Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Takashi Miike feldolgozza a Harakirit

2010.09.17. 11:54 koimbra 3 komment

Takashi Miike japán rendező véres, sokkoló és brutális alkotásairól vált ismertté. Idén készítette el az 1963-as szamurájfilm feldolgozását, a Thirteen Assassins-t a Velencei és a Torontói Filmfesztiválokon is bemutatták, ahol  pozitív kritikákat kapott. Miike jelenleg ismét egy remake-en töri a fejét, az 1962-ben műsorra tűzött Harakirit  (Seppuku) forgatná újra, ám ezúttal 3D-ben. A főszereplő Ebizo Ichikawa lesz és a tervek szerint októberben indulna a forgatás.

Az eredeti film tartalma: Amióta Japánban béke van, elszegényedett roninok ezrei járják az országot. Egyikük, Hanshiro, azért járul egy nagynevű klán vezetője elé, hogy harakirit követhessen el udvarán, így szamurájként halhasson meg, elkerülve a céltalan életet. Hamarosan kiderül azonban, hogy egy, a klán által korábban harakirire kényszerített ronin közel állt Hanshiróhoz, és miközben a szertartás egyre húzódik, mind többet tudunk meg az egykori szamuráj múltjáról és motivációiról. (kritikustomeg)

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr352302867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mese92 2010.09.17. 13:50:31

Egy hónapja láttam az eredetit, jó film volt, de a remake nem érdekel.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2010.09.21. 16:34:24

A remake engem sem izgat, de az eredeti hatalmas film, hihetetlen feszültséget, drámát teremt.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.21. 16:49:33

Misike egy őrült. Egy beteg fasz, filmesnek viszont szar. Egy filmjét meg kell nézni, és láttad az összeset - van vagy 500 eddig, kis túlzással. :)
süti beállítások módosítása