Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A nyár sikerei, csalódásai és bukásai - bevétel alapján

2010.08.31. 22:28 koimbra 14 komment


Véget ért a nyár, a stúdiók bedobták a nagyvízbe a közönségcsalogatóikat, ám a nép nem úgy reagált, ahogy azt elvárták. Több produkció elhasalt, mások csalódást keltő eredményeket tudtak felmutatni és a nemzetközi eredmények javítottak csak valamelyest az összképen. Szóval alant a nyáron bemutatott nyertesek, csalódások és vesztesek találhatóak, csak szemezgettem, nem esik szó az összesről (leginkább az amcsi bevétel alapján tettem be az az adott filmet a nyertesek, csalódások és bukták közé).

 

A sikerek

 

Jackie Chan mióta Hollywoodban ténykedik kevés kasszasikert tudott összehozni, a Csúcsformában franchise-zal sikerült csak igen szép eredményeket elérnie. Jaden Smith pedig apjának köszönheti, hogy felfigyeltek rá az Álomgyárban, az Amikor megállt a Földben is eléggé idegesítő volt. A 80-as évek egyik klasszikusának a feldolgozása első hallomásra nem tűnt érdekesnek, ám csak kevesen számítottak rá, hogy a remake ilyen kirobbanó siker lesz. Észak-Amerikában 175 millió dollárt gyűjtött össze, a nemzetközi bevételekkel együtt már 300 milliónál jár. A folytatást már javában írják.

 

Elég döcögősen indult a nyár, nem igazán született annyi kasszasiker, mint várták, egyes oldalakon fel is tették a kérdés, hogy az Eredet vajon hoz-e változást. Christopher Nolan rendezése korrekt nyitóhétvégét prezentált, jelenleg épp 270 milliónál tart és még van benne szufla. Amerikán kívül is kedvelte a nép, összbevétele már jóval 650 millió felett jár. Második részről egyelőre nem esett szó.

 

Az Alkonyat harmadik része, a Napfogyatkozás abba a „kizárt, hogy megbukjon” kategóriába tartozik és nem is okozott meglepetést. Ugyan csak 64 milliót hozott az első hétvégéjén (az Újhold 142-őt), de ez annak a számlájára írható, hogy nem péntektől vetítették. Mindenesetre nem maradt el elődjétől, Amerikában leelőzte 2 millióval és esélyes, hogy még összeszed annyit, hogy átlépjen a 300 millió dolláron.

 

Tom Cruise-nak nem kellett, Angelina Jolie ugrott be a helyére, pedig, jobban tette volna, ha marad. Bár ki tudja. Jolie miatt vált volna sikeressé a Salt ügynök? Vagy egyszerűen csak a nézők szívesebben néznek egy női akcióhőst, mint Cruise-t? Mindenesetre az akciófilm több, mint 110 milliót termelt, amivel Lorenzo di Bonaventura producer teljesen elégedett, ráadásul külföldről is ennyi folyt be.

 

Nagy költségvetésű, R kategóriás akciófilm Sylvester Stallonétől a 80-as évek stílusában. Bátor vállalkozás volt, főleg, hogy a produkcióban részt vevők egy része már csak a DVD piacon ténykedik, a maradékra pedig nem jellemző, hogy igazán nagy bevételt produkáljon. Ám a dolog bejött, 82 millió dollárt hagytak ott a nézők a kasszáknál, ami ettől a gárdától dicséretes. Stallone utoljára a 90-es évek elején volt ilyen népszerű.

 

 

A nyári animációs produkciók közül a Pixar teljesített kiválóan. Sőt...a Toy Story harmadik része több, mint 400 millió dollárt hozott, ami korrekt eredmény a 200 milliós előállítási költségek mellett, az előző két részre is ráfejelt a végeredmény tekintetében. A nemzetközi bevételekkel együtt átlépett az egy milliárd dolláron, ami a Pixar eddigi legnagyobb sikere.

 

Adam Sandler összeszedte haverjait és megcsinálták a Nagyfiúkat, munka közben bizonyára jól szórakoztak. Vagy szórakozás közben melóztak? Mindenesetre a vígjáték eddig 159 millió dollárt termelt, amely Sandler harmadik legjobb bevétele, amelyhez még nemzetközileg még 60 millió társul, amely valamivel több, mint amit megszokhattunk a komikustól, a 218 millió dollár Sandler eddigi legjobb összbevétele is egyben.

 

Az Universal idén nem teljesít jól, a nagy reményű filmjei sorra bebuktak, illetve csalódást okoztak. Az animációs filmjük, a Gru azonban megtalálta a közönségét és úgy áll a helyzet, hogy le fogja hagyni a Shrek negyedik részét, eddig 236 millió dollár áll a neve mellett a 69 millió dollárból készült produkciónak. A stúdió azonnal bejelentette a folytatást.

 

Az első AvP-ben nagyot csalódtak a rajongók, a második rész így jóval kevesebbet hozott, mint az első. Ezek után senki nem számított arra, hogy egy jó Predator alkotás fog születni, ám Antal Nimród munkájával a többség elégedett volt, az imdb-n 6,9-en áll, ami 9 tizeddel jobb, mint a Predator 2. A Ragadozók közel 52 millió dollárt gyűjtött össze, ami 10 millióval több, mint az AvP második felvonása. Folytatása lehetséges, de hogy mikor készül el és kinek a rendezésében még kérdéses.

 

Csalódás

 

Én a Vasember folytatását ebbe a kategóriába sorolnám, a nyarat ez a produkció indította el, nem is rosszul, 128 milliót kaszált az első víkendjén, harminccal többet hozott, mint az első rész, a végeredmény tekintetében mégis kevesebbel zár. 60 millió dollárral többe kerül a képregényfilm, ez alig látszott meg a produkción. Az első felvonás 318 milliót termelt, a Vasember 2 312-őt gyűjtött össze, habár a nemzetközi bevételekkel együtt nem vallott kudarcot.

 

Az állítólagos utolsó Shrek elég gyéren kezdett. A 70 millió dollár bármely animációs film becsületére vállt volna, ám nem a zöld ogrének, amelynek az utóbbi két része bőven 100 millió felett nyitott, míg a második 441, addig a harmadik már „csak 322” millió dollárt eredményezett, köszönhető ez annak, hogy sokan csalódtak az utolsó felvonásban. A negyedikkel sem voltak túlzottan megelégedve az emberek, így eddig 238 milliót hozott eddig az alkotás, amely a leggyengébb a franchise történelmében. Ám azért csak összejött 693 millió, amely több, mint egy százassal kevesebb, a harmadik részhez képest és a második 919 milliójához képest gyengus (az első 484-et termelt). Egy 3D-vel megtámogatott folytatás esetében nem túl szép eredmény, bár a stúdiónak valószínű ez is megfelel.

 

Az alacsony költségvetésű két Step Up zenés-táncos produkció eredményeivel elégedettek voltak, a második epizód után bejelentették a folytatást és hozzátették, hogy 3D-ben rázzák majd a fiatalok. Ám hiába az erőlködés és a harmadik dimenzió, sokkal gyengébben fog zárni, mint elődei, pedig ugyanaz dirigálta, mint a második részt. Eddig hazájában közel 40 milliót sikerült összehoznia a filmnek.

 

Alexandre Aja egy régi horrort vett elő, leporolta, előkerítette Elizebeth Shue-t és rábírta, hogy szedjen fel némi izmot és bedobta őt a piranhák közé. Habár a többség szerint elég jó lett a Piranha 3D, a kasszáknál nem teljesít valami szépen, eddig 18 millió dollárt sikerült összekaparnia. A stúdió azonban elégedett, mert máris a folytatást tervezik.

 

 

Bukta:

Ridley Scott és Russel Crowe újra összeállt, hogy közösen készítsék el a Robin Hoodot, de már az előkészületek sem zajlottak túl simán. Már 2008-ban hozzáláttak volna a forgatáshoz, ám arról lehetett hallani, hogy a stúdió nem elégedett a forgatókönyvvel, azt végül átíratták és változtattak rajta ezt-azt. Sienna Millertől is megváltak, mivel állítólag túl fiatal volt, ráadásul Crowe mellette nem tűnt volna olyan vékonynak, mellesleg Cate Blanchett mellett sem látszott annak. 200 millió dollárt költöttek el a kalandfilmre, amely csúnyán megbukott és csak 105 millió dollárt sikerült összekaparnia Amerikában. Még szerencse, hogy a kalandfilmek jobban mennek Amerikában kívül, így 205 millió gyűlt össze, ám a 310 millió elég kevés egy ilyen volumenű alkotásnál (ki tudja még mennyi lehetett a marketing).

 

Jerry Bruckheimer rendesen megszívta ebben az évben, a lendület megtört, ezúttal két nagyobb költségvetésű filmje is megfeneklett a pénztáraknál. A varázslótanonchoz megnyerte Nicolas Cage-t, akivel eddig csak sikeres műveket hoztak tető alá, azonban ez a produkció az év egyik legnagyobb buktájának számít Amerikában. A 150 milliós büdzséjű mágusfilm 61 milliót termelt hazájában. Bruckheimer bátran vágott bele a Perzsia hercege játékadaptációba is, 200 millió dollárt tapsoltak el a fantasy-kalandfilmre, nem érdekelte, hogy eddig egyetlen számítógépes játék alapján készült produkció sem termelt Amerikában ennyit, még a Tomb Raider első része is csak 274-et gyűjtött össze világszinten. A Perzsia hercege bődületeset bukott 90 millió dollárt kapart össze, a kegyetlen nagy leégéstől az mentette meg a filmet, hogy Amerikán kívül 238 millió dollárt költöttek a nézők a műre, így Bruckheimber legalább azzal büszkélkedhet, hogy az ő játékadaptációja hozta a legtöbbet, kár, hogy ez egy 200 milliós (+ több tízmillió marketingre) filmnél kevés.

 

Évek óta próbálták összehozni a Szupercsapatot, szereplők és rendezőjelöltek jöttek és mentek, míg végül sikerült leszerződtetni minden posztra a megfelelő embert, majd 110 millió dollárt irányoztak elő költségvetés gyanánt. Ám hiába az ejtőernyőző tank és többi akció, Liam Neeson és alakulata 77 millió dollárig húzta.

 

Ashton Kutchert megpróbálták eladni vicces akcióhősnek, ám ez nem jött össze. A Killersben Katherine Heiglt osztották be mellé és 75 milliót költöttek a filmre, aztán csak szomorúan nézett a stúdió, hogy csak 47 millió jött össze. Érdekes, de az Exéfrj újratöltve 40 millióból készült, mi került a Killersben majd' dupla annyiba? Tom Selleck?:)

 

M. Night Shyamalan régóta próbálja valahogy visszanyerni régi fényét, amely egy ideje rendesen megkopott. A rendező egy animációs sorozatból készített élőszereplős filmet, a stúdió pedig rendesen megtámogatta elképzelését, 150 millió dollárt biztosított Shyamalannak és a marketingre 130 millió dollár költöttek. Hiába ez a bődületesen nagy összeg, eddig csak 130 milliót kapart össze a fantasy, amihez még 94 millió társul külföldről. Ha Shyamalan szóba hozza, hogy adjanak pénzt a második részre, biztosan elküldik a fenébe.

 

Edgar Wright szokatlan módon filmesítette meg a Scott Pilgrim vs. the World-öt, a produkcióba beletette a képregényben látott feliratokat is, így az egyes ütésváltásoknál megjelenik az a bizonyois "hanghatás" is, ami a rajzolt változatban láthattunk.Az imdb-s 8,2-es átlag azt bizonyítja, hogy nagyon jó lett az alkotás, ám a nép nem áramlott a mozikba, így az alkotás elvérzett, csak 26 milliót sikerült összeszednie a 60 milliós műnek.

 

Tom Cruise-nak nagyon szüksége volt a sikerre, a Mission Impossible 3 gyengébb eredménye és a Valkűr körüli cécó után a Kéjjel-nappal jelenthette volna azt, hogy a színész neve még mindig vonzó az amerikai közönség soraiban. Ám a 117 milliós akció-vígjáték csak 76 milliót termelt, ami miatt a stúdió úgy döntött, hogy a következő Mission Impossible részben már mást fog megtenni főhősnek és Cruise csak amolyan mentorként lesz jelen. A szőrösszívű producerek szívét az sem dobogtatta meg igazán, hogy a Kéjjel-nappal Amerikán kívül jól teljesített.

 

65 millió dollár és 152 milliós bevétel, a Szex és New York jól teljesített. A folytatás 100 millióba került és csak 95 milliót szedett össze a film. Megemlíteném még a bukták között a Jonah Hex képregényfilmet és a Kutyák és macskák folytatását is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr252263054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DEW3yl · http://dew3yl.wordpress.com 2010.08.31. 22:47:45

Az A-Team-et nem értem: személy szerint nagyon jól szórakoztam rajta és szerintem sokkal rosszabb filmek is teljesítettek jobban. Igaz nem látom indokoltnak a 110 milliós költségvetést, de lehet jól éltek a forgatás alatt. Egyetlen hiba szerintem csak a záró részben van, mégpedig, hogy éjszaka játszódik, míg a sorozatban folyamatosan nappal küzdöttek a sanyargatottak igazáért.

Brekicc 2010.09.01. 02:19:37

A felsorolás jó, habár szívem szerint 1-2 dolgot én átraktam volna ide v. oda.

Az Inception sztem nagyon jó volt, de kár lenne elrontani folytatással.

Az Iron Man 2 sztem max. a történetvezetésben lett csalódás, kasszáknál jól hozott. De sztem ez leginkább annak tudható be, hogy az Iron Man franchise realitása elég gyenge lábakon áll, és a 2. részbe már nem tudtak jó ellenfeleket berakni. Mandarin feltűnése annyira B kategóriás lenne hogy sírnék ha filmen kéne megnéznem. Képregényben, meg rajzfilmen még elment pöffeteggel, de amúgy nem. Talán a Hegylakó film elrontott 2. részével tudnám egy lapon említeni ha Mandarinnal folytatnák.

A Kéjjel nappal bukása számomra nagy meglepetés volt, mert aki megnézte, az mind azt mondta hogy egy jó kis szórakoztató akcióvígjáték. Én bírom Cruise-t és Diazt is, talán amiatt bukhatott meg leginkább, mert ők manapság tényleg kicsit kopott fényű csillagok lettek. Azért bízom benne hogy fel tudnak még emelkedni, mert jó színészek.

Shyanalam abszolút gáz. Nem is értem hogy a Sebezhetetlen után hogy mertek még nagyköltségvetésű filmet rábízni. A Hatodik érzék jó volt, de a többi filmje mind felejthető v. rossz kategória.

Robin Hood? Cicanadrág ide vagy oda, még nem telt el azaz 50 év ami után annyit változik már a világ hogy a Costner féle remekművet leváltsuk.
Bírom Crowe-t a 3:10 to Yumáért, de ez nagy melléfogás volt.

Sandler nonszensz, de valamit tud a csávó!

AVP 1 sztem jó lett, & a 100 milkás haszon se a bukását mutatja. Nimródé meg olyan 1nek jó volt feeling és teljesítette az elvárásokat.

Expendables Kurvajó lett, Stallone & a fiúk odatették magukat! Sly nem egy Shakespeare színész, de messze a legszimpatikusabb és legalázatosabb figura Hollywoodban, és ezt a közönség meghálálja.

Bruckheimer munkáit bírom, szegényre most rájárt a rúd, de még mindig előbb nézném az ő filmjeit mint Shyanalamtól bármit.

ocse1917 2010.09.01. 07:00:46

az ilyen cikkek miatt szoktam ide. köszönjük!

A nép fia 2010.09.01. 09:31:23

Egyszerűen fel nem fogom ezt az Adam Sandler-jelenséget. A filmjei bugyuták, irreálisak, ráadásul a viselkedése teljesen irritáló, lehetetlen. A történet bárgyú, tele öncélú ökörködéssel.

A Vasember 2-t nem nevezném buktának, csak épp az első rész váratlan és kiemelkedő sikere után tűnt úgy, hogy gyengén muzsikál.

A Szupercsapat szerintem is nagyon jó film, nem kell hozzá ismerni a sorozatot, önmagában is megáll a lábán. Jó, sokan mondják a gagyi CGI-t, de el lehet neki nézni.

Stallone filmje hihetetlen jó. És bár nosztalgiát különösebben nem éreztem, azért nagyon szórakoztató volt, épp olyan, amilyet már rég szerettem volna.

A Perzsia hercege csalódás a játékhoz képest, de önmagában nem lenne rossz próbálkozás. (vagy úgy nem is volna érdekes?) Pár dolgot talán másképp kellett volna benne, de én akkor is 2x láttam, talán nem véletlenül.

A varázslótanoncról nem tudok nyilatkozni, nem láttam, viszont az Eredet számomra is kiemelkedő. Addig semmit nem tudtam róla, itt a Droidon is kikerültem a róla szóló cikkeket, mert nem érdekelt. Teljesen véletlenül ültünk be rá, és meglepődtem: magával ragadott, fantasztikus moziélményt adott. Arról azért vitatkoznék, hogy kell-e második rész.

Predators-t nem láttam, majd pótolom, ha úgy jön el az ideje.

A Robin Hood-ot tüntetőleg nem nézem meg, mert számomra a Costner-féle az etalon, más Robinra nem is vagyok kíváncsi. Amúgy is haragszom rájuk, mert eredetileg Notthingham-ről szólt volna, ahol Robin a "rossz". Én olyat akartam, mert tetszett a koncepció. Így viszont nem hinném, hogy bármi érdekeset tudna mutatni a film.

Szex és NY 2? Haggggyuk már! Kuka.

Piranha, nem a műfajom. Nem érdekel.

Aston Kutcher, mint bérgyilkos? Hát... nem csoda, hogy bukta. A fickó egyszerűen nem elég tökös hozzá. Gondoljatok csak az 1995-ös Bérgyilkosokra, ahol Banderas ugyan fiatal volt még nagyon, de hihetetlen jót alakított.

Salt-ot nem láttam, Kéjjel-nappalt nem láttam, és mit ne mondjak, egyik sem érdekel.

A Shrek 4 nekem tetszett, főleg, hogy a mézes-mázos világot lecserélték egy ilyen "poszt-apokaliptikusra". Az, hogy ez nem jött be a nézőknek, szorri. Én hozzájárultam 1200 forinttal.

Alkonyat 3. része... nem volt hozzá ingerenciám, nem tudok nyilatkozni.

Toy Story 3 tetszett, a Gru-t nem láttam, és a Scott Pilgrim-et sem még.

Sajnálom, hogy a Léghajlító megbukott, pedig az előzetes alapján tetszetős. Még ehhez a filmhez sem volt szerencsém.

Az új karatés kiskölyök egész jó volt. Azt a kis szemét kínai gyereket én is ütöttem volna! Jackie Chan-nak jól állt a szerep, szinte beleöregedett. Bár azért ez is kicsit vicces volt, hogy a kabát 3 napig tartó fel-le pakolásától meg lehet tanulni kung fu-zni, mint ahogy az eredetiben a festéstől karatézni... Én is fel-le veszem már a kabátomat, hátha megtanulok.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.01. 10:02:35

Nem is mondtam, hogy a Vasember 2 bukta, csak hogy a rendesen megnövelt költségvetés ellenére nem hozott olyan jó, mint várták. Amerikában hiába van nagy kultusza pár millával kevesebbet termelt, mint az első rész. Pedig 30 millióval többel nyitott.

countrypecos 2010.09.01. 10:03:07

A Karate (khömmm: kung fu mióta karate?) kölyök érdekel, majd egyszer. :P Az Inception tetszett, idén az egyik legjobb film, ha nem a legjobb. Twilight harmadik része jó volt, bár a könyv természetesen megint árnyaltabb volt. Viszont értettem, hogy mit miért oldottak meg úgy, ahogy. Többnyire... Salt, meg lehetett egyszer nézni. Moziban is jó volt, bár nem szinkronosan kellett volna megnéznem, de az is az én bajom. Iron man 2 szerintem látványilag ott volt, de már voltak benne marhaságok. Pl.: A fekete akkor veszi fel először a ruhát, de már jobban kezeli, mint a részeg Tony Stark, aki az első részből megtudtuk, úgyis képes ledarálni neked az atomfizikát, vagy mi a fenét, egy konferencián. Ennyit erről.
Shrek 4 jobb volt, mint a 3. Ez az egyetlen pozitívum, amit tudok róla mondani. Robin Hood-ot nem láttam. Majd Crowe miatt megnézem, de egyébként egyetértek az előttem szólóval, francnak kellett újra forgatni a Costner félét?!
A vaárszlótanonc jobban tetszett, sokkal jobban, mint a Perzsia hercege. Utóbbin kiakadtam, pedig én baromi régen játszottam a komodor gépünkön. XD Szóval nem is azért haragudtam, mert állítólag nem sok köze volt a játékhoz. Egyszerűen szar volt.
Piranha nem is érdekel, Step Up sem nagyon. Toy Story-t nem láttam, de nagyon érdekelne. Gru vagy mi, na az nem is érdekel.
Killers nekem tetszett, de az árát nem én sem értem.A Kéjjel nappal szerintem jó volt.

The Last Airbender... Szerintem jobb, hogy ide nem írok semmit, mert összeomlana az internet is. Hogy a büdös pi**ába lehet így elba**ni valamit, amihez van is egy ku**a jó sablon?!

Amit kihagytam, vagy nem láttam, vagy totálisan leszarom. :D Kivéve, amit véletlenül hagytam ki. :P

Utoljára hagytam a Predators-t. Szerintem jó volt, én egyelőre többet nem is vártam ettől. A zene maradt, a feeling ott volt. Fishburne mondjuk fölösleges volt, de mindegy, elfért a filmben.

És gratulálok a cikkhez, évek óta nem olvastam már bevételekről szóló összefoglalót, de most érdekelt is, meg jó is volt! :)

countrypecos 2010.09.01. 10:04:44

@A nép fia: Hallod, ha én ki-be kapcsolgatom a TV-t, akkor TV szerelő leszek? XD

A nép fia 2010.09.01. 10:17:18

@countrypecos: Még szép! Sőt!

Azért tényleg vicces, hogy kung fu-t tolnak a filmben, a címe "karate", és úgy tanul meg a kisgyerek verekedni, hogy teniszlabdákat dobálnak hozzá, meg fut egy kört a Nagy Falon. Meg persze az, hogy a kabátját fel-le pakolgatja a fogasra.

countrypecos 2010.09.01. 10:31:15

@A nép fia: Meg van!!!! Legtöbbünknek van otthon biciklije, igaz? Szálljunk föl, szálljunk le arról a bicajról, és akkor megtanulunk lovagolni! XD
Tényleg érdekelne a film, de csak a Kínás felvételek miatt.Ha már a film címe sincs szinkronban a filmben látottakkal, akkor ott szerintem valami nem okés. Hogy kung fu, vagy karate, azért az nem mindegy. Felteszem mindenki ismeri a kettő közötti különbséget, ha mást nem, legalább, hogy melyik kultúrához tartozik az egyik, és a másik. :) Hiszen itt mindannyian olyan okosak vagyunk! :D
A nép fiától pedig várjuk a beszámolót, hogyan sikerült neki a ruhafogas kísérlete. XD Hajrá!!! :)

A nép fia 2010.09.01. 12:21:28

@countrypecos: De a biciklire is legalább két napon keresztül kell fel-le szállni, hogy az "edzés" hatásos legyen.

Én is csak e pár sor miatt hagytam abba a kabát fel-le pakolást, már megyek is vissza. Mindenképp szeretnék megtanulni kung fu-zni!

ON
Az eredeti filmben még helytálló volt a karate, hiszen Miyagi japán volt, és a sziget, ahol lakott, Okinawa is Japánhoz tartozik. A karate japán. A kung fu pedig kínai. Itt Pekingben játszódik a sztori, mindenről süt a kínai feeling, J. Chan is kínai, és kung fu-t tanít a gyereknek. Akkor miért Karate kölyök a címe a filmnek? Bizonyára el lehetett volna adni Kung fu kölyök címen is, nem lett volna kevesebb a bevétel, és úgyis mindenki vágta, miről van szó.

Nah, most viszont megyek kabátot pakolni!

countrypecos 2010.09.01. 16:55:53

@A nép fia: Egyet értek, szerintem sem fájt volna senkinek, ha a címben is bevállalják, hogy kung fu-t tanít a srácnak. Ez olyan, mintha a Terminátornak a Pinocchio címet adták volna. Mindkettő ha úgy vesszük robot, nem igaz? A kung fu is, és a karate is harcművészet. De kb itt kimerül a hasonlóság. Egy szó, mint száz, ez a cím förtelem. Amikor azt hiszi az ember, hogy csak a magyarok próbálnak agyat növeszteni ezzel a sok alcím, meg egyéb cím adással... akkor jönnek az amerikaiak és annyi. Hihetetlen.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.01. 16:58:36

@countrypecos: Jackie Chan azt mondta, hogy a forgatáson Kung Fu Kid címen emlegették a filmet. Elég érdekesnek találta, hogy a stúdió végül maradt a karaténél.

countrypecos 2010.09.01. 17:29:05

@koimbra: Ezek szerint " a sztúdió döntésze volt". :D Meg van?! Amerika kedvencei. :P
Maradnia kellett volna, de ez van. Már mit lehet tenni. :) Mindegy, én majd megnézem, cím ide vagy oda. Majd egyszer... Amikor A nép fia is megtanult már kung fu-zni. XD

Jester 2010.09.01. 21:04:57

Feltűnő, hogy az amúgy pénzhajhász, vadkapitalista progyúszerek mekkora hangsúlyt fektetnek az amerikai bevételekre a nemzetközivel szemben. Hiába termel 500+ millió dollárt világviszonylatban egy film, ha amerikában csak 80-at, akkor a folytatás kasza... nem értem? nem értem.
süti beállítások módosítása