Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nagy költségvetésű 3D-s film készül a Midwayi csatáról

2010.08.29. 16:10 koimbra 12 komment

A The Pacific – A hős alakulat egyik írója és producere, Bruce C. McKenna eladta a Warner stúdió számára a The Battle of Midway címre hallgató forgatókönyvét. A tervek szerint a második világháborús produkció 3-D-ben készülne el és 200 millió dollárt emésztenének fel a munkálatok. Egyelőre nem tudni, hogy McKenna milyen minőségben veszi ki részét a filmből, bár az szinte biztos, hogy producerként be fog állni a projekt mögé. Reméljük, hogy nem azt szeretnék, hogy két bátor katona veri vissza az ellenséget, mint például a Peal Harbor Michael Bay alkotásban.

1942 tavaszán a japánok kezén volt a Csendes-óceán keleti és déli térsége és kieszeltek egy tervet, aminek a célja az volt, hogy megsemmisítsék az amerikai flottát.  Ám azok sikeresen megfejtették a japánok kódjeleit és rájöttek, hogy nagy szabású támadást akarnak indítani Midway ellen, így fel tudtak rá készülni. Június 4-én a japánok megpróbálták bevenni a szigetet, de kudarcot vallottak, másnap kénytelenek voltak lefújni az inváziót és visszavonultak. A csata után a Japánok már csak védekeztek és az amerikaiak támadták.

Címkék: igaz történet miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr842256615

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új Titanic-expedíció - Pandora térhatású mélységei 2010.08.29. 18:21:12

Bár a Titanic már 1912 óta pihen a mélyben, a kutatók a tengerfenéken szétszóródott maradványoknak alig a felét tárták fel eddig. Az új expedíció képletesen szólva újra "a felszínre emeli" az egész hajótestet - a legmodernebb képfeldolgozó el...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadEnd · http://dend.blog.hu/ 2010.08.29. 18:00:40

Walter Lord: Hihetetlen győzelem című könyve volt gyerekorom egyik kedvence, ami szintén a Midwayi csatáról szól.

Viszont ami érdekes, hogy a japánok fő célja nem a sziget elfoglalás volt, hanem a támadással az amerikai erőket akarták kicsalogatni Pearl Harbourból, és meglepetésszerűen rajtuk ütni miközben a sziget védelmére sietnek. Viszont az amerikaiak megfejtették a japán kódokat, így ők tudtak csapdát állítani az őket csapdába ejteni igyekvő japánoknak.

sertésmájkrém 2010.08.29. 18:01:50

Gondolom ugyanolyan fostenger film lesz mint a pearl harbor, és a pacific se egy jó ajánló ebből a szempontból.

Thera 2010.08.29. 18:51:11

Nem tudom egyébként hogy lesz belőle film: Az élet olyan dramaturgiát szerkesztett amit a legtökösebb hollywoodi forgatókönyvíró se tudott volna: 3 amerikai zuhanóbombázó század kordinálatlanul véletlenül pont egyszerre támad és elsüllyeszt 3 anyahajót miközben pl az egyikre összesen ird és mond 4 gép támad. A Japán ellentámadás kordinált vadász torpedóvető zuhanómombázó különitménnyel nem képes tenger alá küldeni a Yorktownt elsőre, sőt másodjára is majdnem megmentik....

Ja meg hogy a japánok kiküldenek felderítőket, és pont az késik fél órát amelyik arra menne ahol az amerikaiak vannak....

Meg hogy a Mikuma nekimegy a Mogaminak csak úgy... (Ameriaki jelenlét nélkül)

Pszt! 2010.08.29. 19:10:14

Nem jöttek még rá ezek a filmkészítők, hogy a II. világháborús filmek közül a "japánosakat" utálja a nép? Sokkal coolabb dolog, mikor irtják a nácikat, akik nem olyan röhelyes kis figurák, mint a japcsik.

T3raYon 2010.08.29. 19:24:07

Én meg azt remélem, hogy amikor a forgatókönyv készült akkor elolvasták a legfrissebb kutatások eredményeit is a csatáról és nem fogják ugyanazokat a történelmi téveszméket megjeleniteni, amelyek a köztudatban vannak. (pl. a lekésett felderitő, vagy a fedélzeten várakozó japán gépek közé dobott bombák...)
A japánok veszitettek ez tény, de egyáltalán nem voltak olyan buták és ostobák, mint ahogyan azt a háború utáni amerikai történelemirók megjelenitették.

www.shatteredswordbook.com/

lorantka_a_gall 2010.08.29. 20:04:23

@T3raYon: nem buták és ostobák voltak, hanem orbitális méretű pechjük volt.

Alhazred 2010.08.29. 20:31:50

@T3raYon: nem buták voltak, pechük volt, de abból igen nagy. nem nagyon állít mást az amcsi történetírás sem.

smartdrive 2010.08.29. 23:07:42

@Pszt!: a II. világháborúból minden röhejesen marginális és jelentéktelen, ami nem a szovjet fronton történt

Ez a Véleményem 2010.08.30. 06:08:11

Biztos szép lesz és jó nyálas...

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2010.08.30. 07:12:56

Várom, de én is félek hogy Pacific-féle dögubnalmas néma moralizálás lesz belőle, szinte bocsánatot kérve hogy győzni mertek...

Pearl Harbor féle nyáltengertől kevésbé tartok, az a boldog kilencvenes évek stilusa volt..
süti beállítások módosítása