Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Giamatti eljátssza Hruscsovot

2010.07.30. 20:32 koimbra 1 komment

Paul Giamatti fogja megformálni Nyikita  Hruscsovot, a múlt század egyik legismertebb orosz politikusát. A produkciót a HBO-n fogják levetíteni, a történet nem komoly hangvételű dráma vagy thriller, hanem egy vígjáték lesz és Hruscsov 1959-es amerikai látogatásáról szól. A K Blows Top címre hallgató filmet Paul Bernbaum, a Hollywoodland írója veti papírra Peter Carlson könyve alapján, Tom Hanks pedig producerként figyeli a munkálatok menetét.

Nyikita Szergejevics Hruscsov  orosz nemzetiségű szovjet kommunista politikus volt, Sztálin halála után a Szovjetunió elsőszámú vezetője volt. 1953-tól 1964-ig a Szovjetunió Kommunista Pártja (SZKP) főtitkára volt, 1958 és 1964 között pedig a Minisztertanács elnöki posztját is betöltötte. 1964-ben pártbeli elvtársai eltávolították a hatalomból, helyére Leonyid Iljics Brezsnyevet ültették. Élete utolsó 7 évét háziőrizetben töltötte. (wikipedia)

Címkék: miújság vígjátékhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr652187694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2010.07.30. 21:30:16

Hruscsov = Bob Hoskins. Tessék megnézni az Ellenség a kapuknál vonatkozó jeleneteit.
süti beállítások módosítása