Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Sommers Dean R. Koontz regényét adaptálná a vászonra

2010.09.10. 17:56 koimbra 2 komment

Stephen Sommers A múmiával (The Mummy) kezdte meg ténykedését a nagyobb költségvetésű produkciók között, a Van Helsinggel és a G.I. Joe mozifilmmel folytatta a ténykedését. A rendező továbbra is marad a száz milliókba kerülő produkciók mellett, elvileg két év múlva érkezik a When Worlds Collide sci-fije, jövőre pedig az Airborn kalandfilmmel jelentkezik és még esélyes, hogy ő dirigálhatja a G.I. Joe folytatását is, de még a Tarzant is be kell szorítania ütemtervébe. Sommers ezen kívül szeretné a mozikba elhozni Dean R. Koontz egyik regényét, A halottlátót. Ha sikeres lesz a film, akkor bizonyára érkezik a második rész, hisz Koontz több folytatást is írt. A halottlátó 2003-ban jelent meg és a New York Times Bestseller listájára is rákerült, a kritikusok döntő többsége pedig elismerően nyilatkozott a könyvről.

Koontz még 2008-ban beszélt a Comic-Conon arról, hogy könyvéből filmet terveznek Hollywoodban, azt is hozzátete, hogy a forgatókönyv tökéletes lett és már meg is van, hogy ki fogja játszani a főhőst, de nem árulta el a nevét. Az eltelt 2 év alatt nem igazán haladt semerre a projekt, most is csak a rendesen elfoglalt Sommers lépett a tervezet élére.

A regény tartalma: Odd Thomas egy békés amerikai kisvárosban éli hétköznapi, ugyanakkor nem mindennapi eseményekben bővelkedő életét. A 20 éves fiatalember ugyanis különösen erős hatodik érzékkel rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy lássa a világunkban rekedt holtak szellemét, és esetenként segítsen nekik továbblépni a következő világba. Mostanában azonban egyre több gonosz szellem is kószál a városka utcáin. Odd tudja, hogy valami hatalmas tragédia közeleg. A fiú minden erejét bevetve igyekszik megakadályozni a fenyegető mészárlást, de az idő egyre fogy...

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr372286823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tunderninja 2010.09.10. 19:36:09

Dean R. Koontz egy zseni.Sajnos a filmek amiket csináltak a könyveikből,azok köszönőviszonyban sincsennek a leírtakkal.Talán ez a Sommers gyerek elhozza a megváltást?Talán.Legalább is remélem.Félek,hogy a BODAH-okat,nem csinálja meg félelmetesekre.Azt észrevettem,hogy nem tud igazán félelmeteset létrehozni.(Bodah=olyasmi lények,mint az Odaátból a kaszások)
Szurkolok neki.
Amiből szerintem igazán nagy filmet lehetne csinálni az ő műveiből:Idegen Emlékek,illetve az Égi Jel.

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2010.09.12. 00:43:54

Nem is tudom. Sommers-t nem tudom elképzelni az Odd Thomas sztorik rendezőjének.
Mondjuk szerintem nem lesz belőle semmi.
süti beállítások módosítása