Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Fantasy könyvsorozatok alapján készült filmek

2010.09.13. 22:15 koimbra 20 komment

 

Az évezred elején két nagyszabású fantasyt is láthattunk a mozikban, a Gyűrűk ura és a Harry Potter kimagasló bevételei láttán Hollywoodban hirtelen kapóssá váltak más írók munkái is, némelyek mozis verziójára még várni kell, ám néhány tervezet megvalósult, de nem mindegyik aratott sikert és csak kevés produkciónak adatott meg, hogy a készítőik szép profitot lássanak belőle. Alább néhány fantasy könyvsorozat alapján készült produkcióról esik szó.

 

Frank Marshall és Kathleen Kennedy az 1990-es évek elején kezdte tervezgetni a filmet, ám akkor egyelőre még nem találtak megfelelő forgatási helyszínt Angliában. 2001-ben a Walden Media bejelentette, hogy megszerezték a megfilmesítési jogokat és a Harry Potter sikere láttán a producerek úgy gondolták, hogy ők is képesek lesznek egy könyvhű produkciót letenni az asztalra. Ekkor Guillermo del Toronak ajánlották fel a rendezői széket, aki nemet mondott, mivel A faun labirintusával volt elfoglalva, a Shrek rendezője, Andrew Adamson azonban boldogan elvállalta a rendezői teendőket. A főszereplő gyerekek Narniába kerülnek, ahol rájuk hárul a feladat, hogy elhozzák a békét erre földre, ahol beszélő állatok sokasága éldegél. A 180 millió dollárba kerülő alkotás Észak-Amerikában 291 millió dollárt termelt, az összbevétele meghaladta 745 millió dollárt. A második rész forgatókönyve már azelőtt kész volt, hogy az első részt bemutatták volna, Adamson szerint azért kellett sietniük a szkripttel, mert nem akarta megvárni, míg a gyerekszereplők túl idősek lesznek. A Caspian herceg azonban nem váltotta meg a hozzá fűzött reményeket, ezúttal 200 milliót költöttek a filmre és csak 141-et termelt, összesen pedig közel 420 milliót, amiből a Disney leszűrte, hogy nem érdemes tovább foglalkozni ezzel a franchise-zal, ezért a Walden Media magára maradt, de segítségére sietett a Fox, akik még továbbra is láttak fantáziát Narniában. A harmadik felvonás, a Hajnalvándor útja év végén érkezik.

 

A New Line a Gyűrűk ura első részének a hatalmas sikere után 2002 februárjában szerezte meg Philip Pullman regénytrilógiájának a megfilmesítési jogait. Az első könyv mozis verziójára, Az arany iránytűre 180 millió dolláros költségvetést irányoztak elő és először Brett Ratner, majd Sam Mendes nevét emlegették a rendezéssel kapcsolatban, végül Chris Weitz szerződhetett le, aki egy 40 oldalas vázlattal kopogtatott a stúdió ajtaján. A fejeseknek annyira megtetszett elképzelése, hogy útilaput kötöttek Stoppard forgatókönyvíró talpára és inkább Weitzet bízták meg a szkript körüli munkákkal. Számára ez volt az első nagyobb költségvetésű film, ezért Peter Jackson meghívta a King Kong forgatására, hogy tapasztalatokat szerezzen, miképp is megy egy nagyobb horderejű projekt levezénylése. Habár a készítők messzemenőkig hangsúlyozták, hogy a katolikus egyházra való utalások kimaradtak a filmváltozatból, a Katolikus Liga mégis bojkottra szólította fel híveit. Az arany iránytű talán ennek köszönheti sikertelenségét, de lehet, hogy csak az embereket hagyta hidegen a produkció, mindenesetre 70 millió dollárt sikerült összekaparnia. A New Line még a nemzetközi bevételtől sem remélhetett sokat (ami egyébként 350 millió pluszt jelentett), hiszen korábban eladták az Amerikán kívüli forgalmazási jogokat, hogy mihamarabb viszontlássák a filmbe beleölt milliók egy részét, úgy gondolták, hogy az amerikai elsöprő siker majd fedezi a költségeket. A folytatásra esély sincs, hisz a 70 milliós hazai bevétel láttán sutba dobták a terveket, pedig Hossein Amini már letette eléjük A titokzatos kés forgatókönyvét.

2004-ben jelentették be, hogy Christopher Paolini fantasy regényéből filmet készítenek. Paolini 15 évesen kezdte el írni az Eragont, mintegy saját maga szórakoztatására, később már egy trilógiában gondolkodott. A srác nem tervezte, hogy ki fogja adni művét, a szülei azonban úgy döntöttek, hogy saját költségeiknek mégis publikálják a regényt. A Fox a Jurassic Park 3 íróját, Peter Buchmant kérte fel a forgatókönyv megírására, aki egyébként magát a fantasy és sci-fi irodalom nagy rajongójának vallotta. Rendezőnek Stefen Fangmeiert tették meg, aki korábban speciális effektekkel foglalkozott, dolgozott a Terminátor második részén, a Twisteren és a Ryan közlegény megmentésén. A filmet alaposan lehúzták a kritikusok, a nézők pedig nem jelentek meg olyan számban a vetítéséken, ahogy azt a Fox elvárta volna, a 100 milliós vállalkozás csak 75 millióig vitte Amerikában, összbevétele közel 250 millió dollár volt, amivel a stúdió nem volt kibékülve, így a folytatásra irányuló terveket jégre tették.

Rick Riordian fantasy regénye, a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak 2005-ben került a boltok polcaira, a Fox azonban már egy évvel korábban 2004-ben lecsapott a megfilmesítési jogokra. A történetben egy gimis srác rájön arra, hogy magának Zeusznak a fia, ám azzal gyanúsítják, hogy ellopta a főisten villámát és ha nem sikerül záros határidőn belül előkerítenie azt, akkor kitör a háború az olimposziak között. A jogok beszerzése után 5 évvel évvel később láttak hozzá a forgatáshoz, rendezőnek Chris Colombust szerződtették, aki a Harry Pottert is útjára indította. Azonban a produkció gyengén teljesített a kasszáknál, a 95 millióba került fantasy csak 88 millió dollárt fialt Amerikában, összesen 226 millió dollárt hozott, ettől azonban jóval többet várt a stúdió. Elvileg 2012-ben érkezne a folytatás, ám az előkészületek még nem indultak meg és nem hallani semmit Percy Jackson háza tájáról, elég nagy a valószínűsége, hogy a stúdió lemondott a sequelről.

Tony DiTerlizzi és Holly Black Spiderwuck krónikák 5 részes regényszériájának az első darabja 2003-ban startolt el, a mozis verzió jogai a Paramounthoz kerültek és 2008-ban már le is szállították az első és valószínűleg utolsó filmet. Ebben a Grace család New Yorkból egy elhagyatott, erdőbeli házba költöznek, majd egyikük rábukkan egy könyvre, amit üknagybáttyja készített és a ház körüli láthatatlan lényekről esik benne szó. Tartalmazza, hogy kell védekezni a goblinok ellen, hogyan lehet griffet idézni, hogyan néznek ki a tündék, stb. A könyvet a goblinok vezére, Mulgarath szeretné megkaparintani. A rendezésre Mark Waters, az Excsajok szelleme és a Ha igaz volna direktorát szerződtették le, akinek ez volt az első kirándulása a nagyobb költségvetésű produkciókban. A 90 millióba került fantasy végül 71 milliót termelt a mozikban és még 91 milliót nemzetközi szinten, a stúdió nem erőlteti magát, hogy elkészítse a folytatást.

Az Ébredő sötétség Susan Cooper öt részes regénysorozatának a második részén alapszik. A Jim Henson Pictures 1997-ben kezdett foglalkozni a filmváltozattal, ugyanis a cég elnöke, Brian Helson nagy rajongója volt a könyveknek. Andrew Klavant bízták meg a forgatókönyvvel, ekkor még 20 millióban határozták meg a költségvetést. 2005-ig azonban nem kezdődött meg a forgatás, így a jogok a Walden Mediához kerültek, egy évre rá bejelentették, hogy a Fox stúdióval közösen látnak hozzá a filmhez, majd 2005 októberében David Cunninghamet választották ki a rendezői teendők elvégzésére, aki elkezdte keresni a megfelelő forgatási helyszínt, 2007 elején pedig nekiláttak a produkciónak. A történet szerint Will Stanton 14. születésnapján megtudja, hogy ő a kiválasztott, rá hárul a feladat, hogy megvédje a világot a sötétségtől, ehhez pedig azt kell tennie, hogy időben utazva meg kell találnia 6 jelet. A 45 milliós alkotás azonban gyakorlatilag senkit nem érdekelt, Amerikában 8,7 millió dollárt kapart össze, összbevétele pedig 31,4 millió dollár volt.

Cressida Cowell fantasygyerekkönyve 2003-ban jelent meg, az Így neveld a sárkányodat után még 7 folytatás írt hozzá. A DreamWorks nem élőszereplős, hanem animációs filmet készített az első részből, amiben egy viking fiút ismerhetünk, aki csetlik-botlik, nem egy harcos típus. Ám elhatározza, hogy foglyul ejt egy sárkányt, ezzel pedig kiérdemli apjának és törzsének az elismerését. Csakhogy az elkapott sárkánnyal összebarátkozik, amivel némi bajt zúdít a fejére. Amerikában 217 millió dollárt fialt a produkció, világszerte összesen 491 millió dollárt termelt Jeffrey Katzenberg a Hollywood Reporternek azt mondta, hogy egy tévés sorozatot terveztek be, majd a mozis folytatás 2013 nyarán fut be.

Cornelia Funke nem akarta, hogy hazájában, Németországban készítsék el a Tintaszív filmváltozatát, mivel a hölgy szerint a német színészek nem játszanak valami jól. Iain Sofltey ülhetett a rendezői székbe, a rendező és az írónő első választása Brendan Fraser volt a főszerepre, aki különleges képessége révén ha hangosan olvasni kezd egy könyvet, akkor annak története valóra válik, egyszer véletlenül áthozza a világunkba a gonosz Kaprkornuszt...
Funke teljesen meg volt elégedve a végeredménnyel, azonban azt hozzátette, hogy ezek változtattak rajta, különösen a végén. Eredetileg 2007 karácsonyán mutatták volna be, majd 2008 márciusára tették át, majd az írósztrájk miatt eltolták decemberre a premiert. Annak ellenére, hogy a 60 millió dolláros produkció megbukott (Amerikai bevétel 17,3 millió dollár, összbevétel 62,4 millió dollár) mégis tervezik a folytatást, amely 2012-ben kerülne a mozikba, méghozzá 3D-ben.

 

A Nickelodeon 2000 májusában vette meg Daniel Handler regénysorozatának a jogait, Terry Gilliam és Roman Polanski neve is megfordult a Balszerencse áradása körül, majd 2002-ben Barry Sonnenfeldet kérték fel a rendezése, aki már dolgozott együtt Scott Rudin producerrel és a sötét humorban való jártasságát bizonyította az Addams családdal. Sonnenfeldt Handlert kérte fel a forgatókönyvet megírására, de a rendező egy év múlva elhagyta a fedélzetet, mivel a költségvetés körül gondok adódtak, helyére Brad Silberling került és átíratta a szkriptet, pedig Handler korábban vagy 8 változatot is bemutatott, a Paramount eközben bevonta a DreamWorkst is a finanszírozásba és azt remélték, hogy a Harry Potterhez hasonló sikerben lesz részük, egy franchise lebegett a fejesek szeme előtt. Carrey játssza Olaf grófot, aki három árva örökségét akarja megszerezni. A büdzsé 140 millióra rúgott és 118 milliót hozott Amerikában, ehhez még a határokon kívülről csak 90 millió dollár jött, ami nem túl szép eredmény. A második rész azonban szóba került, Jim Carrey azt mondta, hogy habár őt nem kötelezi a szerződés a második részre, de visszatérne és a Paramount se jegelte még az ez irányú terveit. Silberling 2009-ben azt mondta, hogy egy stop-motion folytatást tervezgetnek és valószínűleg hozzá is láttak volna, ha nem bukik Az elveszettek földje filmmel.

 

Stephanie Meyer Alkonyat regényei nagy népszerűségnek örvendenek a tinik körében, a filmváltozatokat is nagy figyelem kíséri. Bella összejön egy vámpírral, ám kezére egy vérfarkas is pályázik, ugyanakkor egy másik vérszívó, Victoria a lány halálát akarja és a Volturi-klán is a háttérben kavar. Az írónő először még Emily Browingot és Henry Cavillt akarta a két főszereplő, majd, később rábólintott Kristen Stewartot, Robert Pattinson azonban első hallásra nem nyerte el tetszését, ám az otthonában tartott próbán meggyőződött arról, hogy Pattinson remek lesz Edward szerepére. Taylor Lautnert a második részben le akarták cserélni, mivel nem tartották túl izmosnak, azonban a színész edzeni kezdett és a végeredmény meggyőzte a készítőket. A három film eddig szépen termelt a mozikban, az első még csak 392 millió dollárt mutatott fel, ám a folytatás elképesztő magasságokba szárnyalt, 710 millió dollárt kasszírozott, a Napfogyatkozás „csak” 672 milliót kasszírozott. A negyedik regény mozis verzióját a stúdió kettébontva mutatja be. És 2012-ben még mindig nem lesz vége, ugyanis Meyer írt egy novellát The Short Second Life of Bree Tanner címmel, amiben a harmadik részben látott Tanner nevű kislányt állítja a középpontba. Állítólag a stúdió ebből is filmet készít, hivatalos megerősítés még nincs, de sejthető, hogy élni fognak a lehetőséggel.

 

Darren Shan rendesen belehúzott 12 részt írt a Vámpír könyvekből, amely hatalmas népszerűségre tett szert. Ennek első néhány részét vették elő és 2008-ban láttak hozzá a forgatáshoz, a főszereplő tini és barátja rájön arra, hogy a lakóhelyük közelébe letáborozó cirkusz egy tagja valódi vámpír, akinek pókja megcsípi Darren barátját és csak úgy segít rajta, ha Darrent vérszívóvá változtathatja. A folytatásnak itt is búcsút mondhatunk, hisz a 40 millióba kóstált projekt 13,8 millió dollárt fialt Amerikában, ehhez még 25,3 millió társul a nemzetközi területekről, amivel nem lehettek túl elégedettek a készítők. Paul Weitz most először dolgozott bátyja nélkül és elbukott.

Timur Bekmambetov az Éjszakai őrséggel szerzett hírnevet magának, ami gyakorlatilag a belépője volt Hollywoodba. A rendező még elkészítette a Nappali őrséget és a harmadik részt is betervezte, de az Álomgyárban rengeteg tervvel halmozta el magát, így arra egyelőre várni kell. A történetben a Sötétség és a Fény harcosai csapnak össze Moszkvában, vámpírok, boszorkányok és alakváltók csapnának le Moszkvában az emberekre, de őket a Fény katonái védelmezik. Egy jóslat szerint hamarosan megszületik egy nagy hatalommal bíró illető, akiről még nem tudni, hogy melyik oldalra áll, de az biztos, hogy érkezésével elszabadul a pokol.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr512293953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dejdő 2010.09.13. 22:22:37

Ezek közül Én "A balszerencse áradása" című filmet sajnálom hogy nem folytatják:( Nekem nagyon bejött az első rész,szórakoztató volt, a látvány is tetszett, és vicces is volt amennyire egy gyerekfilm lenni szokott,sőt szerintem inkább a felnőttebbeknek csinálták!

2010.09.13. 23:27:22

Terry Pratchett - Going Postal =)

Tipca 2010.09.13. 23:45:50

A balszerencse áradását én is sajnálom. Habár már nem most láttam, arra emlékszem, hogy bejött a hangulata.

Amilyen izgatottan vártam a Narnia első részét (a trailer alapján), olyan érdektelenségbe fulladt a többi. Megnéztem a 2. rész, és a harmadik részt is, de biztosan nem moziban. A könyvből másfelet tudtam elolvasni, mielőtt besokalltam volna.

Az arany iránytűt sajnálom is, meg nem is. Sajnálom, mert a második rész tagadhatatlanul jobb, mint az első, de a harmadikkal együtt számomra kész káosz lett. Annál valahol félúton annyira elvesztettem a fonalat, hogy azóta sem tudtam értelmezni a kicsengést - nem mintha annyira érdekelne már. Nem azt mondom, hogy rossz, csak számomra túl kusza volt a rengeteg keresztény áthallással. (Mondjuk arra kíváncsi lettem volna, a harmadik filmből ezt hogy hagyják ki, mivel gyakorlatilag Ádám és Éva történetének fantasy változatáról van szó egy részében.) Az igazán fájó ebben a feldolgozásban, hogy a filmnek gyakorlatilag cliffhangerrel lett vége, így ez nagyon sokat levon az értékéből.

Az Eragon film tetszett - amíg nem olvastam el a könyvet. Ahhoz képest egy nagyon halovány kis... izé. Annyira nem bánom a filmszéria megszakadását, de a könyvekben be kéne hoznom magam, mert eleinte maga az anyag hiányzott, most meg már időm nincs sok rá. (Meg hát vannak mások, amik valahogy mindig eléje kerülnek.)

A Villámtolvaj filmet mostanában láttam, és nagyon tetszett. Kíváncsi leszek majd a könyvváltozatra.

A Darren Shanos részhez annyit helyesbítenék, hogy a film nem az első, hanem az első három vagy négy kötet alapján készült. (Én csak az elsőt olvastam, nekem is úgy mondták. Az első könyv ott ér véget, hogy Darrenből vámpír lesz.) Egyébként a film nem volt rossz, de nem is maradandó élmény.

A többihez nem tudok hozzászólni, mert nem olvastam vagy láttam őket. (Kivéve az Alkonyat filmet, de azt inkább hagyjuk!) Az összefoglaló gyűjtemény megint jó lett, szeretem az ilyesfajta cikkeket. (Mondjuk van benne jó pár elírás/elütés, ami, gondolom, a szerkesztgetés után maradt benne, de ettől a cikk még jó. :))

Rolee83 2010.09.14. 05:58:04

Sajnálom az Eragon-t, nekem tetszett!!

Mese92 2010.09.14. 08:08:42

Nekem a Balszerencse áradása jött be piszkosul, de én úgy tudom, hogy az első három könyvet gyúrták egybe és több folytatás nincs. Na mindegy, ezek szerint tévedtem :) Emlékszem mennyire tetszettek a gyerek színészek (meg persze Jim Carrey), de most látom az imdb-n, hogy a Violetet játszó lány játsza a Sucker Punchban Baby Dollt, csak azért nem ismertem fel, mert brutálisan máshogy néz ki szőkén, frufru nélkül. Amúgy gyönyörű csajszi.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.14. 09:58:03

@Mese92: Beterveztem egy olyan irományt is, ahol a gyerekszínészekről lenne szó, Browing is belefér szerintem:)

@Tipca: Köszi:)

A nép fia 2010.09.14. 10:31:14

A Narnia-filmek egészen jó adaptációk voltak. A könyvek nagyon bárgyúra sikeredtek, bár elsősorban kisgyerekeknek szóltak, így érthető. Szerencsére a filmek némileg "komolyabbak" lettek, még ha a felütéseken látszik is, hogy harmatgyengék. Amúgy a BBC a 80-as éves közepén csinált egy minisorozatot, amiben több részt is feldolgoztak, még itthon is lehetett kapni Media Markt-ban. A harmadik részt nagyon várom! Még akkor is, ha több nem lesz, egy trilógiának megteszi. Bár az előzetes alapján jócskán átdolgozták a könyvet - ami nem baj.

Az arany iránytű addig volt jó filmben, amíg a könyvet nem olvasta valaki. Akkor rájön az ember, hogy elég messze került a könyv szellemisége a filmvászontól. Bár meg kell mondjam, a daimonok igazán jól sikerültek! Sajnálom, hogy nem lett folytatás, a második és a harmadik rész remek olvasmány, és kerek lesz a történet. Így viszont maradt a vége függőben. A könyv sajnos valóban eléggé Egyház-ellenes, nem is burkoltan, hanem konkrétan, nem csoda, hogy támadták. Néha még nálam is elszakadt a cérna az "eretnekségek" miatt. Ugyanakkor arra kell gondolni, hogy ez egy fikció, és különben is egy párhuzamos világban játszódik, nincs köze a miénkez (még Will világa sem biztos, hogy a miénk). És amúgy is csak egy könyv!

Az Eragon nem tetszett. Gagyi. A Percy Jackson pedig egyenesen a görög mitológia megcsúfítása! Nem érdemel szót.

Sem a Spiderwick-et, sem az Ébredő sötétséget nem láttam, nem olvastam, így nem tudok nyilatkozni.

Az Így neveld a sárkányodat aranyos kis mese, bár nem hinném, hogy még 7 részen keresztül érdekes lehet. Teljesen jól sikerült az animáció, izgalmas, és cuki a fekete sárkány! :-D

A Tintaszív is jó volt egyszer, bár a fekete oroszlán irtó gagyira sikerült. Lehet, érdekes lenne a második rész is, de egy biztos: pénzt nem adnék azért, hogy megnézhessem.

A Balszerencse áradása c. filmet kb. 15 percig bírtam idegekkel. Az Alkonyatot már egy más alkalommal értékeltem, így most ettől eltekintek.

A többit nem ismerem.

A nép fia 2010.09.14. 12:02:54

Köszi, blogmotor, hogy benyelted a kommentemet....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.09.14. 12:55:31

Élőszereplő, lehengerlő, zseniális Sárkánydárda-krónikákat (Dragonlance) szeretnék a filmvásznon látni.

ha nem, akkor megelégszek egy Sötételf-trilógiával (Drizzt Do’Urden)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.14. 13:01:57

@zero: Szerintem Salvatore könyvét azért nem filmesítették még meg, mert nem egy ember, hanem egy sötételf a főhős.

A Sárkánydárda krónikákra pedig szerintem azért nem vetett szemet még senki, mert talán túl sokba kerülne.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.09.14. 13:16:30

@koimbra:

A Gyűrűk urában meg egy hobbit volt a főszereplő :-)

Dragonlance volt már rajzfilmben, nem nem volt túl jó ... filmben ütős lenne, mert az egyik legjobb fantasy trilógia, mait olvastam.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.14. 13:42:23

@zero: Igen, de valahol olvastam, hogy a stúdiónak fontos az, hogy egy ember legyen a főhős, hogy a néző tudjon vele azonosulni. Látnia kell az arcát, stb... a Hobbitok meg majnemhogy emberek voltak. A Fekete Elfek arca pedig nem túl bizalomgerjesztőek.

Anno pl. ezért vetették le Dredd bíróval is a sisakját, hogy látszódjon az arca. A Halo film kapcsán a stúdió meg amellett kardoskodik, hogy a főhős ne csak páncélban és sisakban mászkáljon, mert így nem lesz igazán szimpatikus.

A Dragonlance-t egy ideig követtem, nem tudom mikor hagytam abba. Anno a szobatársamnak meg megvolt az összes addigi Salvatore regény és átrágtam magam néhányon.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.09.14. 18:25:25

@koimbra: kár volt:) Az eleje nagyon jó a sorozatnak, de vannak benne olyan vacak részek is, hogy húha.
Sokkal jobb sorozat pl. A Fény és Árnyék, az Öröksziget, a Pap ciklus, A Pókkirálynő háborúja Stb...

Részemről nagyon jó lenne PL Pratchett Korongvilágának komoly pénzből történő feldolgozása - pl. A Men at Arms, vagy a Guards! Guards! egyenesen megfilmesítésre termett:)

vrango 2010.09.15. 09:01:50

@koimbra:
Kár, hogy Barack Obama nem szeretni a fantasyt, különben biztos kormányzati szinten is ráharapott volna a Sötételf-szériára - egy fekete főhős! :D

Amúgy meg a stúdiók elmélete némileg megdőlni látszik az Avatar sikerével, ahol a főszereplő nem ember (vagy legalábbis a fele filmben nem az - női főszereplő meg egyáltalán...)
Amúgy meg pl. Yoda mester sem volt ember, mégis az egyik legkirályabb karakter a SW-ban:D

vrango 2010.09.15. 09:04:31

Én a Narniától nem voltam elájulva (nagyon meg akarták lovagolni a GYU sikerét, ezért a szellemiséget lebutítva alkották meg a filmer verziót), a többit nem láttam.
Viszont már régóta keringenek hírek George R.R. Martin "Tűz és Jég dala"-ciklusának megfilmesítéséről is; arról nincs új infó? (Legutóbb mintha HBO-s sorozatot terveztek volna belőle...)
Mert mondjuk az kifejezetten érdekelne:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.15. 09:40:45

@vrango: A Game of Thornes-ból készített a HBO most sorozatot, az pedig ha jól gondolom a Tűz és jég dala lenne, vagy legalábbis az első kötet az volt. 2011-ben mutatják be.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.09.15. 11:20:43

@vrango: Yoda max addig volt nagy király, amíg neki nem állt lézerkardos-gumilabdát játszani:)

Sőt, a sötételf sorozatban a mindkét főszereplő fekete! Sőt, egy egész város tele van velük!:):) Ebből hogy nem lett pr film...

(izé...nem vagyok rasszista, de ez nagyon magas labda volt...)

Zeddicus 2010.09.15. 14:52:19

Számomra a Tintaszív nézhetetlen volt, az Eragon meg csalódás a könyvhöz képest.
Ami ezek közül tetszett az Arany iránytű és az Így neveld... A többit vagy nem láttam, vagy nem hagyott mély nyomokat.
Bár a következők nem könyvsorozatok, nekem hiányoznak a listáról: Csillagpor, Holdhercegnő, Híd Therabítia földjére, Ahol a vadak várnak, Coraline
Egyébként én kíváncsi lennék a Ködszerzetre és az Idő kerekére is film v. sorozat formájában.

Zeddicus 2010.09.15. 15:04:16

Nagyszerű kétszer ment el...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.15. 15:27:56

@Zeddicus: Sajnos ezek nem könyvsorozatok alapján készültek, az én listámon rajta voltak, de ahogy néztem, ezekhez nem készült folytatás.
süti beállítások módosítása