Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

The Expendables

2010.08.30. 22:01 koimbra 49 komment

 

Gyorsan teltek az évek, a 80-as és 90-es akciósztárjai pedig keserű szájízzel vették tudomásul, hogy már alig kíváncsi rájuk valaki. Már nem az ő poszterük feszít a falakon és már nem vonulnak tömegével az emberek a filmjeikre. A többség – pl. Dolph Lundgren, Wesley Snipes, Steven Seagal – szépen a DVD piac felé vették az irányt, Arnold Schwarzenegger elment kormányzónak, Sylvester Stallone azonban nem adta fel. Ám nála is elérkezett az a perc, mikor úgy érezte, hogy csak egy-két korábbi sikerfilmjének a folytatásával tud érvényesülni, ezért elkészítette a Rocky és Rambo következő részét, amelyek korrekt bevételt hoztak (habár a Rambo Amerikában bukás volt, a Rockynál pedig Sly azt mondta, hogy a stúdió közölte vele nem termelt profitot a 155 milliós bevétel ellenére). Ezután emberünk hozzálátott a The Expendables-hez, mely bátor vállalkozásnak bizonyult, egy 80 milliós büdzséjű R kategóriás, nagyjából a B kategóriában közismert színészekkel leforgatott mű, amelyet Stallone 20-25 évvel ezelőtti alkotásokhoz hasonlított, talán azért, mert akkor még nagy sztárnak számított. Lehetett volna egy hatalmas érvágás is Stallone karrierjében, ám az eredmények őt igazolták, a 90-es évek eleje óta nem ért el ilyen szép bevételt.

A történettel nem vacakolt sokat, egy dél-amerikai diktátort kell kiiktatni, akit néhány száz marcona katona véd, meg néhány faarcú amerikai kemény legény is pont ott rontja a levegőt. Nincs mese, Hűvösre kell tenni őket, a profi kommandónak elvileg gyerekjáték lenne, sőt még egy bájos hölgyemény is feltűnik a színen, mert a különítmény mogorva vezetőjének a szíve nem kőből van.

 

Miről is szóltak a régebbi akciófilmek? Volt egy izomkolosszus, akinek ráléptek a tyúkszemére, újat húztak vele, ettől csöppet idegessé vált és ha félig-meddig jó kedvébe volt csak egy fél országot tarolt le. Egymaga. Tehát egy igen jól festő akcióorgia volt, amit a kisebb-nagyobb hibái ellenére is többször is megnézett az ember, mert ezen produkciók legfőbb erénye az volt, hogy szórakoztatták a nézőt és az, hogy éppen a főhősnek az öklét éppen két-három személy fejelgette buzgón, míg a többiek csak nézték a végkifejletet és csak másodpercek múltán ocsúdtak nem szúrt szemet senkinek, így volt szép, így volt jó. Olykor érzelem is kb. annyi volt benne, mikor a vériszamos munka után a főszereplő átöleli családját vagy a másfél óra alatt megkedvelt jó csajt lekapja.

 

Stallone ezt nagyjából hozza is, sőt a mostanság oly divatossá vált akció közbeni kamerarángatást szerencsére hanyagolta. Végig követhető, hogy ki hova lő, ki mit csinál, nincs agyonvágva az egész, amely a mai filmbéli tűzharcokat, üldözéseket nézhetetlenné teszi. Ám Stallone ezúttal nem egyedül dózerolja le a kisebb ország központját, segítői is akadnak, akik közül mindenki megvillan egy röpke időre. Terry Crews pusztító fegyverét mutatja be az ellenfélnek (legnagyobb bánatukra), Randy Couture pedig Steve Austinnal meccsel egy jót, bemutatják, hogy miképp szoktak pankrátorkodni. Jet Li-nek még egy vicces monológ is jut, majd lövöldözhet kedvére és Dolph Lundgrennel közösen bemutatják milyen a Kelet vs. Nyugat küzdelme. Eric Roberts gonoszkodhat, ezt az arcát szoktuk meg, de úgy tűnik, mintha régen adta volna elő magát ennyire jól. Jason Statham Sly mellett tartja a tempót, edzett fickó, tudja, hogy kell eltángálni azokat, akik botor módon belekötnek, a késsel is úgy bánik, mintha azzal kelne a szimpla hétköznapokon is.

Érzelem nem sok akad benne, minek ilyen felesleges dologgal bajlódni egy ilyen produkcióban, bár azért beleerőltettek egy keveset. Mickey Rourke könnyes szemmel ad elő egy régi történetet öreg barátjának, amivel szerencsére nincs sok gond, úgy-ahogy belefért és hála az égnek több karakter már nem jött elő ilyesmivel. A szereplők hátteréről nem mondanak semmit, egy-két célzás akad, magánéletükbe sem nyerünk betekintést, úgy tűnik, nekik nincs ilyen, alig várják, hogy újra szétrúgják, szétlőjék valakinek a valagát. Bár azért Statham kapott pár percnyit, amit nem erőltetnek igazán és ripsz-ropsz túl is leszünk rajta, az elfogadható töltelékben ez is beletartozik.

 

A film igazi csúcspontja(i) közé tartozik a Sly-Willis-Schwarzenegger összejövetel, régen azért rimánkodtunk, hogy legyen már egy olyan produkció, ahol hármuk közül legalább ketten jelen vannak, ám a nagy hollywoodi producerek nem tudták összehozni. De itt és most megkapjuk, végre láthatjuk őket együtt. Emlékezetes, vidám pillanatok, amelyben röpködnek a poénok és végig mosoly ül az arcunkon. Ők hárman azért annyi embert tettek hidegre filmjeikben, hogy a többi szereplő arról csak álmodozhat.

A The Expendables teljesítette, amit elvártunk tőle, szórakoztató, vicces egysorosokkal és dumákkal telített akciófilm, amelynek a vége még a Bay Boys 2 kubai lerohanásával is könnyedén felveszi a versenyt. És az a szép, hogy a nagy öregek nem válnak nevetségessé. Ha nem Stallone kezében összpontosult volna minden, illetve nem ő dirigálta volna előfordulhatott volna, hogy csak egy szimpla B kategóriás vackot kapunk. Szerencsére nem így történt, a rendező-forgatókönyvíró-főszereplő teljesítette, amit vállalt, mi pedig az év egyik legjobb filmjét láthattuk tőle (ámbár érzésem szerint leginkább csak a 80-as évek akcióin edzett nézők többsége fogja ugyanezt mondani). Köszönjük Sly!

imdb: 7,4
rottentomatoes: 39 %

Büdzsé: 80 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 82 millió dollár

 

Címkék: akció iromány 90 % the expendables

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr52260111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.08.30. 22:39:24

Én sajnos kiszülettem ebből a filmes korszakból, de azér pótolgattam a tv-ben az évek során éshát a Willis-Swarci-Stallone jelenet tényleg fantasztikus volt, bár kár, h Swarci nem adhatta magát :) A rendezés az tényleg hétköznapi, de az akciók amik a filmben vannak fantasztikusak. Sztem spec a Statham érzelmi-szál is jó volt, tetszett amikor SPOILER legyakta a sok hülye szerencsétlen állatot a kosárpályán SPOILER VÉGE Tuti, h megfogom nézni még párszor, igazi régimódi akciófilm, amit még a szereplői is kiemelnek az átlagból. Stallone jól megcsinálta, kérek még ilyen filmeket tőle! Jah és Li monológja számomra az év beszólása volt :)

Dejdő 2010.08.30. 23:13:40

Nem akarom letölteni! Próbálom megállni de annyira nehéz! Moziban akarom először látni, és érezni azt azt érzést amikor beülök és tudom hogy ez most valami hihetetlen lesz! Néha van ilyen érzésem a moziban a film előtt vagy alatt, legutóbb az Eredetnél volt ilyen, előtte A sötét lovagnál, úgyhogy ritkán sajna! De ez a film ha kijön DVD-n már tudom úgy fogom cipelni mint ha a Biblia lenne:)

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2010.08.30. 23:42:41

Nekem sajna nem jött el az a 80-s évekbeli érzés. Pedig vártam piszkosul. Nem egyáltalán nem rossz, azonban simán csak egy klassz akciófilm. Biztos megöregedtem már.
Igazából nem is tudom, hogy mit vártam. Még azt sem mondom, hogy többet.
Olyan haverok, buli, gránátok érzés. Örömfilm a régi és új "ászoknak".
Hááát. Inkább megnézem majd mégegyszer és akkor majd pozitívabban állok majd hozzá. Lehet csak fáradt voltam.
A hölgy sem az esetem benne. :)
Ami nagyon tetszett viszont, hogy pont annyi ideig tartott ameddig kellett, egy perccel sem tovább.
(Azért azt nem mondanám, hogy nincsenek vágások, mert bunyók szépen fel vannak pörgetve tőle, és nekem a kamera is egy kicsit gyors volt)

Spawn85 2010.08.31. 01:09:08

"Köszönjük Sly!"

Nekem is ez volt az egyik gondolat, ami eszembe jutott a film után.

A másik, hogy ez egy AKCIÓFILM, így csupa nagybetűvel.
Ezt a filmet öröm volt nézni számomra elejétől a végéig. Én simán 10/10-et adtam rá.

A nép fia 2010.08.31. 08:34:32

Remélem, ezek után a felnövekvő generáció újra megtalálja a férfias példaképét, és nem a hullafehér aszexuális vámpírok, meg a töketlen varázslók lesznek az etalonok.

Emlékszem, mi Jean Claude Van Dame filmjeit néztük non-stop, mindenki Van Dame akart lenni. Kemény volt, macsó, jól bunyózott, tombolt a tesztoszteron, mindig volt jó nője. Most mit látnak a fiatalok? Hogy egy béna, nyálas, puhány tinivámpír egy emós csajjal szenved.

Hol vagytok, ti félistenek, ti igazi akcióhősök?

Még nem láttam a filmet, de előre borítékolom: végre azt kapom, egy olyan filmet, ami minden férfi álma. 2 óra tömény akciót, mellébeszélés nélkül, műmájer divathomik nélkül.

Sly, azt hiszem, most tetted fel a koronát az életművedre.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.08.31. 10:03:50

@A nép fia: Anno írtam egy "Kéne már egy hős, egy igazi férfi" cikket vagy ilyesfélét filmdroid.blog.hu/2008/11/12/kene_mar_egy_hos_egy_igazi_ferfi_vagy_no
Ott is ezt pedzegettem, hogy manapság már nincsenek olyan hősök, mint régen és elég kevés az olyan ember, akik nyomdokaikba léphetnének.

Manapság már más a divat, sajnos. Már a vámpírok se a régiek, de hát a tinik ezeket bálványozzák és nem Chuck Norrist vagy Stallonét. 10 év múlva már más lesz a trend.

FayeFaye 2010.08.31. 10:12:06

@A nép fia: mint a masik nem tagja nagyon remelem, hogy nem ezek valnak peldakeppe: ebben az univerzumban nok csak mint kurvak vagy aldozatok szerepelnek. Nem akarok holmi feminista olvasatot adni a filmnek, de ha van hely egy ilyen toketesen ferfi fantazianak a mozikban, miert ne lehetne hely az olyan tokeletesen noi fantaziaknak is, amiben a ferfiak kijartak a nyolc altalanost es nem a keseikkel alszanak?

Nem rajongtam az eredeti filmekert sem, amirol ez a film nosztalgiazott, ugyhogy ez sem nyugozott le, szerencsere viccesen borzalmas, nem csak borzalmas. Legjobb jelenet: statham a repulo orraban! Azt hiszem ma este megnezem megint a Bourne Identityt, hogy megtisztitsam a retinamat.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.08.31. 10:25:36

@FayeFaye: Ezek inkább a srácoknak készültek. Emlékszem, mikor még volt mozi helyben, mindig megteltek a sorok, mikor egy Seagal vagy Van Damme filmet mutattak be, de Stallone is megtöltötte a termet. Lányokat nem nagyon lehetett látni, bár azért voltak ők is.
Kevés az olyan film, ahol a nők a főhős mellett ütnek és lőnek.

FayeFaye 2010.08.31. 10:45:15

@koimbra: predators es az alien franchise, bar egyik sem megy at a bechtel teszten. de nincs is ezzel semmi gond, ez egy pocsek film/zsaner, amit egy jol korulirhato kozonsegnek szantak es senki nem szolhat arra, hogy ki mire indul be. en pl. szeretem a resident evil filmeket, nekem az nosstalgikus. csak azt nem ertem, miert kell ugyanabban a mondatban leszolni egy masik pocsek film ugyanolyan lelkes es jol korulirhato kozonseget.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.08.31. 10:49:00

@FayeFaye: Charlie angyalai?:) Abban is nők voltak a főhősök.
De mondjuk ott volt a Linda sorozat is:) No meg Rothrock is osztotta a pofonokat anno.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.08.31. 10:58:05

Megnéztem és orbitális nagy.
Sztori zéró, de a karakterek teljesen rendben vannak. Vicces, akciódús és kissé romantikus (gondolok itt a gonosz tábornokra és a változásaira)és azok az akciójelenetek. Hiába,Stallone egy zseni. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.08.31. 11:14:47

@Armida: Na igen, az akciójelenetek. Belegondolok, hogy miképp nézett ki a Sasszem, a Qunatum csendje vagy a Perzsia hercege. Nem lehetett semmit látni az akciójelenetekből. Itt pedig minden látszott, nem kapkodott a kamerával idegbajoson

FayeFaye 2010.08.31. 11:19:34

@koimbra: vagy Nikita. de azert, mert no a foszereplo, meg nem jelenti azt, hogy noknek szantak. nok hollywoodban altalaban ugy kapnak foszerepet a rom-com mocsaron tul, hogy ferfias personat jatszanak - egyedulallo, gyermektelen, szetrugja barki segget, de olyan naciban, hogy kozben az o segget nezhesse a kozonseg.

de komolyan, nem volt ezzel problemam, azt nem ertem, jo, tetszik ez a film, de miert kell leszolni, akinek meg egy masik niche kategoria jon be? nem azert tuntek el az izomagyu akciohosok, mert kiszoritottak oket a csillogo vampirok, hanem mert elmult a 80as evek fektelen penz es cocain futotte optimizmusa, sotetebb a jovo kepunk, osszetettebbek a problemaink es pl. afganisztan utan nevetsegesen hat, hogy barmilyen konfliktust meg tudunk oldani nehany robbanassal. de ugy tunik, hogy ahogy jonnek fel mindenhol a konzervativok, megint van igeny az ilyen ver egyszeru, az ero gyoz narrativakra. es van aki a szerelem es halhatatlansagba menekul masfel orara, ez sly hiveknek nem kell, hogy fajjon.

Spawn85 2010.08.31. 11:26:53

@A nép fia: Én is gyakorlatilag Van Damme filmjein nőttem fel. Persze bírtam a többiek (Schwarzenegger, Stallone, Lundgren, Seagal) filmjeit is, de Van Damme volt a kedvenc. A "Véres Játék"-ot nem is tudom, hogy hányszor néztem meg VHS-en. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.08.31. 11:40:57

@FayeFaye: Lehet, hogy inkább azért tűntek el, mert nem tudtak megújulni. Mindig ugyanazt a legyőzhetetlen figurát hozták és megunták őket. Stallone még próbálkozott, a Driven vagy a Daylight-tal, de nem érdekelte a népet.

De az izomagyú, letarolok mindent főhősök még jelen vannak. A Bad Boys pl, vagy mondjuk Vin Diesel a Halálos irammal vagy pl a Riddick.

FayeFaye 2010.08.31. 12:47:24

@koimbra: Hat a Bad Boys is mar egy 15 eves film, a Halalos Iramban rendben van, de nem lesz olyan kultikus film, mint a 80-as evek beliek. Azt hiszem a legyozhetetlenseggel ratapintottal a lenyegre: ezeknek a hosoknek a legyozhetetlensege mindig is egybefonodott Amerika legyozhetetlensegevel, ami manapsag mar nem annyira hiheto. 30 evvel ezelott meg ok uraltak a vilagot, Reagan es id. Bush kora volt, es ez a magabiztossag es erofoleny meglatszott a filmekben. Riddick antihos, aki nem a hazaert gyilkolt, hanem onerdekbolt, es valamivel arnyaltabb karakter is, erdekes multtal (amit aztan megmagyaraztak es jol elcsesztek), aki valamennyire jellemvaltozason megy at a film alatt. Ennek az evtizednek az amerikai hosei Jason Bourne es Batman, akik belso konfliktusokkal kuzdenek es keresik az identitasukat es a helyuket a vilagban. Nem veletlen, hogy a hatalmas gazdasagi valsag utan hirtelen mindenkit elfogott a nosztalgia a 80-as evek utan, amikor gazdagok voltunk,(meg fiatalok) az ellensegeink pedig egyszeruen megjelolhetoek. Meg a Salt is, ami pedig nem remake egy hideghaborus sztorit elesztett fel.

Mese92 2010.08.31. 12:49:00

ÉN is moziban akarom megnézni.

A nép fia 2010.08.31. 13:15:22

@FayeFaye: Azért kezeljük helyén a dolgokat. A fiúknak fiús film kell, egy ilyen, mint ez. És -véleményem szerint- az a normális, ha a fiúk/férfiak ilyen, és ezekhez hasonló filmekben találják meg a példaképüket. Itt nem a nők helyzetéről van szó, nem kell a femina-halandzsa. Egyszerűen arról, hogy a helytállást, a férfiasságot lássák.

Őszintén: Edward Cullen-ben mennyi férfiasság van? Nekem a kisujjamban több, mint az egész karakterben.

Az Alkonyat lányoknak készült, az írója nő. Oké, nyilván az ilyen semmilyen, núdli alakok most a bálványok. Rendben. De az talán normális, hogy a fiúk ilyenekké akarnak válni? Divatb*zikká? Emóssá? Ereiket felvagdaló, önértékelési zavarokkal "küzdő", esetlen tinik akarnak lenni? Csoda, hogy nem találják a helyüket a világban? Persze, hogy nem, mert nincs egy olyan példaképük, akire igazán felnézhetnek. Kiről kéne egy tini fiúnak példát vennie, ha nem egy ilyesfajta ackióhősről?

Érdekes módon, ha visszagondolok az általános iskolás, vagy gimis éveimre, közöttünk valahogy nem voltak olyan elb*szott gyerekek, mint mostanság. A "Van Dame"-generáció értelmes, küzdő, céltudatos fiúkat nevelt ki. Most pedig egy aszexuális férfi (?) képe van mindenhol, aki azt nyilatkozta, hogy undorodik a p*ncitól. Milyen férfi az ilyen? Mire neveli ez a tiniket?

Hát erre jók az akciófilmek. Mert kialakítják az identitásunkat.

u.i: Ajánlom figyelmetekbe az alábbi nyilatkozatot a fent említett fiatalembertől:

„Igazán utálom a p*ncit, tulajdonképpen allergiás vagyok rá."

forrás: velvet.hu/celeb/2010/02/15/robert_pattinson_nem_erzi_jol_magat_puncik_kozeleben/

heroldoftheda 2010.08.31. 13:17:23

Nekem annyira nem jött át a nosztalgia, de ennek ellenére jó volt. Egész egyszerűen azért nem, mert itt az akciójelenetek sokkal jobbak lettek. Nem tudom ki volt a koreográfus, de megérdemelne egy puszit a pofijára, meg az operatőr is. Viszont aki a végén összehozta a tüzes CGI-t meg a hodály felrobbanását, azt nagyon felpofoznám. A legnagyobb negatívuma a filmnek és ráadásul pont akkor amikor csak élveznem kéne az agresszió-tesztoszteron orgiát, nem pedig ilyeneken bosszankodnom. A leggagyibbra Austin lángralobbanása majd szénné égése sikerült, pedig előtte egy igencsak nagy titánok harcát tolnak Couture-val. Ennek ellenére remek film lett.

Ja és még annyit, hogy szegény Gary Daniels-t ne felejtsük már el megemlíteni. Ugyan nem volt akkora sztár mint a többiek és nem is annyira badass mint mondjuk az újoncok, de neki is kijárt volna a rivalda ugyanis ő is nagy B filmsztár volt.

Egyébként Seagal és Van Damme mellett én még bepróbálnám tele rakni olyan szereplőkkel a filmet, mint Antonio Sabato Jr., vagy Daniel Bernhardt. Nem kell nekik nagy szerep, annyi sem mint Gary-nak, csak, hogy ott legyenek és zúzzanak. Ja meg egy kocsma jelenetig Lamas is feltűnhetne, akkor lenne csak igazán '80's All-Star, de hát ez nem valószínű, meg sok is lenne talán. Vagy nem?:D

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.08.31. 13:26:17

Ebbe a férfi-nő beszélgetésbe én is bekapcsolódok. Az én korosztályom (80-as vagyok)csajai bőven néztek akciófilmeket, én is rajtuk nőttem fel és imádtam őket. És ahogy a fiúk megtalálták a példaképüket, a csajok így találták meg az ideáljukat. Magabiztos, erős, igazságos pasik, akik bármikor képesek szétrúgni más seggét, hogy kiálljanak valamiért/valakiért. :)
A világ azonban változik, az ideálok is eltolódni látszanak, de csak látszanak, mert akármennyire is feminin legyen egy srác, mindig a maszkulin típus mellett érzi magát igazán nőnek egy nő.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.31. 13:45:07

Remek volt. REMEK!
A karakterek elképesztően jóra siekrültek.
Nálam Lundgren, A Tábornok és Gary Danniels vitte a prímet. Jetlee mellékszereplő de baromi vicces. Meg a film alapból tele van baromi cool dumákkal.
SPOILER: Istenem mikor Bruce azzal az őrült arckifejezéssel megkérdezi, hogy "ugye nem szopjátok le egymást srácok? :DDD Epic:) Tökéletes Geci lesz ő a második részben...

Sajnos rövid volt, annyira néztem volna még:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.08.31. 14:03:41

@eric: Én remélem, hogy Willis oldalán Chuck Norris és Van Damme fog feszíteni. Aztán Stallone meccsel egyet Norrisszal, Lundgren pedig a belgával:)
Mellesleg szintén remélem, hogy a Tökéletes katona 4 forgatásán Lundgren megmondja Van Damme-nak, hogy mekkora hülye volt:)

FayeFaye 2010.08.31. 14:40:42

@A nép fia: A buzizasbol legy szives vegyel vissza, ez nem az a hely.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.08.31. 17:14:39

Nagyon jól szórakoztam a filmen, igazi akciófilm. Ilyen filmekből sajnos nagy hiány van manapság.
Sok jó beszólás is volt a lélegzetelállító akció mellett.
A templomi jelenet meg a rajongók kedvence. Várom a folytatást!

@FayeFaye Most nem az Egyesült Államok uralja a világot?

sertésmájkrém 2010.08.31. 19:48:11

@A nép fia: Ja, a botoxos 60 éves vénemberek lesznek az etalonok, mi?

Ez a tinivámpíros faszság miért fáj annyi ultrakemény embernek?
Nem kötelező nézni bakker, ha csak stallonét adnának, akkor sem érdekelné a kiscsajokat jobban.

Spawn85 2010.08.31. 19:50:38

@A nép fia: Van igazság abban, amit írsz. Bár én azt mondom, hogy ha valaki filmek alapján akarja az indentitását kialakítani, az nem biztos, hogy jó.

Pattinson-nal kapcsolatban meg...igazából csak a címet olvastam el, mert amikor láttam, hogy Velvet-es link, onnantól kezdve nem nagyon érdekelt...mert az ottani cikkek nem mindig felelnek meg a valóságnak.

Elanor_ 2010.08.31. 20:25:20

na jó, hát én én se rúgnám ki egyiket se az ágyamból... de azért olyan torz szociálpszichológiai képem sincs, h azt higgyem, a hús-vér pasiknak ilyeneknek kellene lenniük... :D

FayeFaye 2010.08.31. 22:23:50

@Elanor_: Meg Lundgrent sem? En tudom, mi lenne a reakciom, ha valamelyik nagypapit az agyamban talalnam: AAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Brekicc 2010.09.01. 03:00:40

@FayeFaye: De a valószínűbb az, hogy azt mondanák neked, légyszi küldj be egy igazi nőt magad helyett. XD

eric · http://vastagbor.blog.hu 2010.09.01. 07:59:40

@Elanor_: Én se rúgnám ki egyik szereplő csajt se mondjuk:D

@FayeFaye: Szeretnék ilyen nagypapi lenni 63 évesen:( de valószínűbb az elhasznált, kopasz , pocakos piás öreg jövőkép:D

Mese92 2010.09.01. 08:35:55

Nekem Stallone nagyon az esetem :) De tetszik Rourke, Statham és Willis is.

FayeFaye 2010.09.01. 11:02:03

@Brekicc: neked melyik volt az eseted, a szlikon cica, aki rourke-on logott, vagy amelyiket verni lehet?

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.09.01. 13:13:02

@Brekicc: Ha nem fejezed be a személyeskedést, törlés lesz a vége.

Jester 2010.09.01. 19:38:28

Már volt olyan film, ahol "szerepelt" 2 a 3-ból. Arnie és Sly. :))

Az utolsó akcióhős. Sly volt a Terminátor egy plakáton :D

Elanor_ 2010.09.01. 20:32:59

@FayeFaye: jaja, ő is jöhet, majd becsukom néha a szemem :D
@eric: jól van na, a csajokat se. :)

Bíró Szabolcs · http://biroszabolcs.eu 2010.09.03. 14:09:52

Nálam ez a film 9,5/10 pontot érdemelt! IMÁDTAM! És végigvigyorogtam, óriási belső poénok és kikacsintások vannak benne! Féltem tőle, de tényleg zseniális lett! Amit pedig Sly bácsi tényleg nagyszerűen csinált: először a szereplőket gyűjtötte össze, és csak utána írt mindegyikükre szerepet. Van Damme, te VADBAROM!!! :D
Továbbá hadd idézzek a cikkből:
"a mostanság oly divatossá vált akció közbeni kamerarángatást szerencsére hanyagolta. Végig követhető, hogy ki hova lő, ki mit csinál, nincs agyonvágva az egész, amely a mai filmbéli tűzharcokat, üldözéseket nézhetetlenné teszi." - El kell mondanom, hogy nagyon tisztelem és szinte fanatikusan követem a munkásságodat, Koimbra, de ez hülyeség! Tele van kézikamerás rángatásokkal és nagyon gyors vágásokkal. A kritikád után néztem meg a filmet, előre örültem, hogy nyugodtan lesz kamerázva, de nem így volt, szóval nem tudom, te mit láttál. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.03. 14:55:07

@Bíró Szabolcs: Nézd meg a Perzsia hercegét, a főhős kardvívásaiból semmit nem látni. Csak sejtjük, hogy vívnak, de nem látunk semmit belőle. A Quantum csendjében az akciójelenetek élvezhetetlenek, mert annyira rángatják a kamerát, hogy nem látni semmit. A Sasszemben mintha dettó ugyanez lett volna.A Domino meg, nos ott rendesen elszaladt a ló Tony Scott-tal. Szóval ezekhez képest valóban nincs agyonvágva.

Bíró Szabolcs · http://biroszabolcs.eu 2010.09.04. 14:41:44

@koimbra: Igen, így jogos, ha ezekhez hasonlítod. Az idézett mondat viszont akkor sem igaz, mert általában véve és objektíven szemlélve igenis telerakták rángatásokkal és gyors vágásokkal.
Tony Scott idegbajos (és sajnos egyre terjedő) stílusát amúgy egyszerűen nem veszi be a gyomrom, akármilyen jó is a sztori, szinte epilepsziás rohamot kapok a képektől. De azért valljuk be, hogy az Expendablest sem szilárdan rögzített kamerával vették fel. :)

DEW3yl · http://dew3yl.wordpress.com 2010.09.13. 00:49:57

Végül nem bírtam kivárni, hogy megérkezzen a moziba - szerencsére. Anno az utolsó Rambo-ra úgy mentünk el, hogy szórakozunk egy jót, de végül is jó értelemben csalódtam, mivel abszolút nézhető film lett, sőt egy jót is megkockáztatnák. Ezt a produkciót is vártam, mint a messiást, de ... nem tudok másképp fogalmazni, de egy f0stalicska. Azt reméltem, hogy a Louis de Funés és a Knight Rider-el filmekkel kihalt a gyorsított üldözés, de sajnos azt kell tapasztalnom, hogy nem. Míg azokban 70-es években és a 80-as derekán szükséges volt és már vicces, ebben szánalmas. Egyetlen részre sem tudom azt mondani, hogy tetszett ebben a filmben. Semmi. Egyedül Statham nem rossz, mivel ezt a stílusú figurát ő zsigerből hozza, szerintem ha akarná se tudná elrontani. Vele ellentétben pl. Rourke - állva tetovál, "mi is a neved?" halott poén, könnyezés - na ne már! A Public Enemies óta nem csalódtam ekkorát. Legfeljebb egy cigánytizessel tudom jutalmazni.

Brekicc 2010.09.19. 00:12:21

@Armida: Köszönjük Emese.

@FayeFaye: A szilikonos maca jobban bejött, bár kicsit sok volt már benne a szilikon.

Semerreretyó 2010.09.19. 08:53:32

Peter bazzeg, nem mondhatod komolyan, hogy ez neked tetszett. végig se tudtam nézni, a Sly-Svarci-Willis hármas közhelyekkel tarkított, erőltetett szar jelenete kiverte a biztosítékot.

Semerreretyó 2010.09.19. 08:55:22

na most fogom magam és végignézem. kap még egy esélyt. mégiscsak Sly rendezte, a név kötelez :))

Semerreretyó 2010.09.19. 10:02:46

na végignéztem. atomfos.

Expendable 2010.10.16. 10:32:52

Ez a film egyszerűen tökéletes volt.Pontpsan azt hozta amit vártam,se többet se kevesebbet.Koimbra elemzése nagyon pontos,ugyanez a véleményem,pont beleférő érzelem,nagyon jó egysoros poénok,nagyon jó akció.Ami egy nagyon picit hiányzott,az a Rambo vége féle jelenetek.Ebből lehetett volna egy kicsit több,de nálam ez így is 100%.33 éves vagyok,ezeken nőttem fel.:)Gary Daniels még egy kicsit rugdosódhatott volna és az 1.43 perc kb. 1 órának tűnt.:)Na mindegy alig várom hogy DVD-n is megjelenjen + a 2. részt.

Expendable 2010.10.16. 10:36:17

@Bíró Szabolcs: Igen mondjuk a kamerás dolog igaz.Ezt kihagyhatták volna,de úgy tűnik ez a mai "divat" sajnos.

nikodémus 2010.11.06. 10:38:58

Igazából sosem értettem ezt a tesztoszteron-bomba filmvonulatot (nem is érdekelt), de ezen a halálegyszerű filmen jókat mosolyogtam. Egynek jó volt.

onlinefilm · http://www.onlinefilmvilag.hu 2010.11.07. 21:29:08

Nem volt óriási, de talán jónak nevezhetem a filmet. Bár szegény Stallone arca....
Na nem baj, azért jó volt.
süti beállítások módosítása