Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Folytatások, amelyek az előző rész után (több,mint) 10 évvel készültek el

2010.09.23. 13:41 koimbra 24 komment

 

Van-e értelme folytatni egy egykori sikerfilmet 10 év után? Ha nagy rajongótábor alakult ki az első rész körül és az embereket érdekelné a folytatás, természetesen igen, van értelme. Ám többször elég izzadságszúra sikeredik a produkció, mivel az eredeti film sztárja azóta nem tartózkodik az élvonalban és csak azért akarja a második, harmadik, sokadik részt, hogy újra megízlelhesse a sikert. Bruce Willisnk, Sylvester Stallonenak sikerült, Sharon Stone-nak nem. Nézzünk hát néhány folytatást (röviden), amely az előző rész után 10 évvel készült el.

James Cameron 1991-ben tette le az asztalra az akkori idők legdrágább filmjét és folytatását. A Terminátor második felvonása tömegeket vonzott a mozikba, hatalmas sikerré vált. A 90-es években Cameron még gondolkodott azon, hogy nekilát a harmadik résznek is, de befejezett forgatókönyve nem volt. A stúdió szemmel láthatóan nagyon szerette volna, ha megvalósul a T3, ám Schwarzenegger először visszautasította a felkérést, ugyanis kiderült, hogy Cameron mégsem tér vissza rendezőként. Az Osztrák Tölgy szerette volna meggyőzni Cameront, hogy legalább producerként vegyen részt a munkálatokban, aki ezt megtagadta. Schwarzeneggert végül a stúdió egy zsíros csekkel győzte meg, 29,5 millió dollárt szurkoltak le neki (amiből pár milliót rááldozott a film elkészítésére) és 20 %-os részesedést kapott a profitból. A T3 számára 170 millió dolláros büdzsét szavaztak meg, ami a legdrágább jóváhagyott költségvetésnek számított. A T3 Észak-Amerikában megbukott, csak 150 millió dollárt sikerült összeszednie, az összbevétele azonban meghaladta a 433 milliót, ami a stúdiónak csalódás volt.

2007-ben a New York Times adta hírül, hogy el fog készülni a Tőzsdecápák 2 . A forgatókönyvet Stephen Schiff vetette papírra. Röviddel ezután Michael Douglas elmondta, hogy újra eljátszaná Gordon Gekkot, de mindent attól tett függővé, hogy a forgatókönyv tetszik-e neki. 2008 októberében a Fox zöld utat adott a filmnek és még ugyanebben a hónapban felkérték Allan Loeb-ot, hogy írja át a szkriptet, majd Oliver Stone is csiszolgatott rajta. Azt elárulták, hogy Charlie Sheen – aki az első rész főszereplője volt – nem fog játszani a második részben, állítólag azért, mert Shia LeBouf karaktere hasonló Sheen egykori szerepéhez. Később kiderült, hogy Sheen csak fel fog tűnni a sequelben, de csak egy rövid időre. Még 2007-ben Stone nem akarta elvállalni a rendezést, de aztán a pénzügyi válság miatt meggondolta magát.

Bruce Willis a 2000-es években leginkább csak buktákban volt látható, így a siker már nagyon kellett neki. Mint sok akciófilmnek, a 9/11 sem tett jót a Die Hard 4-nek, így egy időre a fiókba kerültek a produkcióval kapcsolatos ötletek és csak pár év múlva porolták le. A Die Hard negyedik felvonása már évek óta tervben volt és elvileg a Tears of Sun (Nap könnyei) lett volna az alcíme, ami eléggé tetszett Willisnek, de megkérte a stúdiót, hogy legyenek már oly szívesek lemondani erről egy másik film kedvéért, ami azonban egy rivális stúdió égisze alatt készült. Cserébe ígéretét tett, hogy a Die Hard 4-ben elvállalja a főszerepet. A rendezői teendők ellátására az első és harmadik epizód direktora, John McTiernan is szóba jött, végül Len Wiseman vezényelhette le a filmet, amely az első nem R kategóriás besorolású rész lett a franchise-ban. Az alkotás 383 millió dollárt hozott világszerte, a legtöbbet termelte a szériában.

John Carpenter 1982-ben pályafutása egyik legjobb filmjét tette le az asztalra, A dolog (The Thing) klasszikussá vált és még manapság is emlegetik, mint a legjobb horrorok egyikét. A folytatás szóba került néhány éve, Carpenter rögtön meg is szólalt, elmondta, hogy nem örül ennek (főleg, hogy őt kihagyták belőle). Szóba került az is, hogy az első rész főszereplője MacReady (Kurt Russell) öccse lenne a főszereplő. A folytatás egy előzményfilm lesz, azt mutatják be, hogy a norvégok hogyan leltek rá a jégbe fagyott idegen űrhajóra és miképp okozott káoszt a fölönkívüli lény.  A rendezést Matthijs van Heijningen Jr.-ra bízták, aki a reklámiparban tevékenykedett, a Pepsi, A Bud Light és a Toyota számára készített reklámfilmeket. Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Dennis Storhøi fogják játszani a főbb szerepeket (Carpenter művében nő nem is volt), most végzik a végső simításokat a horroron és április 29-én mutatják be Amerikában.

A Szellemirtók utoljára 1989-ben léptek akcióba a mozivásznakon. Dan Aykroyd a 90-es években írt egy forgatókönyvet a harmadik résszel kapcsolatban, a történet szerint a főszereplők Manhatten egy alternatív verziójába kerülnének át, Manhelltonba, ahol magával az ördöggel kell megküzdeniük, ennek átírt változatát felhasználták a Ghostbusters: The Video Game-ben is. Az utóbbi időben Aykoryd egyre jobban szeretné, ha megvalósulna a harmadik film, a régi szereplők többsége benne lenne, azonban Bill Murraynek nem fűlik hozzá a foga. Eleinte azt mondta, ha az elején megölik és szellemként tűnne fel a továbbiakban, akkor benne lenne, aztán kiderült, hogy egyáltalán nem érdekli. A régi szellemirtók egyébként csak mentorként lennének jelen, egy teljesen új, fiatalos színészgárdát akarnak a produkcióba. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy csak Aykroyd erőlteti az egészet, a többiek ugyanis jól elvannak e nélkül is. Szerintem ha a a stúdió nagyon szeretné a filmet, akkor egy olyan szép összeget ajánlanának fel Murraynek, ami hallatán nem mondana nemet. Elvileg 2012 decemberében érkezne a folytatás, de erre ne vegyünk mérget.

Sharon Stone az Elemi ösztönnel robbant be a köztudatba, egy csapásra megismerte mindenki. A hölgy ezután is párszor megmutatta testét a filmjeiben, de egyikkel se tudta megismételni az Elemi ösztön sikerét. A folytatás be volt tervezve, de valahogy nem akartak beindulni a dolgok, 2000-ben bejelentették, hogy 2002-ben a mozikban lesz a film, ám a férfi főszereppel kapcsolatban volt némi gond, a felkért férfi színészek mindegyike nemet mondott, a producerek Benjamin Bratt-et favorizálták, később Kurt Russell, Bruce Greenwood, Pierce Brosnan és Robert Downey Jr.-nál is megfordult a forgatókönyv. Russellnek a meztelenkedéssel voltak problémái, Brosnannak pedig a szkriptben ellenszenves volt jó pár mozzanat, Downey Jr.-t pedig ekkoriban kezelték drogfüggősége miatt, Bratt nevét maga Stone húzta ki a listáról, mert nem tartotta jó színésznek. Rendezők jöttek és mentek a film körül, Jan De Bont, David Cronenberg, John McTiernan is megfordult a tervezet környékén, utóbbi azért távozott, mert nem hozhatta saját operatőrét és a szokásos csapatát. 2001-ben Michael Douglas is végképp visszautasította a felkérést, ezért jégre került a projekt. A Stone ezután beperelte a producereket 100 millió dollárra, ugyanis állítása miatt e miatt nem tudott más filmes munkákat vállalni és egyébként is pay or play szerződést kötöttek, ami szerint ha nem valósul meg a produkció, akkor is kifizetik. Még a per előtt sikerült kiegyezniük, megtalálták a megfelelőnek vélt főszereplőt és rendezőt, így kezdhették a forgatást. A 70 millióba került erotikus-thriller csúfosan megbukott, 5,9 millió dollárt tudott csak összekaparni Észak-Amerikában (az első 117,7 milliót hozott), amihez még 32,6 társult a nemzetközi területekről.

Külön regényt lehetne írni a Superman visszatér megvalósulásával kapcsolatban. 1987-ben mutatták be a Superman IV-et, ami elhasalt a kasszáknál. A Warner ezután visszadobta a Superman: The New Movie forgatókönyvét, majd a Superman Reborn tervezet került a fejesek szeme elé, ahol az Acélember a Doomsday-jel folytatott harca során elhalálozik, ám Lois újszülött fia később feléleszti a hőst. A Warner úgy érezte, hogy néhány dologban erősen hasonlít a Batman Foreverre, ezért elvetette az ötletet. Ezt követően Kevin Smith dolgozott a szkripten és többek között Robert Rodrigueznek is felajánlották a rendezői széket. Tim Burton verziója majdnem megvalósult, ebben Nicolas Cage játszotta volna Supermant, ám a költségvetés hatalmasra duzzadt, a Warner pedig leállította az előkészületeket. Ekkor már 30 millió dollárt költöttek el gyakorlatilag a semmire. Ezután McG és Brett Ratner jött szóba rendezőként, majd a stúdió a Batman vs Supermant szerette volna megvalósítani Wolfgang Petersennel, a cél egy reboot volt, hisz' a Krypton szülöttére és a Denevéremberre is ráfért egy újrakezdés. 2003-ban kezdődött volna a forgatás, de ebből se lett semmi, a két képregényhős összeeresztésére irányuló terveket a fiók mélyére száműzték. J.J. Abrams is dolgozott a projekten és egy rövid időre McG újra fellépett a fedélzetre. Végül Bryan Singerrel sikerült megvalósítani Superman újbóli feltűnését, Singer az X-Men: Az ellenállás vége filmet mondta vissza, hogy leforgathassa a produkciót. Az ő verziójában még Zod tábornok is benne volt és mindenképpen Jude Law-ra akarta osztani a szerepet, de miután a színész többször nemet mondott kihagyta a karaktert.
Észak-Amerikában 200 millió dollárt hozott a Superman visszatér, összesen 391 milliót termelt. A produkciós költségek 270 millióra rúgtak, ám ebben már azok az elköltött dollármilliók is benne vannak, amelyeket az eltelt közel 20 év alatt elköltöttek.

A Feltámad a Halál bemutatója környékén Joss Whedon papírra vetett egy sztorit az Alien 5-tel kapcsolatban, amely már a Földön játszódott volna, de Sigourney Weavernek nem tetszett. A 2000-es évek elején Ridley Scott azt mondta, hogy gatyába kellene már rázni a franchise-t, de ugyanakkor ekkoriban még nem volt kedve ahhoz, hogy meg is rendezze a filmet. Az AvP képbe kerülésével James Cameron megjegyezte, hogy ez bizonyára ki fogja nyírni a szériát, ezt azóta többen is elmondták. Cameron egyébként írt egy sztorit az Alien 5-höz, amit úgy írt körül, hogy Frankenstein és a Farkasember egyvelege. 2008-ban Weaver egy interjúban elárulta, hogy ő és Ridley Scott dolgoznak egy Alien spin-offon, amiben már nem lennének úrlények, a történet arra koncentrálna, hogy mi történt Ellen Ripley-vel azután, hogy hazatért.
A két AvP ugyan nem hozott rosszul a kasszáknál, de a rajongóknál alaposan leszerepelt, így a stúdió úgy döntött, hogy a két lény külön utakon folytatja. Sikerült megnyerni Ridley és Tony Scott-ot a produceri teendők ellátására, akik Carl Rinscht tették meg rendezőnek. Ám a stúdiónak nem tetszett a döntésük, azt mondták vagy Ridley vagy senki más.
A tervek szerint két előzményfilm készülne, amely A nyolcadok utas: a Halál előtt játszódna.

Miután Arnold Schwarzenegger szétrúgta a Ragadozó valagát és Danny Glover is legyűrte a vadászt csend honolt a franchise háza táján, legalábbis a mozikban. 2006-ban arról pletykáltak, hogy a Predator 3-ban Dwayne Johnson vagy John Cena lesz a főszereplő, ám ezt később megcáfolták, majd Sylvester Stallone nevét emlegették. 2009 elején Robert Rodriguez ülhetett a rendezői székbe, aki azonban elég gyorsan fel is kelt onnan, inkább másnak adta át a lehetőséget, ő csak producerként egyengette a film útját. Szóba került Neil Marhall neve is, de Antal Nimród dirigálhatta le a filmet. A forgatókönyvét még Rodriguez írta a Desperado előtt, 2009 májusában Alex Litvak írhatta át a szkriptet. Szó volt arról, hogy Schwarzenegger is felkérik egy cameo szerepre, de végül nem keresték meg a governatort. A főszerepet Adrien Brodynak adták, akiről csak kevesen hitték volna, hogy megállja a helyét a szörnyek ellen, ám a színész bebizonyította, hogy egy ilyen szereppel is elbír, ráadásképpen magára pakolt még pár kiló izmot is. A Predators 126 millió dollárt kasszírozott világszerte, a folytatásra komoly esély van.

A 90-es évek elején a Csillagok háborúja egyre nagyobb népszerűségre tett, a Dark Horse képregényei és Timothy Zahn regénytrilógiája szép sikereket értek el. Lucas a CGI technológia fejlődése láttán úgy döntött, hogy visszatér a rendezői székbe és ledirigálja az előzményeket. Lucas elővette az 1976-ban papírra vetett 16 oldalas ötleteit és 1994 november elején hozzá is látott a forgatókönyvhöz. Milliók sóhajtottak fel, mikor George Lucas bejelentette, hogy végre valahára hozzálát egy újabb Star Wars trilógiához. De mi van akkor, ha rossz lesz? - tette fel a kérdést a Fanboys végén az egyik rajongó a film bemutatója előtt. Rengeteg embernek okozott csalódást az Baljós árnyak. Elvileg nem lesz újabb trilógia, Lucas ugyanis tagadta, hogy lett volna valaha ilyen elképzelése. A Baljós árnyakra özönlött a lép, 924 millió dollárt (ebből Amerikában 431-et) gyűjtött össze a produkció, a csalódás a második résznél volt érezhető, „csak” 649 millió került a kasszákba.

Sylvester Stallone hiába próbálkozott az eltelt jó pár év alatt nem aratott sikert, így elővette Rockyt és Rambot, amelyekkel ismét rávetült a reflektor. A Rockyhoz azért akart folytatást, mert nem csak saját maga érezte úgy, hogy az utolsó rész némileg csalódás volt, hanem a rajongók is így gondolták. A 24 millió dollárba került hatodik rész Észak-Amerikában 70,2, míg a világ többi táján 85,4 millió dollárt eredményezett. Ezután hozzálátott a John Rambohoz, eredetileg Trautman ezredest is vissza akarta hozni, James Brolin játszotta volna, de végül kihagyta a forgatókönyvből a karaktert, csak flashbackek formájában volt látható. Stallone úgy vélte a szerepet nem játszhatta más csak Richard Crenna és mikor rákban elhunyt a karakter is vele együtt elhunyt. A stúdió úgy számított, hogy a film 50 milliót fog termelni Amerikában, nemzetközi szinten pedig ehhez még 100 millió fog társulni, azonban némileg mellélőttek, 42,7, illetve 70,4 millió lett a végső eredmény. Minkét klasszikus figurát újra vissza szerette volna hozni, ám az MGM igen rossz anyagi helyzete miatt Rockyból jó ideig nem lehetne semmi, így úgy döntött, hogy nem írja meg a forgatókönyvet, míg a Rambo esetében akart egy ötödik részt, ám erről is lemondott. A stúdió viszont meg akarja csinálni, akár Stallonéval, akár nélküle, de az akciósztár új hobbit talált magának az Expendables „személyében”.

Jim Carrey karrierje néhány feledhető film után az Ace Venturával indult be igazán, ami után érkezett A maszk, no meg a Dumb és Dumber – Dilibogyók. Mindhárom igen-igen sikeres volt és a folytatásokat is meg akarták valósítani, az Állati nyomozó második része befutott, ami még több bevételt könyvelhetett el, mint az első, ám Carrey nem akart több részt, úgy ahogy A maszkból és a Dumb és Dumberből sem. Ha nem, hát nem – gondolhatta a stúdió és nélküle készítették el a folytatásokat. Azzal a „zseniális” ötlettel álltak elő, hogy az Ace Ventura harmadik felvonásában az állatkedvelő detektív gyerekét tették meg főszereplőnek, azt hiszem az imdb-s 2,0 átlag mindent elmond a filmről.
Sokáig remélték, hogy Carrey A maszk 2-re is igent mond, rögtön az első rész után bejelentették, hogy a színész játszhatja ismét a főszerepet és Chuck Russell rendező is érdekelt volt a folytatásban. De Carrey végül csak elhagyta a fedélzetet, ezek után a történetet is megváltoztatták. A maszk fia 84 millió dollárt emésztett fel és 17 milliót hozott Észak-Amerikában (amihez még 40,5 millió társult).
A Dumb és Dumber első és második része között nem telt el tíz év, de érdekességképpen leírom, hogy a South Park alkotói, Trey Parker és Matt Stone kezdték írni, azonban hirtelen úgy döntöttek, hogy nem akarnak ebben részt venni és visszaadták a számukra folyósított 1,5 millió dollárt.

A 80-as évek egyik legnézettebb meséje a Vuk volt, nem véletlenül. Gát György szerint a második részre igenis van igény és megszerezte Fekete István fia kisregényének, a Vuk és a Simabőrüeknek a megfilmesítési jogait. Gát elmondta, hogy az animációs film készítésekor arra törekedtek, hogy megőrizzék az első rész szellemiségét. Azt is elmondta, hogy a DreamWorks és a Disney animációs filmjeihez használt technikával dolgoztak. A bemutatót 2007 húsvétjára tűzték ki, majd áttették szeptember 20-ra, de ezt is eltolták novemberre, végül 2008 április 12-én kerül a mozikba. A többség szerint a film gyatra, élvezhetetlen lett, az imdb-n a legrosszabb 16. filmként tartják számon. Gát több, mint 200.000 nézőszámra tippelt, ehhez képest alig lett meg a 60.000 néző. A rendezőnek vissza kellett volna fizetnie 75 millió Forintot az államnak, ha nem lesz meg a 60.000 fő, de ezt csak nyögvenyelősen érte el és azt is úgy, hogy végül már 300 Ft-ért lehetett rá jegyet váltani. A produkció 1,4 milliárdba került, forintban. A Macskafogó 2 valamivel kevesebből, 600 millió Ft-ból jött létre és több, mint 200.000 néző látta a folytatást, a befolyt bevétel azonban még mindig kevés volt ahhoz, hogy a költségeket fedezze

 

Jean-Claude Van Damme csillaga a 90-es évek második felében leáldozóban volt, a csúcsra való visszatérést a Tökéletes katona 2 hozhatta volna meg számára, azonban a produkció hatalmas bukott, Van Damme pedig a dvd filmek felé vette az irányt. A harmadik rész azonban csak megvalósult, alacsony költségvetésből hozták tető alá (14 millió dollár), a mozikban nem vetítették, viszont Dolph Lundgren viszont visszahozták egy rövid időre. Szépen hozhatott a film, ugyanis bejelentették a negyedik felvonást, ahol ismét jelen lesz Lundgren és Van Damme, az elképzelések szerint 3D-ben készítik a folytatást.

 

A 90-es évek végén vetődött fel, hogy a Disney készít egy Tron folytatását, 1999-ben a Zdnet News azt írta, hogy a Pixarnál gondolkodnak azon, hogy megcsinálják a második részt vagy a remake-et. A következő években rengeteg pletyka látott napvilágot, majd 2005-ben a Variety szerzett tudomást arról, hogy a Disney Brian Klugmant és Lee Sternthalt kérte fel arra, hogy írják meg a Tron második részét. 2008-ban a Comic-Conon bemutattak egy trailert, amelyet Joseph Kosinski rendezett, de ekkor még nem erősítették meg, hogy forgatják a sequelt, de később kiderült, hogy a stúdió megadta a zöld utat a projekt számára, Jeff Bridges pedig a Sci-Fi Wire-nek mondta el, hogy a trailerben látottak nem fognak feltűnni a végleges filmben. Kosinski eddig reklámfilmeket készített, a Tron folytatása az első mozis alkotása, de máris felmerült a neve több nagyobb költségvetésű tervezettel kapcsolatban, mint pl. a Logan futása remake, a Fekete lyuk feldolgozás.

 

És a végére egy-két tervezet. Quentin Tarantino a Kill Bill 3-at tervezi és szándéka szerint 2014-ben mutatná be a folytatást, pont 10 évvel a második rész után. Ebben a Menyasszony lánya lenne a főszereplő. A Men in Black 2 és 3 között pont egy évtized fog eltelni, Will Smith és Tommy Lee Jones visszatér, lesz benne időutazás és K ügynök fiatalkori énjét is megismerhetjük. Mel Gibson sem fogja szívesen felemlegetni ezt az évet, a Sötétség határán thrillerrel megbukott, a Beaverről pedig úgy hírlik, hogy a botrányai miatt csak 2011-ben mutatják be. Állítólag a színész most már benne lenne a Halálos fegyver 5-ben, amit gyakorlatilag miatta jegeltek, mivel nem akarta a folytatást és az a terv, hogy két új fiatal zsarut tesznek meg a középpontba nem valósult meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr852317856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dejdő 2010.09.23. 14:23:43

Gratulálok az íráshoz,nagyon jó lett! Azt hiszem minden benne van aminek lennie kell, talán a Bad Boys....bár a két rész között csak 8 év telt el,és nem tudom mi lesz a 3.résszel de Én nagyon nagyon várom,csak lesz majd belőle valami!

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.09.23. 14:34:35

jó és kimerítő írás, de még egyszer át kellett volna olvasni, van 1-2 elég kemény szóismétlés, de a legdurvább baki az ez:

"A rendezőnek vissza kellett volna fizetnie 75 millió dollárt az államnak,"

Vagy legalábbis remélem, h baki és az állam nem adott 140 milliárd forintot erre a bullshitre:)

A nép fia 2010.09.23. 15:06:12

Szépen összeszedted, gratulálok hozzá! Szép írás, csak így tovább!

Ajánlanék egy új témát:
filmek, amikben látható a "stáb". Pl. valami tükröződőd felületen, vagy az árnyék, belógó mikrofonok, elkóborolt stábtagok, esetleg jelmez alól kilógó civil ruha (Honfoglalás, muhaha!), stb.

Van is pár ötletem. Ha megírjátok a cikket, akkor küldök pár screenshot-ot!

Dejdő 2010.09.23. 15:12:11

A nép fia: Ez tök jó ötlet:) Én imádom a bakikat:) pl.Gladiátorban a palack:) Pókemberben a kislámpa:) és még sok más....:D

2010.09.23. 15:41:03

úgy tudom a Bambi és a Bambi 2 közötti idő vezet egyébként (az eredeti még a 40-es években készült), szóval valami 60 év van a két rész között.

igaz, a Bambi 2 nem folytatás, hanem pre- illetve inkább midquel

Dejdő 2010.09.23. 15:47:41

Tényleg basszus a Disney "borzalmas" folytatásai eszembe se jutottak! A Disney filmeknek csak az eredeti első része a jó, a többi.....Oroszlánkirály 2-3, 102 kiskutya, Notre Dame-i toronyőr,A dzsungel könyve 2,Micimackó folytatások, és még sok más egyéb....

A nép fia 2010.09.23. 16:23:06

És mit szóltok a Titanic és a nem túl rég megjelent Titanic 2-höz?

Dejdő 2010.09.23. 16:31:56

Az Asylum filmekhez nem is érdemes hozzáfűzni semmit,elmondanak magukról mindent a filmcímeikkel "Titanic 2" ennyi elég is ahhoz hogy ne nézzem meg:D

Badsco 2010.09.23. 16:43:19

Hello. Jobb lenne, ha az ilyen hosszú írásokat alcímekkel választanád el, sokkal átláthatóbb lenne, néhány bekezdésnél csak a 3-4. sornál derül ki, hogy melyik filmről akarsz írni. Szóval mondjuk a film címek lehetnének a bekezdések előtt. Egyébként nem rossz anyag.

tunderninja 2010.09.23. 17:02:41

Nagyon jó írás gratula.Csak egy dolgot említenék meg.Christopher Nolan.Batman.

vargatom 2010.09.23. 17:53:39

Karácsonykor jön a 82-ben megjelent Tron folytatása, 28 év után.

Vagy ott az Elfújta a szél is, bár az már kicsit más jellegű ;)

Steve Turkish 2010.09.23. 19:39:29

A Kultikus Blues Brotherst és a bűn rossz folytatását kihagytad a felsorolásból.
/Én legalábbis hiányoltam./

Amúgy jó írás.

EMBEREK! (törölt) 2010.09.23. 20:14:52

Nem von le semmit az értékéből, így is nagy munka volt...

de ugye ez egy itt ott kiegészített fordítás, nem?

algi 2010.09.23. 20:17:38

@A nép fia: Minden filmben van ilyen baki.

algi 2010.09.23. 20:18:40

@tunderninja: Ott hol telt el 10 év a folytatások közt?

skaven 2010.09.23. 21:20:08

tron. na ott tenyleg eltelt par ev a ket film kozott... persze csak decemberben fog kiderulni hogy milyen lett a vegeredmeny, de akkoris. szvsz ilyen sok ido ket resz kozott meg nem volt semminel, foleg ugy nem, hogy benne is vannak a masodik filmben azok az emberek, akik az elsoben benne voltak. meg a keszitok kozott is vannak ilyenek. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.23. 22:03:18

@A nép fia: Jó ötlet lenne, csak hát szerintem már mindenki ezerszer látta, ahogy a Honfoglalásban egyes embereknek órái vannak vagy látszik egy víztorony. Esetleg Brad Pitt feje felett elhúz egy repülő a Trójában, a Hannibálban pedig belóg egy farmeros stábtag. De lehet, hogy majd egyszer lesz ilyen is...legközelebb a gyerekszínészekről akarok, kik a jelenlegi csillagok, pár évvel ezelőtt kik voltak, hova lettek, stb

A Titanic 2 meg nem folytatás:) Semmi köze Cameron vagy más stúdiók filmjeihez.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.23. 22:04:51

@EMBEREK!: A wikipediáról és az imdb-ról szedtem össze az anyag többségét. @skaven: Na ja, a Tron még eszembe is volt, kiegészítem gyorsan vele.

KékFény6 2010.09.24. 01:04:40

"Rengeteg embernek okozott csalódást az Új remény."

Nem értem ezt a mondatot. Az Új remény a régi trilógia első része volt, mi köze az új trilógiához? Ráadásul milyen csalódást okozott?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.09.24. 08:20:54

eszembe jutott még egy: a kultikus elhagyott bolygó folytatása, ami felér egy assylum projekttel (bevallom 15 perc után ki is kapcsoltam)

Hatványpatkány 2010.09.24. 09:46:35

Indiana Jones 3 (1989) - 4. (2008)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.24. 09:59:31

@purga: Szerintem nem lett rossz Az elhagyott bolygó 2, B kategóriás cucc, ahogy az előzetes alapján sejthető volt, erre készültem fel és végignéztem (írtam is róla). Egyébként az első rész se volt egy A kategóriás valami (szerintem).

@Hatványpatkány: Hát ja, pedig eszembe volt.
süti beállítások módosítása