Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: Step Up 3D

2010.09.03. 22:39 koimbra 5 komment

Ki gondolta volna még a Step Up első részénél, hogy végül trilógia lesz belőle. Jenna Dewan és Channing Tatum táncai és a zenei betétek azonban szépen eladták a produkciót, a második részre már egy újabb szereplőgárdát (bár Tatum visszatért pár percre) kerítettek és ezzel is korrekt sikert arattak. A stúdió a befolyt összeg láttán gyorsan bejelentette a harmadik részt és a második felvonást ledirigáló Jon Chut tették meg ismét rendezőnek, megtartották a Moose-t eljátszó Adam G. Sevant is, ráadásul segítségül hívták a 3D mindenható erejét. Mintha abban bízott volna mindenki, hogy a harmadik dimenzió majd el fogja adni a filmet és a többivel már nem is törődtek. A történet ismételten egy nagyobb táncverseny körül forog. Adott egy vagyonos csapat és adva van a lepukkant társaság, akik abban bíznak, hogy a nyereményből ki tudják fizetni a banknak a hátralékot és nem árverezik el az otthonul szolgáló táncstúdiójukat. Persze a részletekre futná, ugyanis a rozzant épület belsejében olyan vágószoba van, hogy azt bármely amatőr filmes megirigyelné, de ugyanez igaz a koreográfia gyakorlásához szükséges termekre is és akkor még nem is beszéltem a cipőgyűjteményről.

A szereplők nem színészek, csak annak akarnak látszani, akármilyen ruhát is viseljenek, annyit már az első pillanatban leszűrhetünk, hogy a gönc alatt olyan test lapul, amelyben a vér pezsegni kezd egy kis zene hatására és olyan mutatványokat hajt vére ennek hatására, hogy csak ámulunk. A főszereplő srác ugyanazzal az ábrázattal nyomja végig a filmet, értem ezalatt, hogy a borostája egy cseppet se változik, arcszőrzete nem nő és nem csökken a játékidő során. Fogalmam sincs, hogy Sharni Vinson kinek a kicsodája, de nehezen hihető, hogy nála nem találtak jobbat, még kisugárzása sincs. Nem mondhatni, hogy az előző részek fő-hölgyeményei – Dewan és Briana Eviagan – színészfenoménok lennének, de Vinson még őket is alul múlja, főleg mikor érzelmeket kellene mutatni, a pityergős jelenetnél az Arany Málnát máris a kezébe kellett volna nyomni. No de sebaj, itt a táncokról a lényeg, de azért nem ártott volna olyan töltelékkel telenyomni a produkciót, amely két látványos koreográfia között is leköti a nézőt. A másodiknál ezt sikerült elérni, itt nem, mintha nem is törődtek volna vele. A 3D igazi hatása csak a versenyeken érvényesül, igazán jól sikerült ez a néhány jelenet, de ezért kár volt bevetni a plusz dimenziót, illetve több olyasmi kellett volna bele, mikor a parketten ropják, mert ez így gyenge.

 

 

 

Címkék: iromány 35 % step up 3d

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr682270041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rolee83 2010.09.04. 08:54:01

Ma délután megyünk rá moziba, kíváncsian várom ezek után!

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.09.04. 18:50:19

Koimbra, teljesen egyetértek.
Gyenge a sztori (a főszereplő kilétét sem lehet eldönteni, mert akinek annak kéne lennie, elszürkül, csak tudnám miért van akkor a poszteren?) a táncok okék, de semmi meglepő.

Rolee83 2010.09.05. 09:57:17

Jó volt a film, nekünk tetszett!! Pótolnom kell az első kettőt!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.05. 13:13:47

@Rolee83: A második nekem nagyon bejött, ez sajnos nem. A 3D-s táncok rendben voltak, de a köztes dolgok nagyon unalmasak voltak.

Rolee83 2010.09.06. 08:26:06

Én meg időközben megnéztem a kettőt!! Szerintem a három jobb! Többet táncolnak benne, látványosabb az egész, meg színesebb és nem unatkoztunk rajta, lekötött végig! A másodikban voltak unalmas részek, meg nekem ez a balett része nem jött be, illetve a film képi világa igencsak szürke, egyhangú!
süti beállítások módosítása