen a nyomvonalon halad, egy romantikában és vígjátékban jártas színésznőt tettek meg főszereplőnek, bár itt a férfi főhős eddig még nem emelgetett túl sok fegyvert.

A sztori szerint Jen (Katherine Heigl) szüleivel nyaralni indul, Franciaországban megismerkedik egy izmos fiatalemberrel, majd miután a férfi extra gyorsan belehabarodik a kissé habókos hölgyeménybe, megkéri a kezét. A jóember azonban veszélyes foglalkozást űz, a CIA egyik profi ügynöke, de úgy dönt, hogy kilép a Cégtől. Gyorsan eltelik 3 év, minden teljesen klappol a fiatal pár körül, ám ismét feltűnik a horizonton Spencer korábbi megbízója, majd hirtelen többen is el akarják tenni láb alól, így fogja a szeretett aráját és együtt próbálnak lavírozni a sűrű golyózáporban.

 

Volt jó néhány olyan produkció, ahol kiderült, hogy a jó férj nem az, akinek mondja magát, titkon profi kém/ügynök, aki a konyhában talán nem boldogul, de secperc alatt elintéz bárkit. A Két tűz között akció-vígjátékban Arnold Schwarzenegger játszotta a kemény legényt (neki ez nem esik nehezére), ráadásul James Cameron ült a rendezői székben, aki szintén otthon van a szakmában. A Mr. És a Mrs Smithben Brad Pitt intézte el azt, akinek a likvidálására a központ utasítást adott, bár itt a kedves neje is ügynök volt, csak éppen a konkurenciának dolgozott. Ezekben a filmekben pont a megfelelő rendező dolgozott a megfelelő színészekkel, a Killers kapcsán azonban nem teljesen érhető, hogy miért pont Robert Luketic irányítása alatt zajlottak a munkálatok és miért pont Ashton Kutcher volt a megfelelő egyén a főszerepre.

Luketic leginkább a vígjáték műfajában járatos és akcióba még bele se szagolt, bármennyire is fura, ebben a filmben inkább a mozgalmasabb jelenetek sikerült jobban, mint a poénosnak szánt részek. Kutcher nem csak vígjátékokban tűnt fel, de megállta a helyét időutazóként (Pillangó-hatás) és úgy el is tudta magát adni, hogy elhittük róla, hogy bármelyik nőt képes elcsábítani (Spread), de azt egyszerűen nem tudja beadni, hogy profi, kiképzett CIA ügynök. Heigl rutinból hozza a karakterét, nem nagyon kellett megerőltetnie magát, mikor csodálkozva néz maga elé vagy grimaszokat vág.

 

Érthetetlen, hogy miért megy félre ennyi akció-vígjáték, fel nem foghatom, hogy miért nem képesek kiválasztani az alkalmas embereket a feladatra. Attól nem lesz senki akcióhős, ha kigyúrja magát és jó ideig mutogatja az izmát (akár a főszereplő hölgynek, akár csak úgy, a nézőközönség kedvéért). Meg kellene találni az egyensúlyt a humor és az üldözések/lövöldözések között, de ha már nem megy, akkor ne erőltessék, mivel attól még hogy nyár van, az emberek nem menekülnek be a mozikba pánikszerűen.

Szóval a Killers nem valószínű, hogy fel fogja dobni a napját bárkinek is, aki egy könnyed limonádéra számít, jobban teszi ha egy másik filmet választ. Akad néhány jobban sikerült poén, a Magnum sorozat kedvelői is örülhetnek, hiszen jelen van Tom Selleck is, illetve a főhősnő se sikoltozik össze-vissza, mikor belecsöppen a sűrűjébe, ám nagyrészt egy unalmas alkotás született, amiben a főszereplő terén rendesen mellélőttek.

imdb: 4,2
rottentomatoes: 11 %

Büdzsé: 75 millió dollár
Amerikai bevétel: 46,4 millió dollár
Eddigi összbevétel: 71,1 millió dollár

 

Címkék: akció iromány vígjáték killers 40 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr732186018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VulcanDeathGrip · http://cornmanfrommars.blog.hu/ 2010.10.03. 12:12:33

Valahol csípem Kutcher-t ( talán még mindig a Hé haver hol a kocsim miatt, ami azért röhej), azért is simán beadtam a derekam és megnéztem ezt. Gondoltam feel good lesz, meg pár jó poén, viszont egyik sem jött be.
A kritika korrekt, egy véleményen vagyunk.
Szar volt, na.

Spawn85 2010.10.03. 14:44:17

Nekem ennél a filmnél az volt az érzésem, hogy készítők nem igazán tudták, hogy most vígjátékot akarnak, vagy akciófilmet. Na, most ez vígjátéknak nem volt vicces, akciófilmnek meg gyenge volt.
süti beállítások módosítása