Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Mark Romanek vígjátékot tervez Ben Stillerrel

2010.09.12. 17:10 koimbra 5 komment

Mark Romanek Torontóban reklámozza a Never Let Me Go filmjét, de a jövőbeli terveiről is ejtett ár szót. "Ben Stiller és Steve Conrad közösen hoztak össze egy forgatókönyvet, Conrad nagyszerű író, neki köszönhető A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness és Az időjós (The Weather Man) is. Kiváló író, az új szkriptjét A Parking Ticketnek hívják. A filmben Ben Stiller elhatározza, hogy felveszi a harcot egy igazságtalanul kiosztott parkolási büntetés ellen. Az a célja, hogy megtanítsa a lányát, hogy a rendszer miképp működik, végül a halálsoron köt ki. Eléggé vicces film lesz. Egy fekete komédia, de így is totál poéndús. A forgatókönyvön még dolgozunk, csinosítgatunk rajta egy picit. Épp tegnapelőtt este beszéltem erről Bennel. " - mondta Romanek, de elárulta, hogy nem valószínű, hogy ehhez a produkcióhoz lát hozzá legközelebb, egyelőre egy másik tervezet köti le jobban a figyelmét, amelyen már 15 éve dolgozik. Azt nem árulta el, hogy miről fog szólni a film, de annyit tudni lehet, hogy egy író már dolgozik rajta és két színészt is sikerült megnyerni hozzá.

Romanek ezen kívül még két projektben érdekelt, az egyik az A Cold Case thriller, ennek főszereplője Tom Hanks lesz és valós történeten alapszik a sztori. Egy detektív egy 27 éves ügyet akar felgöngyölíteni, az áldozat az egyik legjobb barátja volt. A második az A Million Little Pieces regény megfilmesítésée lenne, ebben az író, James Frey saját életét vette alapul. Csakhogy kiderült, hogy Frey valótlant állít.

A rendező készíthette volna a Farkasembert (Wolf Man), ám kreatív nézetkülönbségek miatt távozott. Mint kiderült, látta a produkciót és ugyanazok a helyszínek, ugyanazok a díszletek voltak benne, mint amelyeket ő is kiválasztott, a színészek egy részére is ő adta áldását. De a hangsúlyok már áthelyeződtek máshová és a tempóval is gondok voltak. A producerekkel azonban nem jutott közös nevezőre, pedig neki, Del Toroval és Hopkinsszal sokkal nagyobb terveik voltak a horrorral, így elvesztette a kedvét, ezért távozott. Ugyanakkor nem örül, hogy megbukott a film, a producerekkel nem értették meg egymást, de ugyanakkor barátságban váltak el, nem ugrottak össze.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr392290963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fountain 2010.09.12. 18:49:35

Én nem is értem ezt a Farkasember sztorit, azt a filmet meg se szabadott volna így csinálni. Nem vágom miért csinálták meg, mit vártak tőle? Ha jól tudom pénzügyileg is elég fenék volt, szóval, ha esetleg jól csinálták volna meg, akkor nem lehet, hogy jobb lett volna a bevétel? Ha jó a vízhang, akkor csak többet keresett volna. És szerintem olcsóbban is meg tudták volna csinálni. Nem, ezt a logikát tényleg nem értem. Sokba került, sejtik, hogy veszteséges lesz, mégis megcsináljál, leadják, mindenki rosszul van. Ilyenkor ki nyer?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.12. 19:47:37

@fountain: Ilyenkor gyakorlatilag az, akinek tetszett a film:) A résztvevők örülnek, hogy megkapták a fizetésüket, ugyanakkor egy veszteséges film nem lépnek előre a ranglétrán és a fizetési listán.
Mivel Romanek verziőját nem láthattuk, így nem lehet megmondani, hogy vele sikeres lett-e volna. Mindenesetre a stúdió miatt ment fel annyira a költségvetés, az utóforgatások is hozzátettek a büdzséhez, meg az se volt túl jó ómen, hogy csak rosszat lehetett hallani a projekt környékéről.

fountain 2010.09.12. 20:15:59

@koimbra: Tegyük fel, hogy lett volna egy tök jó forgatókönyv és kapott volna egy marhajó rendezőt is – kicsi a valószínűsége, hogy ez a kettő összejön, de azért tegyük fel. XD = Akkor mindenki örült volna! XD
Szerintem elég olcsón meg lehetett volna csinálni - ezt azért mondom, mert nem nagyon értem ezeket a millióösszeges büdzséket sem. Ez szerintem senkinek se jó, főleg a stúdióknak nem, ezek szerint. A kapkodásokat sem értem, miért nem lehet egy filmet mittomén: fél évig – most csak mondtam egy számomra hosszú időt – készíteni, mondjuk ezt a Farkasembert. Ha nem lennének ilyen rövid határidők, akkor sztem több szempontból is javulnának a hollywoodi filmek minősége. Vagy ez a rövid határidő is valami spórolási izé? Vagy nemtom, nem látom át. :)
Igazából a kérdésem az, hogy ha csak a pénz kell mindenkinek, akkor miért nem csinálják úgy a filmeket (minőségben is), hogy az nyereséges legyen?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.12. 20:44:10

@fountain: A bemutatót pakolgatták össze-vissza, asszem úgy volt, hogy 2009 februárjában került volna a mozikba, majd tologatták, végül idén februárban nézhettük meg. Szóval volt idejük rá.

A kérdésedre nincs válasz:) Bevált recept csak egy-két esetben van, előre nem lehet tudni, hogy mi lesz hatalmas siker. Pl. a Harry Potter és az Alkonyat következő része megjósolható, hogy szépen fog hozni. De azt így előre senki nem tudja, hogy mondjuk pl. a Sucker Punch vagy Little Fockers mekkora siker lesz. A minőség egyébként nem egyenlő azzal, hogy 100 milliókat fog hozni egy film.

fountain 2010.09.12. 22:37:42

@koimbra: Igen utólag akartam még írni, hogy a kérdésemre tuti nincs válasz nem is kell erőlködni, csak gondoltam van-e valami filozófia a dologban, vagy mondjuk neked. XD Mert nekem csak az van, hogy: egy csomóan úgy vannak vele, hogy a filmkészítés csak egy szakma számukra - jó én értem, hogy nem kell mindent művészileg fokozni :) - de a példát most erre a filmre értettem. Hogy pl: X azt mondja, hogy csináljunk filmet, Y azt mondja oké, és később kész a film. De rohadt sokba került és nem is lett nyereséges, ráadásul az emberek 10%-nak tetszik - most csak mondtam egy számot - ráadásul a 10%-nak a fele el is fogja felejteni, és mittomén a 3%-a megveszi dvd-n. Nemtom nekem így ez egy kicsit félelmetes XD Ha már ezen a filmen ennyit izzadtak akkor már igazán megérdemelt volna egy normális kivitelezést. De ez csak az én véleményem. Mert én eddig tudom követni.:)
süti beállítások módosítása